Výška výplaty
Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.
Prečo som sa ja vôbec vydávala? Hnevám sa na seba....mohla som mať úplne iný život....Ach jo....Cez víkend možno tri vety.....medzi nami.
@tslobik no tak toto co si teraz napisala, znamrna zaciatok konca... Este pred par dnami si pisala aky je uzasny, len tato drobnost s peniazmi a teraz toto... To ti tu teda tie superzienky poradili... Moj nazor: nieje hrdinstvo rozvuest sa, ale vydrzat spolu!!! A to, ze on neni na zarabanie... No tak co uz, jazdy sme iny... Tak chyt do ruk opraty v tejto oblasti ty!!! Toto nieje dovod na rozvod a to uz teda len bude pre tbojho syna superdetstvo v rozvedenej rodine, a preco??? Lebo mama nechcela ist zarovit a ani tata nechcel ist zarobit... To si ma teraz prekvapula a popri tom, cela ta situacia ma jednoduche riesenie... To len mudrlantky tu... A popri tom keby ony boli v tejto situacii ani jedna by sa nerozvadzala... Ale ani srm nepisala, len by po tichu isli makat... Ako fakt nez mat stasynu rodinu, tak ho radsej zaradot medzi deti z neuplbych rodin... To jevlepsie akoby mal superbmamu dona dva tyzdne a dva by mal superbotca, teda fakt!!;
@tslobik oddychbes so tam a sana premyslis co dalej. Nikto ti nemoze rafit, nikto ten zivot za teba zit nevude!!! Tvoj syn je v zajati tvojich a muzovych rozhodnuti... A rozvod ho urcite poznaci na crly zivot... Viac ho poznaci ako par mesacne odlucenie od mamu, ktoru by mal aj tak kazde dva tyzdne doma!!! Boze teraz si ma vytocila... Tu toe baby nic nevedia, len radit rozvody, rozchody... Ved ano... Inym sa to do zivota kafre... Toto no ja nemam slov... Nemlati ta, neznasilnuje, nepije, nehra automaty, neberie drogy, stara sa... No chuj jeden prec s nim!!!!
Skus si otvorit zivnost v oblasti, ktora ta bavi, prip.aj z domu. Tiez nie som zastancom toho odist od dietata. Mama je vzdy mama /az na vynimky, ale predpokladam, ze ste ta dobra mamina/. Som zvedava, ako sa nakoniec rozhodnete.
V 18-ke som si urobila vodicak a zacala jazdit az ked mi muz kupil na 40-ku ojazdene male auto. Ked som don sadla, vedela som, ze budem jazdit. Idem mat tento mesiac o rok viac. Jazdim denne do prace, do skoly, do obchodu, k nasim... stale mam problem najma s parkovanim, ale zvladam to v podstate nad ocakavania. Uz mam druhe novsie auto a lepsie sa mi jazdi. Predala som to prve za 500€ a bolo vela zaujcov, kedze lacne a dobre. Kupte si. My mame dva, aj muz, aj ja, je to super, byt samostatna. Nezarabame bohvieako, ale sme spolu, dcerka vzdy stastna, ked sme spolu. Ked som podnikala, bola som stale v obchode, mala som malo cas na rodinu. No ak sa biznis rozbehne, staci dat predavacku a na rodinu je viac casu 🙂 drzim palce
A kym sa,jej to podniksnie rozbehne tak mozu doma s prepacenim zrat suche rozky, ale hlavne, ze ich budu zrat vsetci traja po kope. A to nespominam piciatocny japital, ktory vyzaduje kazda podnikatelska cinnost.
@nelinka2009 nechápem čo si taká agresívna. 🙄
Tak mladému pánkovi sa nechce zarábať viac, ale žene bude peniaze stále otrieskavať o hlavu. Ak sa mu máli, tak nech ide do Rakúska on 🤐
Dohovie aká je celá situácia, dohovie čo všetko zakladateľka nenapísala ...
V tomto prípade by jej bolo určite samej so synom lepšie. Veď sama to aj písala, že keď bývala v meste a chlap iba sem tam prišiel, to fungovalo super. Teraz je to o čom? On ju obmedzuje, sťahovať sa zrejme on nechce a ešte je aj ona zlá, že málo zarobí ... no ukážkové manželstvo 😖
@nelinka2009 nie, my si inak vo všetkom rozumieme, otec je dobrý a pod. len nemôžu prísť k slovu financie, práca a bydlisko. Kvôli tomuto mávame tichú domácnosť kľudne aj týždeň.
Ibaže financie, práca a bydlisko sú teda dosť zásadné veci 😔
@tslobik celkom by ma zaujimalo v com si rozumiete ked v tak dolezitych temach ako si popisala nie☹ plus kolkokrat sa bavite do mesiaca o praci a financiach ked pises ze nasleduju hadky s tyzdnovym tichom - kolkokrat do mesiaca sa takto pohadate? Lebo teda ja s muzom sa napr. Na temu praca bavim viac menej kazdy den - co bolo, co nas caka, ci nieco od seba nepotrebujeme... detto financie pri detoch nie su prave tema ktora by sa neobjavovala bezne...
Proste rozumieme, nebudem to tu vypisovať ani vysvetľovať. To, čo je dôležité vo vzťahu pre mňa, nemusí byť pre iného. Proste má svoje plusy aj mínusy. Tak, ako aj ja a každý.
z tvojich riadkov mam dojem ze si stratila chut do zivota a to nie je dobre :( depresia je zly spolocnik, vynaloz vsetky sily a nepoddavaj sa jej. co je zle v tvojom zivote,to uz vieme.mysli denne na to co je dobre a urcite je toho mnoho. rozsir si kvalifikaciu. nerozmyslala si nad dpš? a nasledne robit napr asistentku v skole ? platovo podobne ale casovo neporovnatelne. + v lete pocas "prazdnin" mozes ist na brigadu privyrobit si.
čo sa tyka muza,z toho je smutno i mne samej ako to mas... mal by byt tvoja najvacsia opora. zivot je ako sinusoida, momentalne sa citis ze si niekde dolu, ale to neznamena, ze to tak bude vzdy. uvidis, bude lepsie. len to chce cas. to rakusko vidim ako docasny unik od problemov. syncek ti vyrastie ani nebudes vediet ako. Nerozmyslali ste nad mediatorkou ci poradnou s manzelom? Pripadne docasna odluka, v najhorsom rozvod. Ved rola otca by nekoncila. Kazdopadne drzim ti palce nech sa rozhodnes akokolvek.
@nelinka2009 z uradu prace som dostala prispevok na rozbehnutie podnikania. Da sa pozicat aj z banky a splacat zo zisku. Podnikala som vyse 8 rokov, viem, co to je. Zalezi od trhu, od nej samotnej, aj od toho, v com by podnikala. Mozno aj hand-made, teraz je to celkom in. Moj nazor. Vsetko sa da vyriesit, nielen lamentovat a odist od rodiny. To nie je riesenie. Vsetko sa da vyriesit, aj slusne.
S mojim muzom sme uz spolu 21 rokov. Preskakali sme si hocico. Najhorsie je ta nekomunikacia. To su hrozne povahy. Nechcela by som zit s takym clovekom. Ani s negativistom, odoberacom energie...
@andreabug moj nazor: a to som chvilku podnijala tiez, na slivensku to riesenie niehe.
@nelinka2009
Prepáč, ale nedá mi... V celej doterajšej diskusii je len jedna supermudrlantka a to Ty... Mastíš si tu ego, že ty jediná uvedomelá posmeľuješ autorku do odchodu do Rakúska... Lebo evidentne Ty najlepšie rozumieš jej situácii... Ale až na strane 11 vytočená zisťuješ, že si tí dvaja vôbec nerozumejú... Pritom to bolo zreteľné už od prvých autorkiných príspevkov... Odchod do Rakúska je len útek od problémov a podľa mňa tak trocha autorkin truc namierený voči nechápavému manželovi a tiež jej vlastným rodičom, lebo ani oni ju nechápu... To Rakúsko absolútne nič nevyrieši v pozitívnom slová zmysle a ja nechápem odkiaľ berieš tie gule tvrdiť jej, že to nenašrbí jej vzťah s vlastným dieťaťom... Autorka už možno ďalšie dieťa mať nebude a ak si neujasní priority, celkom slušne si koleduje o stratu citovej väzby so svojím jediným dieťaťom... Stoja tie 2 stovky navyše za to?
@naja94 kazdy ma pravo na svoj nazor a to co si popisala su od prveho riadku az po posledny bludy.
@naja94 iba,sa,spytam ty si to zaxila adpon nechvilku ze by si ty alebo manzel ptacovali mimo ked tolu stratu citovej vazby so synom soris ako fakt??? Lebo to potom vsetky deti z rozvefenych rodin nemaju citovu vazbu s rodicom s ktorym neziju a travia s nim len kazdy druhy vikend... Toto ty uvadzas ako fakt...
@nelinka2009
Nie, nezažila, nakolko ja by som od škôlkara preč nešla... Lebo tu nehovoríme o odchode rodiča, ale o odchode mamy od malého dieťaťa... A čo sa týka detí z rozvedených rodín, máš pocit, že nestrádajú tak trocha? Veď sama si tu písala, ako tu tie supermudrlantky tlačia autorku do rozvodu a dieťa bude v neúplnej rodine namiesto aby žilo v kompletnej úplnej... Tak asi vnímaš ten rozdiel pre dieťa... Či nie?
Poznám matky, ktoré odišli od maličkých detí takto pracovať a väzby nejako vážne neutrpeli. Poznám aj matky, ktoré sú s deťmi denno-denne a dobré vzťahy absentujú. Môj názor iba. Ale snáď nejde preboha len o toto....či ma dieťa dva týždne neuvidí???? Keby len toto stačilo na nalomenie vzťahov.....smutné, presmutné.....A ono sa dá tam aj dohodnúť, niektoré sa striedajú aj po týždni, od veľmi malých detí....alebo čo viem po 9 dňoch. Podľa mňa to, že budem denne so synom, automaticky neznamená....že budeme mať ukážkový vzťah po celý život. Napr. moja mama bola stále pri nás a teda, skôr si rozumiem s cudzími ľudmi, ktorí ma vedia viac pochopiť. Veď to je o výchove, prístupe, matkinej pohode a šťastí v živote, vysvetľovaní a veľa, veľa iných veciach. Ak je teda mama nespokojná a nešťastná hoci aj 24 hod. s dieťaťom, myslím, že veľa mu to nedá.
prvorade su financie, bez nich dieta nenakrmis
Ja som len to chcela povedať, že už 4 roky ustupujem len ja...odišla som od známych, kamarátov do dediny (ja to tak volám a malo by to byť tak aj ofic.), je tu divná mentalita (to nie je len môj názor), nie je tu robota, proste taká hladová dolina. Jeden čas som dochádzala na 12-tky (to som už písala), pracovala som aj tu ( bohužiaľ z objekt. dôvodov som o prácu prišla), zase mám prácu a dochádzam. Takže ja sa snažím ale nie som spokojná, lebo ani jedna možnosť proste akosi nie je tá správna. Mala som dve varianty zamestn. v pláne (jednou z nich je to AT). Môj najskôr zavrhol obe. Teraz už s týmto by sa ako-tak zmieril.
@tslobik di uzasna a roxumna zena... Nieje co dodat, si mi vytrhla slova z ust... Ja poznam mamu, ktora musela dat 6 nesacnu do skr. jasli a isla pracovat... Drobec je od 8.00 rano do 21 00 v jasliach niektore dni... Proste mamu ani nevidi, je to samozivitelka... Vychovala tak uz starsieho syba a to je pre matka,z ktorej si beriem priklad... Nerozviedla sa, muz jej zomrel... A tento druhy si nasiel inu... Ale ten vztah s detmi... Ukazkovy
@tiper24 presne... Asi som materialisticka,svina, ale ja si zivot bez penazi a s detmi neviem predstavit... Nieje tp vsetko, ale jak keby som pocula mojho fotra... 'Mas kde byvat? Mas co jest?' ako halo 21 storocie, emancipacia, rovnopravnost... A to ze niekto pracuje v zahranici neznamena, ze uz nieje rodicom
@nelinka2009 presne tak 🙂
Merať kvalitu vzťahu medzi matkou a dieťaťom len neprítomnosťou mi príde divné
@tslobik inak ako aj by si spoznala novych ludi, a casom sama uvidis co sa rozhodnes vo svojom zivote zmenit a co ponechat... Materstvo neznamena, ze musis obetovat cele svoje ja... Zvlast ked vies, ze aj bez tvojej pritomnosti bude o maleho 150% postarane... Ja som v lete musela od 13 mesacneho na 10 dni do nemocky, este bol a stale je kojeny... Som zato zla matka??? A to nehovorim, ze mm to zvladol na 100% aj ked pri navstevach niekefy menil farby... 😁😂
@tslobik to nielen tebe... Ja som teraz pritomna, ale na mobile... Nebudem teda s malym stavat tie kocky... Ved som tu, tomu staci...

presne, už som aj dohodla stretko s jednou, čo tam robí a motivuje ma k tomu. Inak, ani v rodičoch nemám v tomto oporu, proste podľa nich ak máme čo jesť, tak matka patrí k rodine. No....to je najhoršie, že vždy som na všetko sama. A keď som sa náhodou riadila podľa iných, vždy som bola v koneč. dôsledku nešťastná. Tak sa mi to nejako potvrdilo. Väčšinou mi vyšli v živote akurát moje intuície.