icon

Výška výplaty

tslobik
10. okt 2017

Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.

tslobik
autor
15. okt 2017

@nelinka2009 jéééj presne, vraj či mi tých pár euro za to stojí nebyť s malým, vraj máme čo jesť (reakcia môjho otca). Nuž...tak smutné by bolo....nechcem sa nikoho dotknúť..ale aby sme boli na tom horšie ako romovia??? Lebo aj tí majú čo jesť. To predsa nie je celý život....jesť, mať elektriku, teplo a byť spolu. Len už sa ja s nimi hádať nebudem, sú chorí navyše. Tak to dusím v sebe.

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik vies moj mm ma take heslo: spokojna zena=spokojna matka=spokojne deti= spokojny muz= idealny rodinny zivot= idealne prostrefie na vychovu deti= doma klud= vela sexu= dovera, tolerancia...

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik a ani vasi za teba a zavas vsetkych troch ten nespokojny zivot zit nebudu

tiper24
15. okt 2017

hovori sa ze zivot sa da raz dva posrat staci sa ozenit alebo vydat 😀😀😀

nelinka2009
15. okt 2017

@naja94 ano pisala, ale musis vidiet tu druhu stranu mince. To AT vobec nemusi znamenat koniec rozvodom. Ona si oddychne, nacerpa nove sily a kedze bude mat co chce, to sa premuetne do celeho rodinbeho zivota a potom uz pkati rovnica mojho mm vid sprava vyssie... Pre rodinu je najhorsia nespikojna,zena, matka a ak to nevie vyriesit jej muz, to neznameba hned koniec, ale treba to riesit a ak ona vidi riesrnie v praci mimo SK... Kludne sa o par mesiacov moxu vsetci spilu stahovat do at a zit si svoju rozpravku, on si nieco uvedomi a aj ona... Vypnu oddychnu si od seba... Alebo sa rozvedu, ved to jej tu vsetky radite... Ale takto tomu da este aspin poslednu sancu a to si jej syn urcote zasluzi

nelinka2009
15. okt 2017

@tiper24 to je pravda ak si vezmes tu nespravnu... Ale vies co vsetko zisjas ak si vezmrs tu pravu???

tslobik
autor
15. okt 2017

@nelinka2009 Inak, ja si z psychológie tiež pamätám takú "perličku", len sa aj bojím to tu napísať.....Ale nie je to z mojej hlavy, naozaj to mám z psychológie. Že aby bola šťastná rodina....prvoradá je žena (proste aby sa mala dobre žena, mala na seba čas a pod.), potom manžel a až potom sú deti. Bolo nám to tak vysvetlené, ako ty píšeš. Že na prvom mieste žena a jej spokojnosť a naplnené potreby, potom muž - resp. vzťah žena a muž a keď deti vidia spokojnú usmiatu matku ako dobre jej je s ocinkom (proste vidia ten ich láskyplný, pokojný vzťah) budú šťastné aj oni v takejto harmonickej rodine. Ale už vidím tie komenty proti.....že na 1. mieste za každú cenu deti...Možno, ale vo vážnych život a zdravie ohrozujúcich situáciách....

nelinka2009
15. okt 2017

@tiper24 vy muzi hlavne plne brusko a prazdne gulky, prepac musela som... Moznost rozdavat dalej svoje geny a este k tomu ziskas osoby, ktore k tebe budu vzhliadat ako k Bphovi teda,ak to bude ta prava... Takze ziskas uspokojenie aj svojho muzskeho ega 😂😁

tiper24
15. okt 2017

@tslobik nie je to tak, aky je otec taka je aj rodina, tak vzdy bolo a bude 🙂

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik 100% pravda neboj sa uz tak toho okolia a ani zien tu... Okolie si zvykne a tu co si kto mysli ti moze byt vazne jedno

tslobik
autor
15. okt 2017

A keď som to u rodičov spomenula....no hotovo....už som mala vymalované🙂

nelinka2009
15. okt 2017

@tiper24 😘😘😘 nebudem sa skriepit z muzskym egom... Na to som uz velka 😘😘😘 ok suhladim s tebou

tslobik
autor
15. okt 2017

@tiper24 no....to tiež bolo tak pre xy rokmi, v dobe kamennej😀 Muž, žena sa majú doplnať vhodne.

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik nemas uz 12 aby rozhodovali o tvojom zivote... A pamataj, ze aj syn ti vyrastie a uz ta tak potrebovat nebude... A ty budes stale v nespokojnom zivote...

tslobik
autor
15. okt 2017

Tak, aby proste nestrádal vždy len jeden z páru

tiper24
15. okt 2017

@nelinka2009 suhlasit nemusis, kazdy ma svoj nazor 🙂

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik no vsak ale budes sa hadat s panom tvorstva??? Treba nahlas suhlasit a potichu si spravit po svojom 😁😂

nelinka2009
15. okt 2017
tslobik
autor
15. okt 2017

@nelinka2009 presne a viem, že tento môj nepokoj na neho veľmi vplýva

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik ptrsne neda sa robit len to co uspokoji mm... Musis byt spokojna ty a bude aj on

tslobik
autor
15. okt 2017

Tak, ale ja som tiež asi z časti materialista....Rada by som, ak by priniesol kopu penazí, položil na stôl a rob si s nimi čo chceš žena....Ja zase by som prala, žehlila košele o stošesť, vyvárala dobroty 5x denne......S týmto problém by som nemala.😀 A k tomu sex 3x za deň

tslobik
autor
15. okt 2017

@tiper24 Tak by si si to predstavoval?

tiper24
15. okt 2017

@tslobik ako?

nelinka2009
15. okt 2017

@tslobik ono je to tak, ze je to fajn, ale vsetkeho vela skodi. Mne uz napr niekefy aj praca chyba... Ale ja viem ze za 20 mesiacov sa tam vratim. A to uz potom tiez bude frmol, tiez sa sice uz malemu nebudem cenovat 120% ale uz bude mat 3 roky a uz to tak ani nebyde potrebovat. Uz bude skolka... Bude chapat, ze je v poriadku ked mu da papat niekto iny..m a bude vefiet, ze nech mama ide na hockolko prec, vzdy sa za nim vrati aj keby co bolo...

irusa
15. okt 2017

no ja mám tiež VŠ žiadna sociálna práca a začínala som 313 eur v čistom

tslobik
autor
15. okt 2017

@tiper24 ako som vyššie napísala🙂 Na margo toho, že hlava je muž

nelinka2009
15. okt 2017

@irusa a teraz mas???

tslobik
autor
15. okt 2017

@irusa A to bolo prosím ťa v ktorom roku?

irusa
15. okt 2017

@tslobik 2014

tiper24
15. okt 2017

@tslobik cosi zene peniaze do ruk???? 😀😀😀