icon

Výška výplaty

tslobik
10. okt 2017

Ahojte, je mi smutno.....mám VŠ, odrobené roky v oblasti, novú prácu 6 týždňov a výplata po odpočítaní stravy 440€. Z toho 70€ precestujem a domov prídem až večer.... niekedy až o 19,30. Bývam cca 4 roky v takej oblasti bez prac. príležitostí, čiže nutnosť dochádzať za prácou. Keď som bola na PN- mala som o cca 100-vku menej. Smutné, ako sa s tým vyrovnať? Brala by som malý plat, ale ako kompenzáciu byť s rodinou. Ale keď je plat minimálny s príslušným vzdelaním a čas s rodinou prakticky netrávim, len víkendy...je mi do plaču. Ako to zvládnuť? Som len v skúš. dobe, ale myslím, že osob. prípl. totho veľa nenarobí.....Uvažujem nad zahraničím....aj keď mám škôlkara.....Už proste iné východisko nevidím.

guinevre
10. okt 2017

@tslobik No, v kazdom pripade 440 eur je malo na zivot. Ale ver tomu ze ani v BA nie kazdy zaraba nad 1000e. Moja rada je len - hladaj si nieco ine, lebo to same nepride, bud trpezliva a nieco lepsie urcite najdes.

tslobik
autor
10. okt 2017

@eeffka ja nerobím dlhšie, robím len do 16-tej, ale čakám hodinu na autobus a hodinu cestujem..... A keď chcem spraviť nákupy alebo niečo vybaviť, prídem po pol ôsmej.....

nelinka2009
10. okt 2017

@tslobik no poviem ti tak.. Ak aj pojdes nebudes ani prva a ani posledna matka, co cast svojho naterinskeho ja vymeni za peniaze. Bohuzial, dnes je doba taka a bez penazi sa zit neda... Co otec dietata? Ten to ako vidi? Ako zarobi? Ako ako rodiba vychadzate financne? Ja viem, ze su to otazky na telo, ale ak chces pocut relevantnu odpoved, tak musime vediet viac.

dai
10. okt 2017

@tslobik kde presne robis? Aku mas vs? Prax? Jazyky? Tu je kopu prace, treba hladat a teda vypracovat sa...

piacere
10. okt 2017

@tslobik no osobne si myslím, že odísť na dva týždne do Rakúska od dieťaťa... pritom teraz ti vadí, že prichádzaš domov o piatej a si s ním plnohodnotne len cez víkendy.... veď je to útek z horšieho do zlého (ak nie naopak).

eeffka
10. okt 2017

@sasa1310 mam cast rodiny v statnej sprave, platy maju biedne ale vykon a prac cas tomu zodpoveda cize ja nie som mimo a aj zakladatelka uz odpovedala
robi len do 16,00 to ze dalsie 2hod stravi prestojmi sa neda ratat do "pracovneho vykonu"

@tslobik nerozmyslala si nad autom? by som mohla osr taku pracu aby som cakala kazdy den hodinu na bus a dasiu hodinu cestovala, autom to mas za 45min

nelinka2009
10. okt 2017

@piacere nobdovolim si oponovat, vzhladom na tie dva tyzdne volna, kedy sa vie synovi venovat plnohodnotne a to nehovorim o financnej stranke...

tslobik
autor
10. okt 2017

@nelinka2009 otec nezarobí veľa, hoci on tvrdí, že na tieto "dedinské" pomery dobre. Vycestovať nevycestuje.....to sme riešili a už som to vzdala v rámci zachovania šťastia v rodine. Čiže je to na mne. Teraz som odhodlaná odísť od syna za cenu financií, aj keď je mi hrozne, ani to neviem opísať......Len mám strach z toho, ako sa to podpíše na ňom v budúcnosti......to nikto nemôžme vedieť dopredu (ako to budú zvládať doma, ako to bude vnímať syn a pod. ). To sú ťažké veci celkom. Ešte aj rodičov mám vážne chorých (onko ochor.). Takže ťažké rozhodovanie, nie jednu noc nespím kvôli tomu....

piacere
10. okt 2017

@nelinka2009 pre mňa osobne je rozumnejšie zmeniť prácu (bližšie k domovu napr. - hoc aj v obchode ako predavačka) tu na Slovensku, ako odísť od dieťaťa na dva týždne deň-noc a teda mne by to nevynahradili ani tie dva nasledujúce týdne, kedy by som bola doma. Ja by som to proste nedala, ale je to o osobných postojoch jednotlivca.... len píšem, že ak jej teraz vadí, že prichádza až večer, ako by zvládla dva týždne 24h mimo domova? ...

sasa1310
10. okt 2017

@eeffka tak potom asi ich práca ne je taká dôležitá a počká si ich na druhý deň. Ale veľa ľudí v štátnej správe či vo verejnej službe pracujú aj do 19tej, lebo nemôžu inak. A áno, opýtaj sa svojich známych kedy im končí naozaj pracovná doba a či všetkým padne o 15.30

dai
10. okt 2017

@tslobik osobne nerozumiem tvojmu rozmyslaniu☹ si ochotna chodit na turnusy do rakuska od dietata , ale nie dochadzat do ba za pracou za normalny plat ( v trnave sa tiez da normalne zarobit... )

nelinka2009
10. okt 2017

@tslobik to nemuslis vazne? To co je za chlopa? Zbal seba, syna a sups do Rakuska... Vasich uvidis,cez dva tyzdne volna, to tam mozete s malym aj byvat...

Ja by som mu dala dedinske pomery... Snad chce pre svoju rodinu viac ako ' definske pomery'

Poviem ti tak vs nemam zarobim 3 krat co ty a doma som presne 17.10 pricim do 17.00 mam prac dobu

Hybaj ty, mas naviac

tslobik
autor
10. okt 2017

@piacere Lenže dva týždne by som bola mimo - neunavená cestovaním, doma varením, praním a pod. Čiže venovala by som sa čisto práci, bez cestovania, čakania na bus....to robí veľa.....A potom 2 týž. by som bola v kuse doma....čiže vyspaná, čas venovať sa malému, čas na domácnosť, keď je v škôlke. Cez víkend.....chcem urobiť všetko naraz - upratať, venovať sa mužovi, synovi.....variť, a pod. A tie dva dni sú málo....čiže konečný dôsledok.....v nedelu som unavená ako pes a týždeň pred sebou, čiže zase len prídem v pondelok večer unavená a nič nemáme nikto ani z týždňa, ani z víkendu.....

tslobik
autor
10. okt 2017

@dai prečítaj si čo píšem piacere......Dennodene bez oddychu je horšie ako v kuse robiť a v kuse si užívať voľno a rodinu 2 týždne, bez toho, aby som každý večer myslela, čo bude ráno v robote a nemala kľudné večery s rodinou......Mne treba vypnúť mozok na nepretržitejšiu dobu - čiže viac ako 2 voľné dni, kedy aj tak riešim domáce práce a nie ľudí v domácnosti. Neviem, možno som inak nastavená, ale mám takéto zmýšlanie.....

nelinka2009
10. okt 2017

@tslobik vidis sama najlepsie poznas odpoved... Deti si zvyknu na vsetko...ne muz odchadza prec na cele mesiace a stale ho deti miluju a zboznuju... Necitaj tu radu tych, ktori by nikdy nenabrali odvahu a deti a rodinu pouzivaju ako vyhovorky... Mysli trosku aj na seba a na svoju karieru... Chlap moze sduchnut deti odrastu a ty?

eeffka
10. okt 2017

@tslobik hmm a kto bude tie 2t ked budes prec doma varit, prat a pod? Snad nie tvoj muz? lebo to by som ochotna stavit svoju 1 obliecku ze budes varit ako somarica na tyzden dopredu a ked prides tak budes prvy tyzden prehrabavat pradlo vidlami a budes ustvana doma a nervozna 2t v zahranici
sorry kocka ale ja mam cerveny diplom ale radsej by som isla do cinana pod blokom predavat ako si volkat na uradnickom mieste za rovnaky plat a 2hod dochadzanie.
muza mas naprd, opora ziadna, rodicia zdravotne dost zle, teraz si sama rozhodena a ty odides na turnusy? na vianoce ta najdu niekde na trame zavesenu...cele zle.
Mozno som staromodna ale muz ma financne zabezpecit rodinu, nie ze on je spokojny a ty ustvana... sak somarica vsetko zvladne

tslobik
autor
10. okt 2017

@nelinka2009 ďakujem za pochopenie....

katarinapekna
10. okt 2017

@tslobik radšej sa vyspi doma za podporu

loginexistuje
10. okt 2017

@tslobik a co starsie dieta na to hovori vie pomoct otcovi ked budu samy a ty si myslim dost bojovala s depresiami conna to tvoja lekarka lebo takytonpobyt v zahranici vie dost rozhadzat psychiku najma ak nechas doma skolkara

nelinka2009
10. okt 2017

@tslobik napis ip ak chces... Pochopenie, podpora okolia a rodiny, priatelov... Ked odchadzal prvy krat nemala som ani jedno... Teraz mam zavist, krasne a uzasne deti a najlepsie chlapa pod slnkom a ostatnych na haku...

rebeka25
10. okt 2017

@tslobik urcite to beriem je rozdiel v ktorej casti SR si ale 400€ je katastrofa uplne vsade len mozno u nas v strede je to castejsi jav ako na zapade a ver ze aj mne aj ked som vedela do coho idem a som rada za pracovnú dobu tak ked pride vyplata.chce sa mi revat. Matersku som mala vacsiu :( viva la verejna sprava 🤐

ema234
10. okt 2017

@tslobik tak tam necakaj , ze zarobis vela, zamestnaj sa u sukromnika, ale budes mat aj viac prace.

tslobik
autor
10. okt 2017

@rebeka25 Ja som vedela v podstate do čoho idem....len potrebovala som hneď náhradu za bývalú prácu (nechcela som byť na ÚP), ale viem, že dlho to takto nedám.....Môj muž si predstavuje toto ružovo, akože som v kancelárií....plat istý, odvody ako majú byť a pod.....Ale čo z toho?

dai
10. okt 2017

@tslobik najdi si pracu kde zarobis viac a budes skor doma - akk som pisala takej prace je kopu len sa treba obzerat a hladat aj mimo svojho zadania a komfortnej zony - ja zarobim niekolkonasobne viac ako ty a som doma okolo 17: 30... jasne ze robim aj po veceroch , niekedy vikendy... ale teda zarobim dost aby sme mali doma na zehlenie a upratovanie agenturu, vacsina vikendov je nasa a travime ich nie upratovanim a varenim...
@nelinka2009 len ono naozaj je rozdiel ked odide chlap a ked zena - podla toho co pise ke jej muz ignorant, neviem ako zvladne fullku okolo deti... a predstava ze v rakusku je svetazit - hlavne teda zienky co tam chodia sa starat o ludi - je to praca 24/7 a zarobi mozno 2x tolko ako teraz - tie 2 tyzdne doma cwle prezpi a nebude mat zo zivota uz fakt nic, zniceny vztah a odcudzenr deti - staci si precitat skusenosti zien co to uz robia - a to teda nemaju skolkarov doma...

kikusa8
10. okt 2017

V Rakúsku to nie je med lízať, robila som tam 5,5roka popri ext.štúdiu a deti som nemala a rátala som každú minútu. Kto to neskúsil, nevie si predstaviť ten psychicky tlak... A mať doma muža a malé dieťa tak si to asi hodím... Myslím že ťa to láka lebo nevieš čo to odnáša...tvoj muž s tým súhlasí aby si išla opatrovať?

piacere
10. okt 2017

@dai presne tak, týždeň bude dostávať domácnosť do normálu a ďalší týždeň bude v psychickom strese, že sa jej tam treba zase vrátiť...

liaka
10. okt 2017

@tslobik preco nechcete ist docasne aspon robit predavacku? Robim od 6.30-12.00 a pobedna zmena od 12.00-17.00, doma som za pol hodinu a plat cez 540€.

tslobik
autor
10. okt 2017

@kikusa8 Ja myslím, že jemu to je jedno, Len nech prinesiem nejaký príjem......😢

tslobik
autor
10. okt 2017

@liaka Kľudne by som šla, lenže u nás predavačky dostávajú minim. mzdu. A stalo sa mi aj také, že ma nechceli zobrať, lebo nie som vyučená pred. a nemám v tom prax.

tslobik
autor
10. okt 2017

Ženy, tuším už iba sa obesiť......aby som sa z tohto začar.kruhu dostala... Dobre, že máme len jedno dieťa....