Vysnívaný plat
Kolko by ste chceli zarábať aby ste boli spokojné a nemuseli sa strachovať?... Vy, alebo ako pár?... Mne jednej by stačilo 1400-1500 mesačne... A mala by som parádny život aj cestovala aj šetrila
V cistom tak vyse tisicky. Presne ti nepoviem. Mozno aj menej ako ty. 🙂
sedieť doma na zadku by ma nebavilo takže pracovalo by som isto aj keby som nemusela a ideálne keby mám presne ako ty píšeš tých 1500 mesačne tak som happy (ale sama nie s partnerom)
Tak ja mám 4000+/m + luxusne firemne auto s kompletne preplatenymi nákladmi. Sú za tým ale roky driny: mám 41r, vyštudovala som učiteľstvo SJ - NJ,’potom externe pravo. Už počas VS som pracovala vo firmách, kde som prekladala do NJ. Frajera som nemala, tak som po nociach študovala. Začala som od 0 v IT. Roky samoštúdia a práca po víkendoch. Roky cestovania v po ráno o 04/00 na letisko a v piatok posledným letom naspäť.
Ked som išla na MD v 35r, už som bola expert. 6r pri 2. deťoch pracujem z domu, mala som opatrovateľku, kým nešli do skolky. Flexibilny pracovný čas 20h/týždňa je vsak pre mna momentálne najlepší benefit. Nepisem kvôli samochvale. Chcem tým povzbudiť hlavne mladé baby - nebojte sa, skúste si veriť a tvrdo pracovať. Aj obyčajná ucitelka môže byt IT manager a zarábať viac ako vyštudovaný informatik. Good luck!
Ja nerozumiem tomu ze niektore baby tu pisu ze 1400 v hrubom je plat pri ktorom by sa nestrachovali a mohli si 'uzivat'.. ved to je kolko, 1000 v cistom? ved to ani pri minimalnych nakladoch proste nie je postacujuce..
ja by som bola stastna aj za 1200 e, mam velku zodpovednost v praci a nemam ani 700
@natalala 👍 Pekne si to napísala. Že vyplakávanie a túžby po plate sú smiešne, ak človek pre to nič nerobí. Tie, ktoré pre to nič nerobia, alebo možno aj skúsili a zistili, že to je ťažké a vzdali to, ti na toto povedia, že to sú len také reči, že treba na sebe makať. Mne príde smiešne aj keď tu vidím diskusie, že na akú školu ísť, aby som dobre zarobila. Ja zarábam veľa, ale vždy keď som sa posúvala, som sa posúvala nie kvôli peniazom, ale kvôli tomu, že ma to bavilo a chcela som robiť tú prácu. A benefit za tú makačku je dnes to, že robím málo a zarobím veľa. Tak ako píše aj @nique 👍 ak človeka niečo baví, vie to, vzdeláva sa, pracuje na sebe, tak potom môže aj menej robiť a zarobiť. Či ide o manažéra alebo napríklad aj remeselníka, ktorý tiež ak zarobí viac ako je priemer, tak preto niečo urobil, niečo viac ako len že vyšiel zo školy. Lenže väčšina len vyplakáva za platom mysliac si, že keď zarobím veľa ja, môžu aj oni. Veď môžu, ale nemôžu sedieť na riti a nič pre to neurobiť.
@lenka1208 keď sa bežní ľudia bavia o plate, tak 99% hovorí o plate v čistom. Nikoho totiž nezaujíma, koľko odvádza na rôzne poistenia a odvody, ale čisté peniaze, s ktorými môže v daný mesiac manipulovať.
@autorka s 1500€ v čistom by som pri dnešných cenách bola spokojná (s tým, že nie som sama a zarába aj partner).
Podľa mna to nie je až taký vysnívaný plat- môj muž toľko má, ale sú za tým nadčasy a soboty. Ja mám o 100€ menej a tiež len jeden víkend voľný v mesiaci, nočné, piatky-sviatky. Nehovoriac o sústavnom vzdelávaní. Keby som takto zarobila pri klasickej “osmičke” a každý víkend voľný tak by som bola spokojná( na SK pomery).
Vysnívaný plat nemám,.. ale túžim po aspoň 1000€ mesačne pasívneho príjmu 🙂 Pre mňa je podstatnejší ten pasívny príjem ako práca...
@athom pises dost extremy. Ja som mala taky plat pred materskou v 2017 a teda urcite som nerobila v bani a nesedavala som v praci do noci, ani som nemusela klamat ludi. Samozrejme je praca a praca a nie kazdy ma vzdelanie a kvalifikaciu, aby mohol take peniaze zarabat. A teda poznam ludi, ktori zarabaju niekolkonasobne a to poctivou pracou.
S výškou platu rastu aj chute. 🤣 Ale na teraz by mi stacilo 5000€,ale kazdym rokom by sa mal zvysovat o 1000€ .

Treba si skor polozit otazku, co je moja vysnivana praca, v com by som vedela byt najlepsia a hlavne co musim a chcem pre to urobit. Vsetky ostatne vyplakavanie a tuzby o plate su pre mna uplne smiesne, ked clovek poriadne pre to nic nerobi. Pre kazdeho je ta suma ina. Ja som nemala nikdy vysnivanu konkretnu sumu, skor iba aby som citila taky ten klud, ze nemusim pozerat v obchode na ceny, ked chcem mozem ist na dovolenku, vediet si zabezpecit vlastne byvanie, moct urobit sebe a rodine radost, nemusiet kontrolovat zostatok na ucte a mat aspon rocnu rezervu na pokrytie zivotnych nakladov. Toto sa mi dari, takze uz mam iba nejakw karierne mety a snimi logicky prichadza aj vyssi plat, ale nie je to moja hlavna motivacia.