icon

Vysoká škola popri zamestnaní

petulka2021
23. aug 2020

Baby je reálne robiť vysokú školu popri osmičkám? Ranné služby len?

Strana
z2
charlotte911
25. aug 2020

@janaochi napísala som to ja,ale nebolo to tak brané ako si to pochopila, ja sa tiež učím, mám rodinu a ťahám to viacmenej na A, tiež nestudujem pre titul,ale povedala som, že sa nemusí dret na jednotky, naše heslo hlavne prejsť nemá úmysel titul a byť sprostá, ona sa pýtala,či sa to dá zvládnuť, dobre vieš, že sa musíš učiť, my máme prednášky aj skúšky z urgentom, polovica zo skúšky vyletí, takže nieje to lazo-plazo, zase takto to nepíš a zase drvit sa na červený diplom ,aby ti preplo popri rodine tiež nemusí, mať deti, domácnosť, chodiť do práce a študovať dá sa,ale je to náročné,o tom potom, tak neurazaj ľudí, že keď tu niekto napíše,hlavne prejsť,je blbý ako Makovica a prd potom vie. Nie každému to hneď páli,niekto si prečíta a vie,zrejme tvoj prípad a niekto sa naozaj musí trápiť aby sa to naučil a je rád že urobí skúšku a prejde, že nevyleti zo skúšky

janaochi
25. aug 2020

@charlotte911 nechcem ísť do stretu, nikoho som tu neurážala, nikoho som nemenovala. Napísala som ako to funguje. Sú študenti a študenti a je to tak všade. Hovorila som o zodpovednosti a prístupe k štúdiu, nie o drvení na červený diplom. Tak netreba byť vzťahovačný.

charlotte911
25. aug 2020

@janaochi nikto nieje vztahovacny, ale neznamená to, že ten čo má A je múdrejší ako ten čo má D, poznám ľudí čo vyštudovali s červeným diplomom nabiflovani a v práci vygumovani a ten čo ledva prechádzal lebo sa drvil, tým pádom mu to v hlave viac zostalo, dokázal v práci viac, a tiež je rozdiel keď si robíš výšku ako praktická sestra, ktorá poriadne nepracovala,nemá tu prax ako napr. všeobecná sestra,čo má dlhoročné skúsenosti a chodí na výšku, sama vieš, že aj to učivo je niekedy nezaujímavé, učíš sa čo ti ani nebude treba,alebo taká radiologia,biochemia, biofyxika, máš čo robiť, si rada,že prejdeš, prax je zase o šikovnosti, zručnosti.....v tomto obore sú sestry s titulom či bez na tom rovnako a nemôže sa porovnavat s praktickou sestrou,ktorá si robí výšku aby bola sestra a naučila sa robiť to, čo mi sestry už vieme, pre praktické sestry je aj to učivo náročnejšie, niesu tak v obraze ako my, takže je to rozdiel a veľký,čo sa štúdia týka, ak máš rodinu a deti do rada,že skúšku zvládneš a neznamená to, že keď z nej dostaneš hoc aj E, že si tupa,jednoducho sa môže stať, že ti ochorie dieťa a ty nevieš čo skôr a skúška pred dverami,je to rozdiel študovať keď nemáš deti a žiješ sama či s rodičmi ako keď máš domácnosť a deti a zase poznám aj také čo sa ledva učili ale v praxi sú veľmi šikovné, a nie každá čo študuje ma 20-25rokov, my máme študentky aj po 50-tke, tie majú čo robiť aby sa to naučili, ani ja niesom najmladšia, tiež to učivo musím niekedy do kapusty priam tlačiť,aby som to pochopila ,vtedy som aj ja rada,že prejdem.

janaochi
25. aug 2020

@charlotte911 Ale veď ja ti to neberiem. 🙂 Načo toľko vysvetľovania, veď o nič nejde. A som samoživiteľka, bývam sama s deťmi.

mamimilla
29. sep 2020

@charlotte911 uznali vam dohodu o zvysovani kvalifikacie? Mne by ju uznali ak by s tim suhlasila Vrchna sestra. Zamietla to z dovodu ze by ma nemala kym nahradit. Jedna prakticka sestra by jej realne nechybala (jedina na oddeleni) je to cele len i tom ze mi to nechce zjednodusit mne ale sebe. Neviem ako prax urobim na inych oddeleniach ked nemame skoro ziadne volno a sluzby nahusto. Cisty podraz od Vrchnej. Co mam robit?

charlotte911
29. sep 2020

@mamimilla prax sa vykonáva ak ste praktická sestra v nemocnici danej vysokou školou, nie kde pracujete, to sa berie síce tiež,je to ale 50na50, na prax sa berú dovolenky, je to smutné ale je to tak,

charlottebronte
29. sep 2020

@charlotte911 to je naozaj smutne. Nam zamestnavatel umoznil aj studovat aj chodit na prax nemuseli sme si bravat dovolenky

Strana
z2