Vzdelanie potrebné pre prácu v logistickom parku
Viem, ze je to asi velmi vseobecne, lebo su tam zrejme rozne pozicie, ale budem rada, ked sa ozvete, ak takto (tam) niektore pracujete. U nas otvaraju logisticky park a velmi by mi to pomohlo, co sa dochadzania do prace tyka. Ake pozicie so SŠ pre zeny sa tam daju robit a ake je idealne vzdelanie? (Nie zmeny). Stacil by mi pripadne nejaky rekvalifikacny kurz zamerany na logistiku? A aky, ak ste taky absolvovali? Ozvite sa kludne aj personalistky. Dakujem, nech viem, ci by bola nejaka perspektiva.
@maury A co sa nejakej koordinacie tyka, ci uz soferov, alebo tovaru?
Pozri si nejaké pracovné ponuky. Napr z profesii hľadajú dispečera pre jednu firmu. Náplň práce: Preberanie, spracovávanie objednávok a následné organizovanie samotných prepráv podľa požiadaviek zákazníkov.
Návrh vhodného vozidla.
Koordinácia prepráv a komunikácia s vodičmi.
Operatívne riešenie vzniknutých problémov.
Optimalizácia nákladov na prepravu.
Zabezpečenie prepravných papierov pre vodičov.
Sledovanie počtu najazdených kilometrov.
Pomoc s rozvozom tovaru zákazníkom. Požadované znalosti: Microsoft Windows - Pokročilý
Microsoft Excel - Pokročilý
Microsoft Word - Pokročilý
RAALTRANS - Základy, vodičský preukaz B, počet rokov praxe: 1 Osobnostné predpoklady a zručnosti
Požiadavky na zamestnanca:
- logické a technické myslenie
- schopnosť samostatného rozhodovania a riešenia problémov
- výborné komunikačné, organizačné, orientačné schopnosti
- dobrý prehľad v oblasti dopravy a logistiky
- proaktívny prístup k práci
- dôslednosť a zodpovednosť
- veselá a komunikatívna osobnosť
- aktívny vodič
@maury No, to som si pozerala, aj ine. A teda co dalej mas na mysli?
Ja robím so SAP systémom a mám len gympel 🤔
@autorka. Ja neviem, čo máš ty na mysli, čo chceš robiť. Aké sú tam pracovné pozície alebo čo? To si musíš zistiť priamo tam. Každá firm má iné a iné kritériá. Ja som napísala čo viem, že vyžadujú napr. na vedúcu dopravy. Známa si robila kurz a potom externe vedúcu vozového parku pre jednu firmu a pritom robila niečo iné v inej firme. Tak som napísala príklad. Pýtala si sa na pozíciu, čo sa tíka koordinácie šoférov, tak som ti poslala príklad na pozíciu dispečera.

Ono je to ťažko povedať. Závisí od pracovnej pozície. Neviem aké máš doteraz pracovne skúsenosti. So SŠ môžeš kľudne robiť aj vedúcu dopravy, pokiaľ absolvujes kurz a spravíš skúšky. Určite nie je na škodu vlastniť preukaz na vysokozdvižný vozík, podľa typu vodičského oprávnenia môžeš robiť aj vodiča.