Za čo vás môžu vyhodiť z práce?
ake vsetky dovody mozu byt aby vas vyhodili?
akekolvek a napisu nadbytocnost, ano aj pri TPP na dobu neurcitu, ano aj ked su s pracou spokojni, staci ze si dotycny nenecha s.at na hlavu od egomaniackeho sefa
@babulkomale no vyborne takze čušať makať nesťažovať sa nechcieť bonusy ani podobne a bude dobre? Pekne 😂😂
Nikdy ma nevyhodili, pritom vždy som hovorila nahlas svoj názor, pýtala som si zvyšovanie mzdy aj bonusy. To čo píšeš nie je ani náhodou štandard. Ale vyhodili by ma určite za podvod, krádež, alkohol, neospravedlnenú absenciu a ak by som svoju prácu nerobila poriadne. Zažila som ľudí, ktorí si nerobili svoju prácu poriadne, boli na to viacnásobne upozorňovaní a aj tak sa pri výpovedi hnevali na celý svet, len nie na seba.
Ano, u vacsiny sukromnikov tak.
Necudujem sa, ze dost ludi uz nemieni nikdy u sukromnika robit. Cest vynimkam, ale vacsinou su to zdieraci bez hanby.
Alkohol, všeobecné ohrozenie, to su také najzávažnejšie.
Pri rôznych pochybeniach sú nariadené opakované psychotesty, preskúšanie zo všetkých predpisov .
Veď začni podnikať a nikto ťa nebude môcť vytvoriť. Jednoduché. A nemusíš sa sťažovať
@rooskoliv podnikanie nie je take jednoduche tiež, tam ta nemozu vyhodit ale nemusi sa cloveku darit
Autorka, keď ťa budú chcieť vyhodiť, dôvody si nájdu. Šanca že ťa vyhodia je podstatne nižšia keď si robíš svoju prácu a máš slušne pracovné vzťahy s kolegami a nadriadenými. Ak je prostredie toxické radšej sama odísť než sa trápiť a ničiť si zdravie.
v regione kde ja zijem nevyhadzuju lebo tu nie su pracovnici.. moj muz ma v praci dvoch kolegov z ktorych jeden chodi zhuleny a druhy nema problem sefovi ukazat prostrednik..ked sa opytam muza ze preco ich nevyhodia odpoved je lebo nema kto robit..
dnes zamestnania s manualnou pracou alebo pracou s ludmi maju problem najst zamestnancov..lebo mladi su lenivi robit manualne a nevedia sa spravat k zakaznikom, vidim to zase v mojej praci..ja robim s ludmi..
Zaloz firmu, zamestnaj ludi. Tak ti to otvori oci na pohlad z druhej strany, ako nikdy.
@melanta možno vo veľkom korporáte, alebo veľkom meste. No viem zase o Tebe, že máš aj jazykové schopnosti a to je neporovnateľne s bežnou prácou u súkromníka, ktorému je veľakrát jedno kto tam robí, len nech robí a čuší. Jasné, že je to výhoda. A každý môže študovať a vzdelávať sa. Ale nie všade potrebujú jazyky a mňa napríklad vyhodili z takej práce.
Ja som si svoju prácu robila vždy 100%, šéf mi mohol zavolať aj domov a pýtať si radu. Vždy som bola ochotná pomôcť.
Potom som otehotnela a po RD ma do týždňa prepustul z dôvodu nadbytočnosti. Hneď zamestnal absolventku, za ktorú dostal dotáciu od štátu.
Jasné, že to bolo nezákonné prepustenie, aj som mu to povedala. Ale nešla som sa s ním súdiť. Pretože by som sa tam už aj tak necítila potom dobre.
@amy2807 fantasticke 🤦
@amy2807 no pekne, tu zas kde byvam ja cele okolie, nevedela som pracu najst, vsetko plne, vsade vela ludi hlasilo, :D
Presne aj v mojom okolí 20 ľudí čaká na jednu pozíciu. Teraz už veľmi nebývajú také pohovory, ale ešte sa občas stane, že pozvú všetky, ktoré im vyhovujú v tom istom čase a 20-30 ľudí stojí na chodbe na jedno miesto.
Tam kde som pracovala, prišlo na tú pozíciu okolo 100 žiadostí. Takže áno, v takom prípade je zamestnávateľ na koni.
Ono vravite že u sukromnika je to na nič a podobne, no dobre ale teda kde si hladat pracu? štatna sprava? lebo tak sukromnik je v podstate hocijaka firma ktoru vlastni jeden alebo viaceri ludia nie? Tak kde sa zamestnat kde nevyjebu s vami, kde je tabulkovy plat alebo podobne?
do statnej spravy sa dostanes len ked tam mas znamosti..inak je sanca skoro nulova
@amy2807 ved prave to, a ani tam sa ludia nemaju extra super, tak okrem sukromnikov, velkych firiem, kde ? zacat podnikat a co este ? tazko sa dostat na lepsie miesta ked je vsetko skorumpovane
Zase netreba to brať takto, že môžu ma vyhodiť. Treba si nájsť prácu, kde sa človek cíti dobre a robí ju rád a potom už nerozmýšľa nad tým, či ho môžu len tak vyhodiť. Stáva sa to síce, ale keby som mala na to stále myslieť, tak sa zbláznim.
Je to na zamyslenie, že zo štátnej správy trebárs nevyhodia človeka len tak. Hoci som chvíľu robila aj tam. Bola to pre mňa nekonečne nudná práca, nedávalo mi veľmi zmysel stále robiť nekonečné byrokratické úkony. A znášať šéfa - politicky dosadeného pajáca, ktorý neovládal ani základné zákony, fajčil v kancelárii pri kolegoch - podriadených, chodil v podnapitom stave a nikto ho nevyhodil.
Určite sa mi omnoho viac páčilo u súkromníka, aj keď som nemala takú istotu, že budem mať prácu u neho aj o 10 rokov.
Za hrubé porušenie pracovnej disciplíny - a to môže byť kadečo. Napríklad ak učiteľ nabehne do triedy s nabitou pištoľkou. Ale aj za opakovanú porušenie pracovnej disciplíny.
Choď učiť. Tam máš tabuľkový plat.
@vulka a preco ju neposles do zdravotnictva? Ucit ti pride ako praca pre kazdeho?
@babulkomale nie, sukromnici nie su VACSINOU zdieraci bez hanby. Ano, su aj taki. Robila som u niekolkych a nikto ma nezdieral. Zato by som ti vedela povedat, ze vacsina zamestnancov u tychto tebou nazvanych zdieracov bola hnila a tvarila sa, ze ten zdierac ich ma platit uz len za to, ze sa rano racili dostavit do prace. Ti zdieraci zivia niekolko rodin svojich zamestnancov. Musia im zohnat pracu, platit vysokanske odvody, superhrubu mzdu, trpiet ich lenivost, caste ocr, pn, platit im statom vymyslene dovolenkove balicky atd.... Skus si zalozit zivnost a zamestnaj aspon 3 ludi. Do pol roka sa obesis.
@moonlight1210 Veď nepíše, že nemá vzdelanie. A pýta sa na tabuľkový plat. Tak ma to prvé napadlo. A nemáí pravdu, že každý podnikateľ Ťa okašle. My tu máme aj dobré firmy. Dobré pracovné podmienky, dobrý plat, dobrá atmosféra.
@stanulienkat pravdepodobne pises o inych, nez ja. To je v poriadku. Nie som slepa ani hlucha aj mam uz cosi odrobene. Takze viem.
Cest a slava tym poctivym. Drzim im palce.
@babulkomale Presne, žiaľ aj ja to mám tak zažité ako Ty. Nehovorím veľké a.s. ale menšie firmy. Nehovorím že zdierajú, ale presne kvôli vysokým odvodom platia takmer všetky firmy v mojim okolí minimálnu mzdu (aspoň na papieri). A zažila som aj tichú dohodu, že nesmieš chodiť na Paragrafy a na OČR. Jedine počas kovidu sa mohlo ísť na PN. Inak nie. Rekreačný príspevok keďže je to malá firma tak isto nepreplatia. A teda niekohi kto je lenivý by určite neplatili ani jeden deň.
Ale určite poctivé firmy majú čo robiť aby to celé utiahli.
@babulkomale 👍🏼
@stanulienkat nepoznam ani jedneho, co by sa obesil kvoli poctivemu podnikaniu do polroka.
Zato poznam viacerych, co ludi zdierali ako mohli, zo zakonnika prace si robili trhaci kalendar a kupovali si byty, auta, domy. Samozrejme ze kamosom podnikatelom sa stazovali s hrali sa na chudatka ubohucke. Ludia nedostali pracovnu obuv, oblecenie, chodili vo svojom aj v najvacsej zime ako chudaci, dostali samozrejme ponuku minimalka na papieri, zvysok keš, naoko brigada alebo dohoda, v skutocnosti odrobene vsetky prac.dni po 10 hodin aj vikendy bez priplatkov, IP nezistil nic, lebo jedna zmenovka v skrinke, druha oficialna v kancli.
Vsetci zamestnanci nakoniec odisli a vies aka bola verzia uboziatok podnikatelikov? "Ludom sa nechce robit" 😃
Samozrejme ze im nikto neveri, lebo kazdy videl ako tam ti ludia dru. Uz maju problem ziskat nove obete do firmy. Chudatenka. Nove auticko snad bude utechou. Ved tak dobre sa predava pomimo kasy, ze.
@babulkomale hej ako píšeš, nechce sa im robiť keď im ľudia odídu, lebo sa nenechajú zdierať. Tam kde boli normálne podmienky sa neutekalo. Ja som raz robila v jednej firme, vraj treba denne ťahať nadčasy, zadarmo, veď pre firmu treba dýchať. Odišla som lebo ma to unavovalo a za tých 600€ v čistom mi teda tých 200 h nestálo. Jasné, že sa mi nechce robiť a nechce sa ani tej čo prišla po mne a ďalšej po nej. Veru sú aj takéto firmy.

nedodrziavanie terminov
neospravedlnena neučasť
alkohol na pracovisku
trestny čin
zmena organizačnej struktury
....