icon

Zachovala som sa v práci správne?

10. sep 2024

Ahojte, som v novej práci, konkrétne v škole robím ekonomku ešte s jednou kolegyňou. Ona tam robí dlho, pozná sa s ucitelkami. Ja som tam týždeň, okrem toho introvert ako vyšitý. Dnes si priniesla kolegyňa do kancelárie koláč. Ja že si priniesla z domu. O 2 hodiny vidím na chodbe skolnika s kolacom. Ja som nevyzvedala nič. Potom prišla správa, že máme prísť do zborovne na krátku poradu. Prídem tam a na stole koláče, chlebíčky. Skoro všetko pojedene. Po porade nás vedenie rozpustilo. Učiteľky sa rozprchli, mňa nikto neponúkol, tak som išla preč. Bolo mi to nepríjemné, že snáď všetci zamestnanci školy boli pozvaní. Kolegyňa ma tiež neviem prečo nezavolala. Muž mi povedal, že po porade som sa mal mala opýtať kto oslavuje a ísť zablahoželať. Ale u nás v bývalej práci sa volali všetci. A keďže ma nikto nevolal, ani neponukol, pre mňa ako introverta bolo nemysliteľné opýtať sa pred 40 ľuďmi kto oslavuje a ísť mu slávnostne zablahoželať. To by bolo trápne akoby som to robila ironicky kvôli tomu ze ma nezavolali alebo kvôli koláčom a chlebíčkom. Zachovala som sa podľa vás správne?

Strana
z2
mk1111111111
11. sep 2024

@h2 nie, len aké sú zvyky

titla
11. sep 2024

@biba_18 Nie, nie som introvert (ani extrovertna povaha), ale za ukazkoveho introverta som vydata. Nema rad spolocnost vacsieho mnozstva ludi, hromadne akcie, byt v centre pozornosti, ma len uzky okruh kamaratov, za to s nimi velmi blizke vztahy, praca s ludmi je pre neho nocnou morou (ale dokazal ju vykonavat), cas osamote mu nevadi, vita ho. Zato vsak dokaze pretrpiet raz za cas spolocenske udalosti, viest konverzaciu aj s cudzimi ludmi, ist vybavit veci po uradoch a pod. Ano, su to pre neho nekonfortne situacie, ak sa da vyhne sa im, ale psychicky sa neposklada.
Velmi vela ludi vsak alibisticky pouziva "som introvert" na absolutnu neochotu vystupit co i len o krocik zo svojej konfortnej zony. Introverti nie su neschopni mantaci. Ak ma niekto problem polozit jednoduchu/zdvorilostnu otazku len pre to, ze je v novom kolektive, tak to uz zavana socialnou fobiou.

biba_18
11. sep 2024

@titla je to úplne normálna reakcia introverta, nemusí to mať nič s fóbiou. ona je v kolektíve nová, o rok nebude mať problém sa spýtať na niečo také osobné ...

mantilka
11. sep 2024

Nerieš začiatky sú blbé. Oslávenkyňa ťa nepozná, ty nepoznáš oslávenkyňu..Jedine čo by som urobila, zajtra by som sa opýtala rovno kolegyni, s ktorou sedíš, aké sú zvyky s oslavami. Lebo vcera si videla, že sa oslavuje. Možno bude potrebné priskocne.

katrin21
11. sep 2024

Podla mna to neber v zlom, vobec to nemuselo byt myslene zle,proste nie vzdy oznamuju.
My si nosime na meniny, kto ma, donesie do zborovne, ludom ,co su tam, povie, ze ponuknite sa, nijako specialne sa nezvolavame, max.si dame vediet pri okruhlinach niekoho.
Som na skole iba rok, ok, som extrovert,ale aj tak si myslim,ze prist a do plena sa opytat, co/ koho oslavujeme je uplne ok a kazdy by ti povedal. Ja som to zazila velakrat a vobec to neberiem, ze niekto ma nezavolal,lebo sa to stava bezne a hocikomu, velakrat nevieme,kto doniesol...😅😅. My teda ekonomky nevolame, proste kto je zborovni, ponukne sa, ked zastihnem dotycneho , podam mu ruku... tot vsjo...

mikadooo
11. sep 2024

Je to v pohode. Zachovala by som sa asi rovnako. Si tam týždeň, nerob si ťažkú hlavu. Keď sa oťukáš, budeš vedieť reagovať lepšie. Zajtra sa opýtaj v kabinete, čo sa tam vlastne dialo a povedz aha, hmm, to som nevedela. A hotovo.

jarmilaj
12. sep 2024

Bolo by ti trápne, ironicky sa opýtať? Presne ironicky si sa mala opýtať a slušne pogratulovať oslávencovi. Trápne bude, keď to urobíš o deň neskôr.

vev82
12. sep 2024

No u nas keď niekto oslavuje, jednoducho rozlozi na stôl co prinesie..sladke, slane a kazdy si da a nikto sa nepozyva. Ked je to rozlozene verejne, to znamena ze je to pre každého 🤷🏻‍♀️mala si sa opytat akym systemom u nich funguju,ked ma niekto sviatok. Uplne vseobecna otazka a hned by to bolo jasne.

biba_18
12. sep 2024

@vev82 ale ona nevedela že niekto niečo oslavoval...

petracandle
12. sep 2024

Zbytočne to prežívaš. Podľa mňa na teba len zabudli alebo predpokladali, že ti to povie tá tvoja kolegyňa. Prečo by ťa niekto cielene nepozýval? 😃 nepoviem niekam si ísť sadnúť, ale prečo by ťa preboha niekto cielene nepozýval na oslavu priamo v práci, počas práce a ešte s kopou jedla už aj tak doneseného 😃 práve tým, že si introvert na teba mohli ľahko zabudnúť lebo môžeš pôsobiť ticho a neprístupne, skrátka čokoľvek ale nemyslím si, že by to bolo cielene.

mk1111111111
12. sep 2024

@titla presne tak

lili005
12. sep 2024

Ono je to vždy o človeku, mohla ti tá kolegyňa povedať, že čo a kto. Nepáči sa mi takýto prístup dlhodobých zamestnancov. Patrí sa, aby ti povedali, vysvetlili. Netráp sa nad tým.

princezna_bosorka
13. sep 2024

blbo sa zachovali ostatni, ze ti nikto nic nepovedal

Strana
z2