icon

Zákaz používania mobilu počas pracovnej doby

nat7498
4. máj 2023

Ahojte, obraciam sa na Vás s nádejou že sa nájde niekto kto mi pomôže, pracujem v nemenovanej firme 2 roky mám zmluvu na neurcito, keďže pracujem o súkromníka vo firme vzniklo pravidlo zákazu používania súkromného telefónu na súkromné účely počas pracovnej doby..Dnešným dnom som dostala upozornenie na porušenie pracovnej disciplíny na základe tohto pravidla, je to podľa vás stále zákonne? Nie je to obmedzovanie na slobode človeka? Môže mi zamestnávateľ zakázať používať môj telefón?
Ďalej sa v papieri píše že ak počas 6 mesiacov poruším znovu nejaké pravidlo ktorých je 49.. môže mi dať okamžitú výpoveď?
Ako to mám riešiť? Mám papier podpísať?
Ďakujem za každú radu :(

Strana
z4
sulavikova
8. máj 2023

@babulkomale tak asi záleží od školy;)

tanchen
8. máj 2023

@jamimo toto inak ani ja nechapem. Pride mi to totalne neslusne ked tam stojim ako zakaznik, pokladnicka ku mne ani oci nezdvihne a keca s kolegyňou na telefone. Namiesto toho aby Lidl podporoval small talk pokladnikov so zakaznikom tak robia uplny opak customer care

jamimo
8. máj 2023

@tanchen to je pravda... mne to pripadá veľmi zvláštne. Stojíš oproti pokladníčke, ona duchom neprítomná a klebetí do bezvedomia 🤔

andreabug
8. máj 2023

Ja som pracovala v roznych pracach, kde sme nemohli mat a na kamerach. Dcerka skolkarka. Volali muzovi, mne sa nedovolali a on mne na pevnu do prace a aj to veduca zazerala. Chore riesenie. Nakoniec som to vyriesila tak, ze som mala na ticho a ak mi vibroval, sla som na wc 🙂

jamimo
8. máj 2023

@luckabj82 ináč zvláštne, že tým predavačom/ čkám to nie je trápne 🤔

majarumm
8. máj 2023

Takú prácu si predstaviť neviem, toľko v tomu.. v tejto dobe??

keksik83
8. máj 2023

Podľa mňa je ok, ak má zamestnávateľ požiadavku nepoužívať mobil (po slušnom odkomunikovaní určite pochopí, ak niekedy nemôžeš inak a dajakú súrnu vec vybavíš), ja keď vidím našich stredoškolákov, tak mi je zle... Vysvetľujem učivo a polovica triedy hladká mobily alebo má nastrkané v ušiach slúchadlá. 🙈🙈 Neriešim to, nerozčuľujem sa, zápisy do TK nepomáhajú, myknú plecom a po upozornení majú mobil v ruke zasa. V práci to zrejme často funguje rovnako. A nie, ja si počas hodiny nevybavujem súkr. hovory. Ja dokonca nemám niekedy čas ísť na wc, napiť sa vody... Učím každý deň v priemere sedem vyučovacích hodín (čistý čas v triede, kedy sa intenzívne venujem žiakom), cez prestávky mávame porady, riešim triednické veci (administratíva, komunikácia s rodičmi...) alebo mám dozor na chodbe. Áno, učitelia sú podľa názorov tu hotoví otroci! A muž tiež mobil nepoužíva, pacient, ktorého má na operačnom stole s otvoreným hrudníkom, by nadšený asi nebol.

keksik83
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
adrianka2606
9. máj 2023

Ja som bola davnejsie na pracovnom pohovore a potencionalny zamestnavatel a sef mi hovori, pouzivanie mobilov v praci netolerujem a mam tu kamery, ktorymi sledujem zamestnancov. Zobral ma, ale podakovala som sa mu a pracu nevzala.

nat7498
autor
9. máj 2023

@viestta dobrý deň, pracujete v mojej práci? Nie. Tak prosím Vás odpustite si tieto komentáre typu že sa bavím na telefóne počas celej pracovnej doby atd, napísala som to sem z toho dôvodu aby mi niekto poradil po právnej stránke keďže sa v týchto zákonníkoch nevyznám a naozaj nemám čas citat cely zákonník práce, mala som súrnu záležitosť ale to Vám naozaj vysvetľovať nemusím a ani nebudem.
Ďakujem.

viestta
9. máj 2023

@nat7498 zamestnanec by mal ovládať ZP aspoň v základných rysoch. Potom by vedel aké má práva aj povinnosti, vedel by aké má práva a povinnosti jeho zamestnávateľ.

nat7498
autor
9. máj 2023

Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede, v dnešnej dobre naozaj nemôže človek napísať ani otázku do fóra lebo ho hneď zhejtuju, naozaj som potrebovala stymto poradiť a v mojom okoli mi nikto poradiť nevedel tak som sa rozhodla opýtať sa tu, veľmi má mrzia niektoré odpovede ale nuž.. taká je doba 🙂)

nat7498
autor
9. máj 2023

@viestta Áno ja sa radšej priučím ako druhý krát hľadať pomoc na nejakom fóre.

nat7498
autor
9. máj 2023
Strana
z4