icon

Zamestnávateľ kričí po zamestnancoch

mitinka
19. nov 2012

Ahojte baby,chcem sa spýtať,či je normálne,aby po vás zamestnávateľ reval a nadával vám aká ste nezodpovedná 😕 Len preto,že ste zabudla alebo preposluchla,čo vám bolo nakázané. Ako ste to riešili alebo ako by ste to riešili?

dejnas
19. nov 2012

@mitinka čo na to povedať... normálne to nie je, ale deje sa to... ak ti vykričal, že si nezodpovedná - to nie je nadávka... dostala si nejaké zadanie a nesplnila si ho, čiže ťa v tom momente (dúfam, že len v tom momente) považoval za nezodpovednú... verím ti, že určite to nie je príjemné, ak na teba zvýšil hlas, dá sa to riešiť asertívnejším spôsobom, ktorý žiaľ mnoho vedúcich pracovníkov neovláda, nevyužíva...
ale čo vlastne chceš počuť, či riešiť? chceš sa sťažovať?
ako si reagovala Ty? priznala si si chybu? si si vedomá svojej chyby? sľúbila si okamžitú nápravu? sľúbila si, že už sa to nebude opakovať?

aymee
20. nov 2012

@mitinka normalne to nie je, ale ak aj on ma niekoho nad sebou(spolumajtelov spolocnosti, generralneho riaditela atd) tak je tlak aj nanho a ked sa niečo pokazi tak to nevie ako ventilovat len krikom.
Moj sef jepresne taky isty, ale kazdy si zvykol ze si svojho odnadava, posle nas kade tade otituluje, parkrat skoro po nas stolicku hodil ale potom stale prepacte a fungovali sme dalej.

sissy27
20. nov 2012

@mitinka ono dosť záleží aj na tom, čo zamestnanec zabudol spraviť alebo neposlúchol, že 😀 ak to bola "maličkosť", ktorá stála firmu peniaze alebo ohrozila niekoho na živote, tak sa ani nečudujem 😎 a riešila by som to tak, že sa ospravedlním a do budúcna si dám väčší pozor... ak teda tú prácu ešte chcem, ak nie, tak navrieskam na šéfa tak, že mu v ušiach zaľahne a pri odchode vytrhnem dvere z pántov 😎
ono nie je to nič príjemné, keď šéf zvyšuje hlas, ale zas ani nič nezvyčajné a žiaľ v dnešnej dobe to funguje tak, že ak sa ti nepáči,tak prosím, tam sú dvere, každý je nahraditeľný a na tvoje miesto čaká 10 ďalších 😝

lea641981
20. nov 2012

😝 na takuto otazku sa dnes velmi lahko odpoveda ☹ jednoducho to normalne nieje samozrejme ale ak si chceme udrzat pracu treba drzat hubu a krok 🙄

u nas v praci to bolo na dennom poriadku ze sa nasi nadriadeni museli vybliakat a jednoducho som si robila svoju pracu a nereagovala 😕 tak potrebujem eura mam deti 😢

lucka1987
20. nov 2012

@mitinka diplomaticky by som so zvysenym hlasom priznala chybu, ze ano prepocula som jasne zadanie ulohy.. 😉

matozazzo
20. nov 2012

a k odpovedi Lucky1987 este dodam, ze nabuduce by som si davala pozor... Ak mal na to pravo, nie je mu co vycitat, on je zodpovedny nielen za vas, ale aj vasu pracu atd.. Ak by krical neopravnene, to je uz ine...

mitinka
autor
20. nov 2012

Ďakujem za odpovede,ale zjapanie pána majiteľa na nás je v jednom kuse a niekedy ticho ako pred burkou.... Kolegyne dávaju výpovede jedna za druhou,no toto už nemože byť normálne,mali by vymysliet na toto zákon,... 🙄 Nad sebou máme manažerku a všetko vybavujeme my 🙄 tiež nám to ide na nervy 🙄 A tento krik bol za to,že on si myslel,žeto povedal a pritom nepovedal ale ,,zákon" je taký že majiteľ má vždy pravdu....... a toho sa v práci držíme. Horšie je,že za jeho myslenie doplatím ja a cestu toho pána mi chce nafakturovať 😠 😠 Takže je to už totálna drzosť,ale majiteľ má vždy pravdu... a nedohádame sa aj ked on sám vie kde je pravda 😢

maruska24
20. nov 2012

@mitinka nato ale je inšpektorát práce. Podajte podnet tam. Dá sa aj anonymne.