icon

Zamestnávateľ ma nechce pustiť robiť inde

27. feb 2023

Ahojte momentalne som sa chystala vratit do prace po druhom pôrode. V manzelovej praci sa naskytlo volne miesto kde je plat raz taky ako ten moj aktuálny. Dnes na porade sef hovoril v manzelovej praci ze volal do mojej aktualnej prace a na personalnom oddeleni mu bolo povedane ze pred 12 rokmi vznikla nejaka zmluva ze si tieto firmy ktore su v 1 zone nebudu navzajom preberat zamestnancov a ze preto ma zrejme neprijme. Ze ma prosto nepustia z firmy kde robim do tej kam chcem ist.. ja normalne som ztoho uplne v depke.. ja som dokonca aj v praci kde mam zmluvu bola na pokec s veducim a vravela som mu ze tam idem na pohovor. Ci mi nemoze zvysit plat a ostala by som samozrejme ze nie ..... O ubohosti mojho platu sa ani nechcem vyjadrovat mam cez 600 eur a som Ing. .. robila som tam len pol roka a nasledne 4 roky doma na materskej teraz sa naskytla tato dobra ponuka zajtra idem do posledneho kola a v podstate ma ani nevezmu pre nejaku 12 rocnu zmluvu... Stalo sa to uz niektorej

Strana
z2
gabriellka
3. mar 2023

Ja tiež nechápem čo sa tu rieši. Veď keď si ešte na rd tak by som poslala do prace výpoveď. Plynie ti výpovedná doba a ty chod kam chceš. Takto som to riešila aj ja. Do augusta som mala rd. V maji som sa zamestnala. V starej firme som dala k 30.6.výpoveď. 2 mesiace výpovedná. Po skončení rd som si zobrala týždeň dovolenky aby to vychádzalo presne do 31.8.
Mala si ísť na pohovor s tým že si na rd ktorá bude končiť a chceš k ním ísť pracovať.
Dokonca by si mohla teraz nastúpiť a ak by sa ti nepáčilo tak v skúšobnej dobe by si mohla odísť a u súčasného zamestnávateľa máš stále tpp

Strana
z2