icon

Zamestnávateľ mi nariadil zmeniť vôňu parfému

Dnes o 06:51

Stalo sa vam niekedy ze vam zamestnavatel povedal aby ste zmenili parfem vonu? Majitelka za mnou prisla (podotykam po 4h co sme boli spolu zacitila moj parfem)
Citujem “Inak okamzite to zmente absolutne sa mi ta vona nepaci a aby som vas za to nevyhodila”. Z normalnej debaty resp armosfery strihla do tohto. Ma take prestrihy nalad ale toto bolo nieco neuveritelne . Davam si vonavku inak cely cas co tam robim😀o 7:30 a ona ma upozornila asi o 14:00. Co by ste jej na to povedali? Povedala som jej ze sama to necitim a davala som si ako vzdy a doteraz nebol problem…

Strana
z2
katkaseiner
Dnes o 06:55

nie, nikdy sa mi to nestalo. Pokial nesmrdis, toto mi pride ako šikana

zenulkaaa
Dnes o 06:56

Tak na toto naozaj nema pravo. Mala by sa nad sebou zamysliet, toto normalny clovek nepovie takto. Tiez mi to pride ako sikana, ak by ti este nieco take povedala, tak jej povedz ze ty mas pravo pouzivat parfem aky chces, a ze to naozaj nie je dovod na vyhadzov,

autor
Dnes o 06:56
@katkaseiner

nie, nikdy sa mi to nestalo. Pokial nesmrdis, toto mi pride ako šikana

@katkaseiner urcite nesmrdim , vadi je druh mojho parfemu , nechty kontroluje ci su kratke a s priesvytnym lakom , ci su vlasy ulizane v drdole . Robim v predajni s kozmetikou pre info….

anonym_e2fcb3
Dnes o 06:58

nie je to pani v menopauze? Kolegyna pocas menopauzy je tiez taka neznesitelna, vsetko riesi, vsetko jej vadi

autor
Dnes o 06:59
@zenulkaaa

Tak na toto naozaj nema pravo. Mala by sa nad sebou zamysliet, toto normalny clovek nepovie takto. Tiez mi to pride ako sikana, ak by ti este nieco take povedala, tak jej povedz ze ty mas pravo pouzivat parfem aky chces, a ze to naozaj nie je dovod na vyhadzov,

@zenulkaaa problem je ze som v skusobnej dobe takze moze vlastne si najst vzdy nieco. Zaujimave je ze nikdy nepozera na to ako je praca urobena ake su vysledky obraty vysoke pristup k zakaznikovi na vysokej urovni ale len za hluposti upozornenia . Ze som si neumyla salku po sebe, ze som sa prezliekla na 59 nie 00 a taketo veci a zalazdym vyhrazka ze nech nechcem “aby ma vydrbala lebo si ma uz aj oblubila”. Tato zena tvrdi ze robi popritom este psychologicku . Velmi o tom pochybujem …

autor
Dnes o 07:00
@anonym_e2fcb3

nie je to pani v menopauze? Kolegyna pocas menopauzy je tiez taka neznesitelna, vsetko riesi, vsetko jej vadi

@anonym_e2fcb3 ma 47 tak moze byt

anonym_e2fcb3
Dnes o 07:01
@anonym_autor

@anonym_e2fcb3 ma 47 tak moze byt

@anonym_autor tak to bude asi tym, lebo ja pracujem 15r v urcitej firme a kolegyna bola uplne v pohode teraz ma 52 a je neznesitelna, tento rok uplne

zenulkaaa
Dnes o 07:02
@anonym_autor

@zenulkaaa problem je ze som v skusobnej dobe takze moze vlastne si najst vzdy nieco. Zaujimave je ze nikdy nepozera na to ako je praca urobena ake su vysledky obraty vysoke pristup k zakaznikovi na vysokej urovni ale len za hluposti upozornenia . Ze som si neumyla salku po sebe, ze som sa prezliekla na 59 nie 00 a taketo veci a zalazdym vyhrazka ze nech nechcem “aby ma vydrbala lebo si ma uz aj oblubila”. Tato zena tvrdi ze robi popritom este psychologicku . Velmi o tom pochybujem …

@anonym_autor tak toto nie je dobra sefka. Ak mas miznist, tak odid, lebo bude stale rypat. Pohroz jej ty, ze odides, ak neprestane, hladanie noveho zamestnanca tiez pre nu nemusi byt vyhra, mozno si to neuvedomuje

pribinak
Dnes o 07:06

Áno, raz som čosi podobne riešila, ale nie takým štýlom
Mala som doktorandku, mala mimoriadne silný parfum, ťažkú vôňu.
Som ju požiadala, aby si jo nedávala, že pre niektorých jej kolegov a kolegyne je tá vôňa prisilná a sťažujú sa
Bolo to slušne, vecne a kočka to pochopila

anonym_3e7600
Dnes o 07:09

@anonym_autor toto by som si nenechala, hneď by som jej povedala, že po 1,1, už neprídem, aby nemala problém s mojou voňavkou. Verím, že dodržiavaš hygienu, že voňavku nebolo cítiť na pol km. A to, ako si upravím vlasy, je tiež moja vec, Ak by som pracovala s potravinami, tak by som to pochopila, ale tu sa šéfka nemá poňatia o tom, ako suí vybudovať autoritu, tak sa uchýlila k tomuto.

anonym_648704
Dnes o 07:11

Ja, ked som robila v kancelarii a bolo nas tam vela a okna sme mohli otvarat na pridel 😄. Naozaj v celu hodinu mohla jedna strana otvarat okna a v pol druha strana mohla otvarat okna. Tak ked si dala nejaka zena parfem a teda je logicke, ze pre jednu zenu je to vona a pre druhu smrad. Islo nas porazit. Hned jej dali zeny na javo, ze to prehnala s vonavkou. Ono dychat tolko hodit niekoho parfem je otrasne. Pre teba to moze byt slaba vona a pre niekoho na bolest hlavy.

autor
Dnes o 07:12
@anonym_3e7600

@anonym_autor toto by som si nenechala, hneď by som jej povedala, že po 1,1, už neprídem, aby nemala problém s mojou voňavkou. Verím, že dodržiavaš hygienu, že voňavku nebolo cítiť na pol km. A to, ako si upravím vlasy, je tiež moja vec, Ak by som pracovala s potravinami, tak by som to pochopila, ale tu sa šéfka nemá poňatia o tom, ako suí vybudovať autoritu, tak sa uchýlila k tomuto.

@anonym_3e7600 tiez mam pocit ze nevie ako slusne na to . No jedno ma drzi nad vodou ze od februara prechadzam na pr menezment chcela som potoahnut este kvoli odvodom ale uvidim … radsej si januar doplatim sama zp aj sp…

Je to dokonca na moj vkus aj vona jemna elizabeth garden neviem presne aka zeleny caj toaletka , 2-3x striekam ku krku…

autor
Dnes o 07:15
@anonym_648704

Ja, ked som robila v kancelarii a bolo nas tam vela a okna sme mohli otvarat na pridel 😄. Naozaj v celu hodinu mohla jedna strana otvarat okna a v pol druha strana mohla otvarat okna. Tak ked si dala nejaka zena parfem a teda je logicke, ze pre jednu zenu je to vona a pre druhu smrad. Islo nas porazit. Hned jej dali zeny na javo, ze to prehnala s vonavkou. Ono dychat tolko hodit niekoho parfem je otrasne. Pre teba to moze byt slaba vona a pre niekoho na bolest hlavy.

@anonym_648704 Ano uplne chapem uznavam ze su tie take sladke megy ktore ani ja neznasam , ale po mesiaci az vcera na mna vyblakne ? Este povie ze si mam nastudovat interne smernice kde mam napisanu intenzitu vone a ingrediencie ktore ma parfem obsahovat. 😌 ja som ju odignorovala a isla robit svoje .

Inak ked ju ignorujem ked je protivna , ona salie

marianarem
Dnes o 07:17

@anonym_autor Bolo by to v poriadku, ak by to povedala tak, ako pise @pribinak. Niektori ludia su extremne citlivi na vone, moze ich napinat z nich, boliet hlava a podobne. Ale ten styl plus ine veci, co pises, skor svedcia o tom, ze buzeruje.

autor
Dnes o 07:22
@marianarem

@anonym_autor Bolo by to v poriadku, ak by to povedala tak, ako pise @pribinak. Niektori ludia su extremne citlivi na vone, moze ich napinat z nich, boliet hlava a podobne. Ale ten styl plus ine veci, co pises, skor svedcia o tom, ze buzeruje.

@marianarem Ano presne pani vyssie upozornila urcite slusne ale ona to povie neprijemnym tonom pomedzi skladanie krabic proste taky pristup ja neviem ani … zamindrakovany alebo ta menopauza kto vie kazdopadne este max mesiac ak nedostanem skor padaka.

anonym_6cc747
Dnes o 07:29

@anonym_autor už sa mi stalo že som nadriadeného oznámila, že nová kolegyňa je moc naparfémovaná. Mne ako astmatičke to je veľmi nepríjemné, dusí ma to. Síce som sa snažila vetrať aby som predišla záchvatu ale ona hneď zatvorila.
Akým spôsobom jej bolo oznámené neviem, ale dlho sa u nás neohriala. Teraz pracuje v nemocnici v kuchyni, a stále používa silné vône.

anonym_357032
Dnes o 07:48

U voňaviek, parfémov, najmä výrazných, intenzívnych, menej je viac. Majiteľka parfému už vôňu takmer necíti, nevníma. Ale ostatní...

anonym_33b3df
Dnes o 08:15

Ak by som mala predajňu s kozmetikou alebo parfumériu, chcela by som, aby asistentky predaja takisto používali iba minimum vône alebo jemnú nevtieravú vôňu. Nech to zákazníka neruší. Ja som po škole pracovala tiež v predaji a mali sme určené - čo máme nosiť, ako máme mať vlasy (podobne ako vy), nesmeli sme mať mobily pri sebe, tiež krátke nude nechty, žiadna alebo iba jemná toaletná voda, žiadny parfém, žiadne výrazné tetovania, pírcingy, minimum šperkov, žiadne umelé mihalnice a napichané pery a minimalistické líčenie. Stalo sa, že manažérka poslala dievčinu si upraviť make up, lebo bola premaľovaná, že ju poslala prezliecť sa, dať si dole prstene apd.

anonym_82f29a
Dnes o 08:17
@anonym_e2fcb3

@anonym_autor tak to bude asi tym, lebo ja pracujem 15r v urcitej firme a kolegyna bola uplne v pohode teraz ma 52 a je neznesitelna, tento rok uplne

@anonym_e2fcb3 nemyslim si, ze to je tym. Podla mna ma taku povahu. Ktovie, ci jej to nerobi schvalne, aby odisla. Ja som v menopauze a som uplne kludna. Viem, ze sa to nemoze brat pausalne. Ale toto si myslim, ze je len povahou, mas take osoby.

anonym_e2fcb3
Dnes o 08:20
@anonym_82f29a

@anonym_e2fcb3 nemyslim si, ze to je tym. Podla mna ma taku povahu. Ktovie, ci jej to nerobi schvalne, aby odisla. Ja som v menopauze a som uplne kludna. Viem, ze sa to nemoze brat pausalne. Ale toto si myslim, ze je len povahou, mas take osoby.

@anonym_82f29a pozri len autorka vie ci sefka bola taka vzdy, alebo je to len teraz. Chapem, ze sa ta dotklo kedze menopauza sa ta aktualne tyka ale vidim v praci , ze zeny v menopauze su neznesitelne, pritom roky predtym boli v pohode.

ivicatolic
Dnes o 08:27

@anonym_autor mohla zvoliť taktnejší spôsob, zvykom býva prispôsobiť sa, a ak si v práci , určite, nikto nie je povinný voňať silnú/pre niekoho/vôňu, ľudia sú i alergickí na vône.... Všade kde sa zdržuje viac ľudí by sa mal brať ohľad

katkaseiner
Dnes o 08:50
@anonym_autor

@katkaseiner urcite nesmrdim , vadi je druh mojho parfemu , nechty kontroluje ci su kratke a s priesvytnym lakom , ci su vlasy ulizane v drdole . Robim v predajni s kozmetikou pre info….

@anonym_autor akoze ak ti boli nejake pravidla povedane (resp tebou podpisane ) na začiatku...teda nechty, vlasy, tak neviem no ..ale teda taketo pravidla by som skor akceptovala v potravinarstve ale inak nie. Prepáč ale za mna je to šikana. Len jedna vec ma trochu na celom zaskočila...mne vzdy odstavali usi a teda drdol som tym pádom vzdy odmietala, nerobim ale v potravinarstve, cize komukoľvek moze byt šumafuk ako mam učes, drdol by mi nenariadil, to ti garantujem

autor
Dnes o 08:54
@katkaseiner

@anonym_autor akoze ak ti boli nejake pravidla povedane (resp tebou podpisane ) na začiatku...teda nechty, vlasy, tak neviem no ..ale teda taketo pravidla by som skor akceptovala v potravinarstve ale inak nie. Prepáč ale za mna je to šikana. Len jedna vec ma trochu na celom zaskočila...mne vzdy odstavali usi a teda drdol som tym pádom vzdy odmietala, nerobim ale v potravinarstve, cize komukoľvek moze byt šumafuk ako mam učes, drdol by mi nenariadil, to ti garantujem

@katkaseiner a tu si mi pripomenula dalsiu vec kvoli comu nemosim tieto ucesy cop ani drdol lebo mam takisto osobne velke usi na moj vkus a proste nepaci sa mi to. Je to normalne predajna ako puppa

doriiis
Dnes o 09:04

Parfém nie, ale kolegyňa bola napomenuta, aby obmedzila alebo úplne prestala prať v puelle. Ten smrad sa nedal vydrzat

autor
Dnes o 09:58
@doriiis

Parfém nie, ale kolegyňa bola napomenuta, aby obmedzila alebo úplne prestala prať v puelle. Ten smrad sa nedal vydrzat

@doriiis Tak to ano , ja tieto oleje vobec nepouzivam a mam maleho syna periem len v baby sensitive veciach. Mam slabu toaletku zeleny caj elizabeth arden green tea fakt stoji 11€ cize tak no.. jedine ona to nepovedala vseobecne preco tak clovek nema voniat ze kvoli zakaznikom ale vyslovene kvoli nej a ona tu travi ked tak hodinu denne ak vobec

katkaseiner
Dnes o 09:58
@anonym_autor

@katkaseiner a tu si mi pripomenula dalsiu vec kvoli comu nemosim tieto ucesy cop ani drdol lebo mam takisto osobne velke usi na moj vkus a proste nepaci sa mi to. Je to normalne predajna ako puppa

@anonym_autor no vidis, kvitujem ti to... kto nema tento problem, nepochopi... ja som si sice usi dala urobit a uz mam 3 roky pokoj, ale to som ja.. vlasy by som urcite neprisposobovala praci, jedine ak kvoli hygiene pri praci v potravinarstve (ale to som nikdy nestudovala, takze ani to nehrozi)

doriiis
Dnes o 10:00
@anonym_autor

@doriiis Tak to ano , ja tieto oleje vobec nepouzivam a mam maleho syna periem len v baby sensitive veciach. Mam slabu toaletku zeleny caj elizabeth arden green tea fakt stoji 11€ cize tak no.. jedine ona to nepovedala vseobecne preco tak clovek nema voniat ze kvoli zakaznikom ale vyslovene kvoli nej a ona tu travi ked tak hodinu denne ak vobec

@anonym_autor ... Ako chápem ju, ale fakt to mohla povedať a riešiť inak. Diskretnejsie. Ja som veľmi citlivá na pachy. Nesmiem mať doma nič také, čo vonia stále, lebo mi je z toho zle.

zmrzlinka2021
Dnes o 10:20

@anonym_autor

Mala si jej okamzite povedat, ze si vyprosujes taku komunikaciu k tebe a ze nabuduce si to nezelas. A ked ta vyhodi a co? Aspon sa posunies

autor
Dnes o 16:45

Podavam info po dnesnom dni😀bola neskutocne mila , liskala sa mi doslova este ma pustila o 30min skor domov. Myslize si ze jej svedomie nieco hovorilo ?

anonym_82f29a
Dnes o 17:42
@anonym_e2fcb3

@anonym_82f29a pozri len autorka vie ci sefka bola taka vzdy, alebo je to len teraz. Chapem, ze sa ta dotklo kedze menopauza sa ta aktualne tyka ale vidim v praci , ze zeny v menopauze su neznesitelne, pritom roky predtym boli v pohode.

@anonym_e2fcb3 neboj, nedotklo. Len som chcela povedat, ze nie vsetky zeny v menopauze su hrozne. Avsak nevyvraciam fakt, ze ty sa s takymi stykas. Je to proste indivudualne.

Strana
z2