Zamestnávateľ mi nevychádza v ústrety. Čo robiť?
Nastupila som do skoly kde je denne studium. Platim si ho z penazi ktore ako tak naskrabem z vyplaty. Bola som za sefom s papiermi a on mi povedal, ze mi nebude vychadzat v ustrety a to je pre mna problem. Kedze cast mame prednasky a cast prax na ktorej musim byt. Neviem ako to riesit. Dovolenku uz nemam, jedine robit nadcasy aby som si nahnala hodiny lenze to neni realne tahat same 12 aby som tym vykrila prax. A sef mi nebude ochotny platit nadcasy. Neviem co robit. Ake mam este moznosti? Som zufala, len tak tak, ze sa uvolnilo miesto aby som mohla nastupit, uz som zaplatila skolne a teraz neviem co robit? Poradte mi co mozem urobit? Odist z prace moc nechcem lebo s mojim vzdelanim ani nemam kam a nikto mi nebude vychadzat v ustrety len preto, ze studujem.
🤦🤦🤦 tak sa daj odzubavat , s takýmto postojom si to zaslúžiš 👏👏👏🤷
Autorka ale prečo tú školu platíš? Veď denné štúdium sa bežne neplatí.
Ja som tiež mala kombinovanú formu štúdia a teda žiadnu školu sme cez víkend nemali ale klasicky PO - ŠT a bezplatne keďže to bolo denné štúdium
@simca06022011 mam 2 prace aby som vyzila. 1 mam hlavnu a druhu mam iba ked ma zavolaju. Zhanam si 3 brigadu a neni to dva krat jednoduche. Robim vsetko preto aby som zarobila aj bokom ale neni to jednoduche.
No ano zobrat dovolenku...a aku? Ked uz nemam ani jediny den?? A vypoved by som sice mohla dat lenze by som musela vyplatit stabilizacny a na to peniaze nemam a este mam 2 roky
@janai1 ked pise, ze Mgr. uz ma, tak uz prekracuje standardnu dlzku studia. Teda predpokladam
@janai1 pretoze je to sukromna skola
@janai1 myslím že ide o vš., ona už Mgr má tak druhá sa platí.
Jedna naša dokumentacna sestra si zvyšovala odbornosť, aby mohla robiť sestričku na oddelení, viac zarobiť a pracovať v odbore ku ktorému inklinovala.
Do školy vš chodila každý pondelok a utorok, niekoľko rokov , zamtel ju bez problémov podporoval a umožňoval jej to.
Do nemocnice ma ako PS zobrat nechceli a inde nemam moznost ist
@eleanor2510
@cacianka aha, ďakujem to že už má Mgr. mi uniklo
autorka, jasne som napisala... ak si nebrala regulernu dovolenku roky nikdy, on nemal pravo, ziadne ti ju "brat". PReto sa pytam, ci poznas zakonnik prace. Neexisutje aby si tym on vykryval fond, ked ty pises ze mas este aj hodiny navyse.
Kolko mas prac je irelevantne. Jedine ak potrebujes tolko zamestnani/brigad, tak jedine skresat vydavky kym dostudujes, alebo neviem... proste nieco vymysliet. Zazrak sa nestane ziadny, zamestnavatel nie je povinny ta uvolnovat z prace a vychadzat ti v ustrety, mozno keby ot bolo pisomne dohodnute a tak, dalo by sa na neho tlacit nejak, ale nie je.
Druha vec pises:jedine robit nadcasy aby som si nahnala hodiny lenze to neni realne tahat same 12 aby som tym vykrila prax. A sef mi nebude ochotny platit nadcasy = ak realne budes chybat v praci a nebudu to nadcasy ale tvoj regulerny pracovny cas, len nadrobeny, tak ake nadcasy ti bude mat platit?
Panečku, s tebou je to uplna tragedia. Nechavaš si srať od šefa na hlavu 4 neuveriteľne roky. Mne ako nahle nejaky šef nasral na hlavu, nasledujúci deň ma tam už nebolo. Robota sa nájde vždy, toho sa v roku 2024 fakt báť nemusíš. Ak chceš, nájdeš, alebo nájdeš iný spôsob, ako zarobiť (živnosť, fušky,...) aj bez šéfa.
Uvedom si, čo vlastne chceš. Chceš ísť do inej roboty, aby si odišla z tejto. A chceš od šéfa, aby ťa v tom podporoval. No tak nie asi. To je jak chcieť od alkáča, aby nechlastal, ale každý deň mu k tomu kúpiš vodku. Je to úplne nelogické, čo chceš.
Keď ťa tak veľmi chcú v druhej robote, tak nech ťa vezmú, papierovo predsa nemusíš byť hneď vrchná-prchná, či čo, keď na to nemáš papier. Dohodni sa nejako so zamestnávateľom číslo 2 a on ti aj vyjde v ústrety, keďže tú školu ideš robiť kvoli nemu. Ba čo viac, ak nie je asshole, sám od seba by ti mal preplatiť školné! (nie je to povinnosť, ale keby som ja od zamestnanca chcel, aby kvoli mne robil školu, tak by som mu ju veru preplatil).
@thirstymonk nerozumies asi. Zo zakona je, ze v tej druhej robote musim mat SESTRU! Nemozem tam nastupit ako Prakticka sestra! Zakon to nedovoluje! Su tam vykony ktore ako PS vykonavat nesmiem aj ked ich viem. Keby im tam nabehne kontrola, zavru ich
@thirstymonk do nemocnice uz tiez nechcu PS. Ked som povedala, ze idem studovat tak mi povedali, ze nech pridem ked budem sestra
Proste 4 roky som studovala uplne zbytocne pretoze mi to nestaci aby som mohla vykonavat toto povolanie. Keby viem ako pojdu dole PS nesla by som a hned by som si robila DiS
Vy nepodpisujete žiadne výkazy? veľmi zvláštny zamestnávateľ - to ste štátne zariadenie? My sa evidujeme čipmi, na mail nám chodí výplatná páska, no každý mesiac podpisujem dochádzkový list, kde je zaznamenaný každý deň, či som bola v práci, na dovolenke, 2 hodiny u lekára s dcérou, či OČR so synom, či som robila nadčas a koľko. Mojou povinnosťou je to skontrolovať a podpísať. Tiež nechápem, ako ti mohol brať z dovolenky - vy nevypisujete dovolenkový lístok, kde vlastne žiadaš o dovolenku? musí tam byť tvoj podpis. Ak to tak nebolo, tvoj zamestnávateľ má problém.. možno by si to mala riešiť 🤷🏻♀️
Aha už rozumiem. No... aj keď odveci, ale stále máš možnosť počas štúdia robiť niečo iné. Štúdium asi trvá nejaký čas, myslíš, že na teba bude ten zamestnávateľ č.2 čakať XY rokov, kým doštuduješ?
@thirstymonk sestier je strasne malo. Ked nepocka najde sa iny co ma bude chciet.
@nikaeli nie nic nepodpisujeme iba sa pipame kartami a dovolenkove listy vypisuje sef
A inak ano, zakony a tieto pravidla pre sestry su uplne chore...
Chapem. No... tak potom ti zostáva ešte tá jedna možnosť. Študovať a ísť za ten čas robiť niečo iné. Myslím akože úplne mimo zdravotníctvo. Aby si vyžila a aby si mohla študovať. Dnes už je takmer pravidlo, že človek robí niečo iné ako to, čo vyštudoval.
@thirstymonk praveze ako ps mam obmedzene uz moznosti. Do ambulancie uz neberu, na oddelenie beru ale do nepretrzitej a to nechcem a aj tak maju plno, ze sa im hlasi kopec absolventov. Ked budem mat sestru mam tolko moznosti, ze ja sama si mozem vyberat kde pojdem a za akych podmienok
@thirstymonk to som skusala a tam mi nevysli v ustrety. Robila som v kauflande, leoni, helle. Vsade bol nejaky problem
@thirstymonk nemôže musela by vrátiť stabilizacny
To do ktorej nemocnice ? U nás práve prebieha masívny nábor, rozširujú sa oddelenia.
Ba, je tu nedostatok sestier.
@cacianka ja som az z podluzian a do BA to mam daleko
Bože žena, nemám slov ....
Pracujú tu z BB., Brezno, Humenné, ...
Píšeš že bývaš v podnájme, tak čo ťa sakra drží v okrese Levice? 400e podnajom keď tu máš 6 mesiacov zadarmo, to je 2 400e ušetrených, potom cca 160 za mesiac, ubytovňa kúsok od nemocnice , 5 minút
Ušetrených 2400 plus lepší plat, to máš minimálne 500, alebo aj viac do plusu / mesiac.
Aj ja som z okresu Levice, ale keď som nevedela nájsť adekvátnu, a boli problémy s cestovaním do a z práce tam, tak som volila Ba. Každé 2 hodiny chodí vlak Ba - lv, za 2 hodiny si tam keby potrebuješ, ale netuším čo ťa tam drží ,že sa nevieš pohnúť z lokality. Podnájom ?
@cacianka Možno je z okresu Bánovce n/B., ale to nie je podstatné... Kde nie je vôľa, tam nie je ani cesta. Nechápem celkom dobre - nikdy som tento systém nezažila - no ak sa v práci "pípnem", tak je jasné, že tam som - tak ako potom môžem mať vykázanú dovolenku (teda neprítomnosť)? Autorka začala úplne zo zlého konca. No možno sa poučí... Mala začať až vtedy, keď mala v ruke dohodu o zvýšení kvalifikácie, z ktorej by jej vyplývali určité zákonné nároky...
Pretoze mam priatela a mam tu aj rodinu. Chceme stavat dom
vsetko sa neda naraz robit/mat.
Autorka, tu ti dáva riešenie a hneď povieš, že nemáš dobrú skúsenosť s nemocnicou. To nie je rozumné. Zahod predsudky, ty potrebuješ riešiť svoju komplikovanú situáciu. Na tom pracovisku by som neostala, evidentné ťa šéf okráda. Ty pracuješ cez dovolenku. Uvedomujes si to? Mala si vyložiť nohy na pláži pri mori a ty si bola v práci. Teba vlastne nikdy nepreplatili dovolenku. Toto je na inšpektorát práce. Hneď by zistili, že si nepodpísala dovolenku.
Titul Mgr. zdravotných sestier je nadhodnoteny...bežny vysokoškolák by sa nikdy nenechal dlhodobo nevedome okrádať.
Píšeš ako stredoškoláčka, viac popracuj na sebe. Zákonník práce má mať každý naštudovany alebo aspoň zistené info zo zákonníka práce od starších kolegovcov.
Nerieš všetko naraz, lebo pohoris.

CItala si niekedy zakonnik prace? NIE? tak treba tym zacat. NEmoze ti natahovat neviem co a brat ti dni dovolenky. Je uplne jedno ako by si si to cerpala, ak si na DV nebola, tak si nebola a on tym proste nema nahanat napr. chybajuci pracovny fond. AK nejaky taky bol. KEdze pises, ze si mala nadcasy, ktore si chcela aby si zapocital s vyucbou... Takze nieco tu nesedi a nie je s kostolnym poriadkom. V pripade, ze si doslova okradana roky o dovolenky, mas kadejake nadcasy, tak by som ani necakala, ze sa korektne so sefom dohodnes a bude "platiť" jeho slovo, lebo pre mna zamestnavatel co taketo veci robi nema chrbtovu kost.
KEdze si sa prihlasila na denne studium, vezmes si riadne dovolenku ked budes potrebovat (ja neviem ako to studium prebieha a ako dlho) alebo prost edas vypoved a pojdes tam , kde ta cakaju s lepsou kvalifikaciou ALEBO si najdes proste len kvoli platu brigadu alebo nieco ine kde vies urcite dni vynechat...