icon

Zamestnávateľ mi od apríla nevyplatil stravné lístky

chellina
21. júl 2016

Ahojte, od apríla pracujem pre jednu firmu, každý mesiac mi strnhú za stravné lístky ale ani raz som ich ešte nedostala. Stále sa vyhovárajú, hovoria že už ich poslali a stále nič, dlžia ich takto zamestnancom po celom slovensku a neviem čo s tým lebo veľmi mi tie peniaze chýbajú, robím 6 dní v týždni a ostatným dlžia už od januára. Nechcem dostať výpoveď, robota je OK ale chcem to čo mi patrí. Čo robiť?

Strana
z2
chellina
autor
21. sep 2016

Takže dievčatá maly sme ešte minulý mesiac kontrolu vo všetkých predajniach no aj tak lístky nikde, nikto nám nič nevyplatil, lístky v nedohľadne :(.

chellina
autor
21. sep 2016

Panebože tá tvrdka...MALI

tajomna21
21. sep 2016

@chellina vyzvala si ich pisomne? napisala si, ze si nezelas, aby ti do buducna stahovali, kedze ti nevydavaju stravne listky? ak ste dali podnet na inspektorat prace oficialne, pytala by som si u nich info, ako dopadla kontrola s akym zaverom .... a spisala by som navrh na vydanie platobneho rozkazu s istinou strhnutych a nevydanych listkov + urok 5,05% rocne + sudny poplatok (6% z istiny) a podala na sud v mieste sidla spolocnosti ....

chellina
autor
21. sep 2016

@tajomna21 podnet bol predpokladám podaný anonymne

tajomna21
21. sep 2016

@chellina predpokladas, takze si ho ty nedala ... no tak opytat sa mozes, ci ti daju info o zavere kontroly, za to nic nedas .... a tu vyzvu si spisala a poslala?

chellina
autor
21. sep 2016

@tajomna21 nie lebo som ostala tri tyzdne PN a týždeň som mala dovolenku a keď som sa vrátila som zistila že bola kontrola a márne som dúfala že keďže tu boli tak nám to okamžite doplatia, mamina mi hovorila že oni zväčša dajú dátum a musia urobiť nápravu

tajomna21
21. sep 2016

@chellina urcite im daju nejaky termin na odstranenie zistenych pochybeni ... na veci to vsak nic nemeni, aby si ich pisomne vyzvala a pytala si co je tvoje a domahala sa toho, aby sa zdrzali dalsieho takeho konania .... a potom, ak neuspejes si to pytala cez platobny rozkaz navrhom na sude ....

zrnko1
3. nov 2016

Dobry den potrebujem sa poradit))))Pracoval som v prepravnej firme ako vodic a vyjazdy sa konali zvacsa do rakuska kde som denne siel aj 3-4 krat a obcas cakaval na klienta aj 3 hodiny a vracal sa naspat.Zamestnavatel mi tvrdil ze nemam narok na gastro listky ani na diety.Vie mi niekto poradit ci som mal narok na tento bonus?Podotykam ze zamestnvatela som sa opakovane pytal na tento problem a vzdy ho uzavrel s tym ze gastro listky alebo diety mam v plate))))Na vyplatnej paske nikdy nic take uvedene nebolo.Dakujem)

tajomna21
3. nov 2016

@zrnko1 podstatne je, co mas v pracovnej zmluve napisane ako miesto vykonu prace ... podla toho sa odvija, ci mas narok na gastro listky alebo stravne/diety.
urcite to vsak nemoze byt ani jedno, ani druhe zahrnute v zakladnej mzde ...

zrnko1
5. nov 2016

V pracovnej zmluve je miesto vykonu prace Bratislava.Zamestnavatel tvrdi ze to mam v minimalnej mzde zahrnute.Dakujem za odpoved ...je to dost komplikovane a niektore veci by som sem nerad pisal))

tajomna21
5. nov 2016

@zrnko1 napis postu ked chces ... v minimalnej mzde ani ziadnej inej nemozes mat zahrnute listky, diety. Ak mas v zmluve miesto vykonu prace BA, a chodis mimo, tak mas narok na stravne - diety.

Strana
z2