Zamestnávateľ odmieta podpísať moju výpoveď
Dobrý deň.Dala som výpoveď v práci.Výpoveď som doručila osobne,moja vedúca mi ju podpísala.Zamestnávateľ mi však výpoveď odmieta podpísať.Pokiaľ viem výpoveď je jednostranný právny úkon z mojej strany.Výpoveď som dala počas pn a bude trvať až do skončenia pp naloľko mám zdravotné problémy.Máte s tým niekto skúsenosť?
@kristinka92 ano tak 2 mesiace
Ako už bolo spomenuté, ide o jednostranný úkon. Nepotrebuješ súhlas zamestnávateľa. Potrebuješ mať len potvrdenie o doručení výpovede. Mám za to, že vedúca ti doručenie podpísala, takže výpoveď si doručila a teda ti plynie výpovedná doba.
@melanta Áno samozrejme ja si to myslím tiež.No vedenie si tvrdí svoje a odmieta moju výpoveď podpísať.
nerieš, veď svojou nadriadenou to podpísané máš....prípadne to môžeš ešte raz poslať doporučenou poštou na vedenie...ale ty výpoveď nemusíš mať podpísanú zamestnávateľom....ten musí podpísať len dohodu o skončení PP...
Komunikuješ to s nimi písomne? Mailom? Ak áno, odpíš, že v zmysle §61 Zákonníka práce bola tvoja výpoveď písomná a doručená (uveď dátum, kedy ju tvoja vedúca prevzala). Takáto výpoveď je v zmysle §61 platná a nie je potrebný súhlas zamestnávateľa. Ak trvajú na opaku, nech ťa informujú, v zmysle akého paragrafu a odstavca. Bodka. Viac nerieš.
@melanta Takže nezáleží na tom či mi ju podpíše? Jednoducho som mu ju odovzdala a hotovo.Pracujem v IT spoločnosti a myslím že zákonom sa rozumejú veľmi dobre.Ide zrejme o to že jedna kolegyna je na materskej a čakajú že kedy sa vráti takže robia okolo mojej výpovede ceremónie.
Ved jej mozu ponuknut skratenie materskej, ako asi by som na nich upozornila inspektorat prace ked nevedia co so sebou
Takže nezáleží na tom či mi ju podpíše?
Nie, ich podpis je úplne irelevantný. Z pohľadu zákona je potrebné, aby bola výpoveď písomná (nie slovná alebo elektronicky podaná) a doručená. Ak tvoja vedúca podpísala doručenie, tak je doručená a teda platná. Samozrejme, že zodpovedný pracovník vo firme sa rozumie pracovnému prácu. Ale skúšajú. To teba nemusí zaujímať. Výpoveď je platne doručená, platne ti plynie výpovedná doba. Ako s tým naložia oni je ich starosť.
Ja som vypoved dorucila podatelni, dostala som peciatku a podpis, podmienku dorucenia som splnila, bodka.
@kiki68 čakajú kedy sa vráti z materskej no pravdepodobne bude na predĺženej materskej čo ja viem.A kedže nemajú za mňa zatiaľ náhradu odmietajú mi podpísať výpoveď.
Odmietajú podpísať výpoveď čiže to nepodpísala ani vedúca alebo ona áno ?
@klip0 vedúca áno no riaditeľ nie a dôvod je ten že nemajú náhradu,a ja tiež neviem ako budem o 2 mesiace na tom zdravotne.Čakajú že sa vrátim a ukončím pn
Keď vám donesie list poštárka a podpíše prevzatie vedúca/sekretárka, chodí aj riaditeľ duplicitne podpisovať poštárke prevzatie listu?
Podpisane to potom je, obratila by som sa na inpekciu v tomto pripade. Donutit Ta nemozu ist z PN do prace
@kiki68 áno čaká sa to odomňa po 2 mesiacoch že ukončím pn a pôjdem do práce
@maranco nerozumiem tomu čo ste napísali ?
.. ak to prevzal zamestnanec firmy.. teda mas podpis ..je to vybavene ..ak by nepochopili skus spomenut inspektorat prace a na zaklade akeho zakona tvrdia co tvrdia .. ;D
Autorka, maranco ti pise, ze keby si vypoved podala postou a povereny zamestnanec ju na tej poste prevezme, nie je potrebny podpis nikoho ineho, bola preukazatelne dorucena organizacii a tym je to vybavene.
Áno rozumiem všetkému.Len ma to dosť zaskočilo tvrdiť že nepodpíšu výpoveď nakoľko ja som ju už dala vedúcej tá prevzatie podpísala,a čaká sa len na riaditeľa firmy ale ten vraj odmieta podpísať nakoľko nemá zamestnancov.A ja mám teraz hrať rolu rukojemníka🙂↕️
čaká sa len na riaditeľa firmy ale ten vraj odmieta podpísať
Autorka, ešte raz a znova - riaditeľ nepotrebuje nič podpisovať, Výpoveď je platná, pretože si ju doručila písomne. Takže zopakujem - napíš im, že v zmysle §61 Zákonníka práce bola tvoja výpoveď písomná a doručená (uveď dátum, kedy ju tvoja vedúca prevzala). Takáto výpoveď je v zmysle §61 platná a nie je potrebný súhlas zamestnávateľa. Ak trvajú na opaku, nech ťa informujú, v zmysle akého paragrafu a odstavca. V opačnom prípade to budeš považovať za obťažovanie a budeš sa na ďalší postup pýtať na inšpektoráte práce. Bodka. Viac nerieš.
aký paragraf si uviedla vo výpovedi?
nedala si na miesto výpovede len dohodu o ukončení PP a tú odmieta podpísať?
lebo na výpoveď nepotrebuješ žiaden podpis riaditeľa že ťa "púšťa", stačí že máš podpis vedúcej že prevzala tvoj "list" a firma nech sa zariadi
@maranco podla paragrafu 67,nič nebolo dohodou.
a prečo potom čakáš na riaditeľa keď ho nepotrebuješ?
Dobre ti radia. Mas podpisane, ze si im ju dorucila. To ti staci.
@maranco Pretože mi to tvrdia že ju musí podpísať ešte aj on.Ja som výpoveď nikdy nedávala teda som nevedela ako to chodí.Podpísala mi ju iba vedúca nášho officu.
Už si s tým nezaťažuj hlavu je napísaná, prevzatá ...to, že oni si myslia, on nesuhlasi je ich problém
za to berie riaditeľ plat, aby si to zariadil, aby niekoho našli a zaučili.
mas to dorucene neries ale nechapem tie caviky sak an tak tam teraz nerobis
robi niekto za teba ?
@luccija Áno ja rozumiem,len prečo ma ešte takto klamú a naťahujú že on môže to a to a má také práva a onaké.Nieje mi to síce jedno no môžu mi viete čo ja som na pnke mám zdravotné problémy a som v ochrane.
@mamina7070 Áno robí dočasne jeden nový kolega ale vôbec mu to nejde.
Tento typ programu na ovládanie strojov viem lovládať ja a ešte 3ja z firmy pretože máme na to certifikát a kolegyna ktorá je na materskej.

Je to jednostranný úkon. V zmluve máš napísané koľko je výpovedná.