Zamestnávateľ odmieta uznať starostlivosť o choré dieťa
Ahojte je prosím vás normálne že zamestnávateľ mám problém keď čerpám ocr.alebo.celodenne.lrp.s.dietatom a argumentuje to tým že nemám čo čerpať také veci keď robím z domu že preto nám dali home Office ale čo mám robiť keď mám 7 ročne dieťa choré a vyžaduje si celodennú starostlivosť..aj v piatok som šla s.malou k lekárovi lebo sa sťažovala.na bruško celú noc a mala aj teplotu do rána teplota prešla ale bruško nie tak sme utekali ráno boli sme aj na sono v nemocnici nastastie nič vážne asi len niečo zjedla čo nemala a lekár mi nariadil cely deň byť doma s ňou v práci to ale nechcú akceptovať..že však keď som sa do dvanástej vybavila u lekára tak od pol jednej môžem kľudne pracovať to isté keď som bola u gynekológa mám ho v inom.meste tak som rovno napísala že budem v práci chýbať celý den už zas bol problém...to je prosím vás normálne ?
.
Keď si v práci nespokojná, tak daj výpoveď a nájdi si inú. Ale asi ti vyhovuje byť doma na telefóne.
Sorry, ale tiež pracujem cez telefon a nemam problem pritom pustit práčku, žehlit, varit, umyvat okna, zmyvat podlahu. So sluchatkami dokazem aj nakupovat.
Fakt nevieš telefonovat a uvarit čaj? Ja spravim raňajky a pošlem 1 dieta do školky a druhe do školy so zakaznikom v ušiach. 7 ročne dieťa si niesla na rukách na záchod a utierala mu zadok? Sedela si 24 hodin vedla nej a pozerala jej do očí? Či si scrolovala internet? Raz ti zamestnavatel plati internet , potom neplati.
Daj vypoved a chod realne makat. Na tvoje miesto čaka 1/3 modreho koňa.
@anonym_36f6b2 Preco by mala ona odchadzat z prace, ked zamestnavatel porusuje Zakonnik prace?? A co s tym ma Socialka?? Treba sa obratit na Inspektorat prace.ked uz tak. Moj rodinny prislusnik ma tiez zamestnavatela, kde sa veselo porusuje ZP. Po poslednom incidente, ked mu nadriadeny povedal, ze mu neuzna "paragraf" s dietatom, mu do telefonu oznamil, ze teda kontaktoval Inspektorat prace (realne ho kontaktoval a dostal presne taku odpoved, aka je uvedena v ZP, ze ma narok na 7 dni "paragrafov" na kazde dieta aj seba aj manzelku rocne a zamestnavatel to musi akceptovat). Po tomto oznameni ostalo v telefone s nadriadentm dlhe ticho a nasledne, ze dobre teda, uzna mu to (ake slachetne od neho 😀).
@anonym_578886 7 paragrafov na každé dieťa? Aj na manželku? Zvláštne. Viem o 7 na zamestnanca a 7 na rodinného príslušníka, je jedno koľko ich bude v rodine, má nárok na 7. Čiže dokopy 14 paragrafov...
@anonym_578886 7 paragrafov na každé dieťa? Aj na manželku? Zvláštne. Viem o 7 na zamestnanca a 7 na rodinného príslušníka, je jedno koľko ich bude v rodine, má nárok na 7. Čiže dokopy 14 paragrafov...
@anonym_36f6b2 Hej, opravujem, 14 dni rocne... Ale pointa, tyka sa to samozrejme aj zamestnancov na HO.
Taky na telefonu jako podpora nekolit let, homeoffice 100 % a na ocr jsem chodila pravidelne i na 14 dni + doktory na sebe a dceru,proste do maxima a nikdo mi nic nerekl..takze jsou takove firmy—je potreba ale hledat vetsi firmy,kde te zastoupi a neresi
@barborab1411 ty nechas 7 rocne dieta same, nech sa ide vyzvracat, alebo to ide z neho vrchom i spodkom? Mam sama so sebou co robit, ked grciam, nie este nechat dieta same. Staci, ze sa raz zle nadychne a sa zadusi zvratkami, ale zakaznik je dolezitejsi...strasne nieco. Keby malo sopel, ani makke fň nepoviem.
@anonym_f54344 aknje dieťa takto choré máš byť na ocr.na ďalší deň ste mali čo od lekára?
Keď si v práci nespokojná, tak daj výpoveď a nájdi si inú. Ale asi ti vyhovuje byť doma na telefóne.
Sorry, ale tiež pracujem cez telefon a nemam problem pritom pustit práčku, žehlit, varit, umyvat okna, zmyvat podlahu. So sluchatkami dokazem aj nakupovat.
Fakt nevieš telefonovat a uvarit čaj? Ja spravim raňajky a pošlem 1 dieta do školky a druhe do školy so zakaznikom v ušiach. 7 ročne dieťa si niesla na rukách na záchod a utierala mu zadok? Sedela si 24 hodin vedla nej a pozerala jej do očí? Či si scrolovala internet? Raz ti zamestnavatel plati internet , potom neplati.
Daj vypoved a chod realne makat. Na tvoje miesto čaka 1/3 modreho koňa.
@anonym_becec5 čo ma tvoja mudrujúca odpoveď, ako to ty zvládaš spoločné s otázkou autorky?
@anonym_becec5 čo ma tvoja mudrujúca odpoveď, ako to ty zvládaš spoločné s otázkou autorky?
@koniarova je to odpoveď na jej komentáre, kde dokolečka točí, ako nemôže na home office pracovat pri 7 rocnom dietati lebo mu musi varit čaj a mojkať ho

@anonym_autor áno je. Aj my máme v robote také ako ty. Pravidelne maju chore deti v piatok a v pondelok, potom pred štátnym sviatko, po statmom sviatku.