icon

Zamestnávateľ počas lockdownu neplatí za mňa do zdravotnej poisťovne

smejkuskaa
11. feb 2021

Ahojte, skúsim to v skratke. Od centra som zamestnaná v jednej nemenovanej firme na dohodu. Bohužiaľ od 19.12. tu máme lockdown a ja som si ešte len dnes všimla že moj super zamestnávateľ neplatil za mňa zdravotku od začiatku lockdownu. Pozerala som na stránke sociálnej poisťovne aj na dôvere a nie som na zozname neplatičov. Ako teraz? Kto ma za mňa platiť ? Ja sama? Bez akéhokoľvek prijmu ? :( Toto už je moc . Nemal zamestnávateľ aspoň oznámiť že prestava platiť ? Nemal mi dať radšej výpoveď úplne aby som išla na úrad ? ... Budem rada ak mi poradíte ako postupovať ďalej ak niekto vie , ak sa niekto s tým stretol .. toto už je moc pre jednu osobu, neviem si predstaviť žeby som mala živiť ešte rodinu ... Ďakujem za každu radu ;(

Strana
z2
simca06022011
12. feb 2021

@smejkuskaa nič sa nedeje, všetko je tak ako ma byt. Jedine co sa mohlo stať,že ti dohodu odhlásil zamestnávateľ, to si zisti. Nejde o platenie ale to ze si prihlásená ako zamestnanec na celý mesiac. Aj keby boli odvody 0. Tebe určite nemá prečo písať aplikácia, ze za teba niekto neplatí ak si zamestnanec, lebo tieto dlhy sa vymáhaju u zamestnávateľa. Čiže tam bude niečo...

Strana
z2