Zamestnávateľ prispeje na 3. pilier len do niektorých DSS
Ahojte, je mozne, ze na 3.pilier zamestnavatel prispeje bud do NN alebo Tatra banky? Cakala by som, ze ked tento benefit ponuka, ze ma nemoze donutit uzatvorit si zmluvu tam alebo tam, a povedat, ze napr. do VubGen. neposiela... je to v poriadku? Dakujem vopred.
Ale ved VÚB generali poskytuje len 2.pilier,nie 3. Ten poskytujú len 4 dôchodkové spoločnosti. V súčasnosti na Slovensku ponúkajú svoje služby doplnkové dôchodkové spoločnosti:
UNIQA d.d.s, a.s.
NN Tatry-Sympatia, d.d.s., a.s.
Stabilita, d.d.s., a.s.
Doplnková dôchodková spoločnosť Tatra banky, a.s.
@dr_smajlik ano pardon myslela som uniqu 3 pilier 😪
@lenkapap keď uzavriete účastnícku zmluvu s novou DSS - s tou, ktorú má zamestnávateľ požiadajte tú DSS, ktorú ste mali doteraz, aby Vám previedli príspevky do tej DSS kde uzavriete tú novú zmluvu - volá sa to žiadosť o prevod príspevkov do inej DSS - tlačivo Vám dajú v novej DSS - musíte mať na tej žiadosti notársky overený podpis + doložiť kópiu novej zmluvy s novou DSS - do 30 dní Vám prevedú príspevky a pôvodná zmluva v starej DSS zanikne. Inak budete mať tie peniaze stále tam a ročne platiť poplatok za vedenie účtu.

@lenkapap pokiaľ si zaradená v 3. alebo 4. kategórii práce, poľovník, profi tanečník tak nie - akú DSS si vyberieš do takej je povinný prispieť najmenej 2% z tvojej hrubej mzdy/mesiac. ALE ak to ponúka ako súčasť benefitu a hlavne má uzatvorenú s niektorou s DSS zamestnávateľskú zmluvu tak áno - ak nechce do tebou vybranej nemusí, buď si vyberieš tú jeho alebo ti prispievať povinný nie je - pretože pri kategórii práce 1 a 2. povinnosť prispievať nemá vôbec. A už vôbec nie je povinný prispievať do viacerých naraz ako si niektorí myslia (aj keď som napr. v 3. kat. a uzatvorím si 2-3 zmluvy s rôznymi DSS nie je povinný mi prispievať do všetkých).