icon

Zamestnávateľ ráta so mnou aj po uplynutí doby určitej

gomak
9. júl 2022

Dobrý deň, ako postupovať v prípade ak mám zmluvu do 31.8. avšak zamestnávateľ so mnou ráta aj po tomto dátume. Som prijatá na miesto zamestnankyne , kt. je na materskej. Upovedomila som o tom riaditelku a tá spísala žiadosť o predľženie zmluvy až kým sa nevráti zamestnankyna z materskej a túto žiadosť zaniesla na obec, keďže ona je naším zamestnávateľom. Čo robiť, ak nedostanem odpoveď?

Strana
z2
gomak
autor
10. júl 2022

alebo tam nedavajú datum ale iba to ze na zastupovanie zamestanankyne xY pocas md rd / môže sa vratit aj skor/

mogaa
10. júl 2022

@gomak no možno sa dohodli predtým že ostane na materskej len do roka a potom nastúpi....v každom prípade by som komunikovala so zamestnávateľom, aby som vedela na čom som...

gomak
autor
10. júl 2022

@gomak Na pracovnom trhu sa vyskytujú situácie, o ktorých pojednáva § 71 ods. 2 Zákonníka práce, kedy pracovný pomer na určitú dobu sa zmení na pracovný pomer na neurčitý čas. Jedná sa o tie prípady, kedy zamestnanec pokračuje s vedomím zamestnávateľa vo výkone práce bez toho, aby sa dohodli inak. V takomto prípade pracovný pomer naďalej trvá za nezmenených podmienok s tým, že zo zákona dochádza k zmene trvania pracovného pomeru na dobu neurčitú. Zákon v takomto prípade nevyžaduje, aby zamestnanec aj zamestnávateľ vykonali aj písomnú zmenu pracovnej zmluvy, t. j. ani jedna zmluvná strana nemá povinnosť takúto zmenu dohodnúť a podpísať.

Strana
z2