Zamestnávateľ ráta so mnou aj po uplynutí doby určitej
Dobrý deň, ako postupovať v prípade ak mám zmluvu do 31.8. avšak zamestnávateľ so mnou ráta aj po tomto dátume. Som prijatá na miesto zamestnankyne , kt. je na materskej. Upovedomila som o tom riaditelku a tá spísala žiadosť o predľženie zmluvy až kým sa nevráti zamestnankyna z materskej a túto žiadosť zaniesla na obec, keďže ona je naším zamestnávateľom. Čo robiť, ak nedostanem odpoveď?
@gomak Na pracovnom trhu sa vyskytujú situácie, o ktorých pojednáva § 71 ods. 2 Zákonníka práce, kedy pracovný pomer na určitú dobu sa zmení na pracovný pomer na neurčitý čas. Jedná sa o tie prípady, kedy zamestnanec pokračuje s vedomím zamestnávateľa vo výkone práce bez toho, aby sa dohodli inak. V takomto prípade pracovný pomer naďalej trvá za nezmenených podmienok s tým, že zo zákona dochádza k zmene trvania pracovného pomeru na dobu neurčitú. Zákon v takomto prípade nevyžaduje, aby zamestnanec aj zamestnávateľ vykonali aj písomnú zmenu pracovnej zmluvy, t. j. ani jedna zmluvná strana nemá povinnosť takúto zmenu dohodnúť a podpísať.

alebo tam nedavajú datum ale iba to ze na zastupovanie zamestanankyne xY pocas md rd / môže sa vratit aj skor/