icon

Zamýšľate sa nad zmenou zamestnania pre vyšší plat?

13. feb 2025

Ahojte kočky,
Chcela by som od vás počuť radu.

Od decembra som zamestnaná v jednej firme, takže som ešte v skúšobnej dobe. Práca ma baví, kolektív super, flexi prac.doba, obedy za drobné a chutné, príspevok na dopravu, cesta do práce mi trvá cca 15min. A teraz prichádza ALE... plat mizerný 1200e v hrubom, z toho splátka hypo+poplatky na byt 450e a zmluva na dobu určitú ( zástup za MD - áno keď som nastupovala vedela som o tom, vtedy som si ešte myslela, že sa to bude dať zmeniť ale ako som tam dlhšie tak mám pocit, že ozaj to bude iba záskok keďže som tam jediná takto).
No a poďme k ďalšiemu ALE... dostala som ponuku, kde by som mala skoro raz taký plat, samozrejme väčšiu zodpovednosť ale to mi vôbec nevadí keďže tú prácu poznám a viem že by ma aj bavila. Cesta do práce by trvala 40min po diaľnici v prípade, že sú cesty ok. Fixná prac.doba od 9 do 17h, kolektív maličký (max. 3 ľudia). S priateľom sme kúpili spolu byt, býval v dome a dostať ho do bytu bol boj ale na domček sme nemali proste. Priateľ končí v práci okolo 14:00-15:00 (flexi prac.doba). Viem že je dospelý, ale je mi ani neviem či ľúto alebo mám nejaký pocit previnenia že do bytu som ho "dotlačila" a teraz tam bude bývať sám kým ja neprídem z práce..Deti ešte nemáme, tento alebo budúci rok by sme to chceli začať riešiť a tu je znova problém..prosím napíšte mi váš názor lebo ja som už hotová a nespávam normálne 🤦‍♀️

autor
13. feb 2025

Problém v tom, že ak by som aj išla na MD v aktuálnej práci tak po skončení môžem ísť rovno na úrad..ale ak budem cestovať tak nebudem vediet vybaviť niečo potrebné hneď

deti95060810
13. feb 2025

zo 40 min. po dialnici môže byť veľmi rýchlo omnoho viac - aj hodinka a pol ...
mne by sa tak dlho cestovať nechcelo, ale ak tebe to nevadí tak ok

guiseppinka
13. feb 2025

Fixna pracovna doba 9-17 znamena, ze aj tak najneskor o 8 musis vyrazit z doma, dojdes najskor o 6 vecer. Zarataj si do toho tankovanie, opotrebenie auta - castejsi servis, pneumatiky... 40 min mam teraz jednym smerom, minuly rok som to mala vyse hodiny. Chodila som vlakom, paradoxne financne to bolo lepsie, casovo sa bezne stavalo, ze som bola prec 11 hodin. Teraz idem o 7 z domu, o 3 pobede som doma, ale uz ma to stoji viac ako predtym vlak...

To, ze si na zastup nevadi, aj tak planujes dieta a ktovie ci to bude 1 alebo 2, dovtedy sa tolko veci zmeni... este aj tato pani moze ist a retazovu...
Musis si sama zratat, co ti je vyhodnejsie

luccija
13. feb 2025

Mne sa to zdá dosť cestovania a teda prídeš domov o 18.Co je deň preč a ani si neviem predstaviť leto a cele dni prec.Ale získaš skúsenosti, lepší plat atď...môžeš mať niekedy HO?Nedá sa začať ráno pracovať skôr?
Skúsila by som hľadať ešte inú ponuku.mna by to netrápilo kvôli priateľovi, ale sebe😆, lebo to je fakt celý deň v práci.Ale si mladá nejaký čas vydržíš aj tak chces ísť na MD, ale ja by som nechcela toľko jazdiť benzín atď...

autor
13. feb 2025

@guiseppinka
Zabudla som dodať, že by som mala firemné auto..áno presne to, že 40min je pri ideálnych podmienkach..ale jedna havária a bude to aj tá hodina a pol..to ma presne odrádza..ale zas láka ma plat a zabezpečiť lepšie financie..ale mám taký pocit, keď váham tak to nebude asi ono 🤦‍♀️

autor
13. feb 2025

@luccija mala by som firemné auto, ale presne ten zabitý čas. Teraz mám flexi prac.dobu a piatok o 14 idem spokojne domov. HO by sa myslím dal nejako vybaviť, skôr začať už asi nie..keby môžem idem aj na 6 ráno aby som bola čo najskôr doma 😀

cacianka
13. feb 2025

Možno som ovplyvnená vekom, ale strata času cestovaním - je minus, a pracovná doba by ma veľmi odrádzalo, to je tiež -
Plat je veľké +.
Zástup MD -
U mňa 3x - a 1x +
Zabitý deň (uprostred dňa) od cca 8.00 do 18.00 2x -

buberova
13. feb 2025

Ostala by som v prvej práci.. jednoznačne

missviolet
14. feb 2025

Ja by som zas zobrala 2nasobny plat..
Lebo to je fajt rozdiel

ivana11155
14. feb 2025

Ja by som zobrala tu druhu. Ved kedy trosku maknes za lepsi plat, ked nie pred detmi? Ked budu deti, robotu budes prisposobovat im, budu chore, brat zo skolky, skoly, kruzky, kolobeh. A najviac by ma zaujimalo, co na tieto dve roboty hovori priatel. Keby on moc nesuhlasi, rozmyslala by som o robote c1. Ale zas nie male decko, ze bez teba 2hodky nevydrzi. A ked mas este aj sluzobne auto, fakt sa oplati ta lepsia robota za dvojnasobny plat. 1200e v hrubom je zobracenka na dnesnu dobu.

mamina7070
14. feb 2025

zobralal by som jednoznacne tu druhu pracu kvoli platu a perspektive, nemas co riesit ta cesta nie je takak strasna mysli na seba na svoje moznosti

autor
14. feb 2025

@ivana11155 povedal mi svoj nazor na obe prace ale chlap klasik 😀 rozhodni sa co je podla teba lepsie..akoze jasne ma pravdu, diskutovali sme o tom dost dlho aj viac krat..zisla by sa mi asi krystalova gula 😂

beronsche
14. feb 2025

Vzala by som tú druhú a prip.hladala ďalej..

drianaa
14. feb 2025

Ak o 1-2 roky plánujete dieťa, zobrala by som lepšie platenú prácu. Vrátiť sa do nej nemusíš, aj tak by sa teda do tej, v ktorej si zrejme nevracala, keď si len ako zástup. Zarobíš si, ten čas nie je až taký hrozný, pokiaľ nemáš deti a dvojnásobný plat pred materskou akoby si našla. Ja som pracovala od 8:30-17:00, robota v tom istom meste, ale na opačnom konci, chodievala som ale pešo 35-45 minút 🙂 len pokiaľ som potrebovala preniesť nejaké väčšie nákupy alebo balíky, čo som si tam objednala, vzala som si auto, ale to tak 1-2x do mesiaca. Pred materskou mi to nevadilo vôbec. Možno som trošku závidela tým, čo končia skôr.. a ak má priateľ flexi pracovnú dobu, nech začne neskôr, spolu si dáte v klude raňajky a podebatujte aj hodinu pri nich medzi 7-8, kým vyrazíš, a bude končiť o štvrtej

sasesoe
14. feb 2025

Ahoj, za mna byt ten plat zavazil i skrz to, ze Ti to ovplyvni i vysku pripadnej MD
A ak by si chcela mat viac deti/ retazovu MD a zmluva na zastup Ti medzicasom skonci, tak nebudes mat potom narok.
Cestovanie nie je sice optimalne, ale dochadzala som takto a dalo sa, ideal naplanovat nekaky audioknihy. A bavime sa o akej dobe,kym by si sla na MD? 2-3roky? Ak je HO teoreticky mozny, tak zvacsa sa da po nejakej skusobnej dobe dohodnutz hoci by to boli "len" 2 dni v tyz. To firemne auto je toez plus, akurat tam si zisti, ze pravdepodobne sukromne km by Ti strhavali zo mzdy, ale zas ak by si si mala kupovat vlastne auto, tak asi sa to neoplati.
Neviem, ci byt v kt ste teraz ste kupovali al ste v najme, no to sa teoreticky tiez da zmenit - pretahovat sa.
U mna by zavazila i aspon ta teoreticka moznost mat sa kam vratit po MD a tam si uz zase v inej pozicii ako vracajuca sa vs novy clovek, aspon ku mne boli ustretovi a mam takmer plny HO.
Co sa partnera tyka a toho, ze bude "po obede chvilku sam" - aspon si "odtestujes" ako vyuzije tento cas...

tamitamitami
14. feb 2025

Ja by som skúsila novú prácu. Budeš mať vyššiu MD, urobíš si úspory na obdobie rodičovskej.
Ak sa dá skús sa spýtať na HO aspoň raz-dva krát týždenne. Zase 40 minút cesty po diaľnici nie je nič strašné čo by sa nedalo chvíľu vydržať.

saraxyz
14. feb 2025

Keď si dostala ponuku na tu druhú prácu, aký si mala pocit? Ten prvý pocit. Nie to potom, keď Ti začala srotovat hlava

dancingqueen321
15. feb 2025

ja by som vzala novu pracu, par mesiacov kym sa zabehnes, potom chces aj tak rodinu, tak nejaku dobu vydrzis, budes mat vyssiu tehotensku, MD, aj PN ak sa ti nebude chciet chodit stresovat do roboty. za 1200 sa podla mna uz ani neoplati vstat z postele v dnesnej dobe drahoty. a ak ti nevedia garantovat miesto, tak asi nechces byt v situacii, zesa niekto vrati, ty budes musiet odist a nebude vtedy ziadna ponuka.

maury
17. feb 2025

Ja by som zobrala tú druhú prácu. Hlavne skrz ten plat a prípadná výška materskej. Ak teda plánujete a je to otázka najbližšej doby ako píšeš najbližších 2 rokov, tak určite by to zavážilo. Tú ďalšiu ktorú máš bližšie, i keď píšeš plat nie vysoký a zástup na dobu určitú. Ja som takto pracovala 4 roky - mala som to blízko, dobrá pracovná doba, veľa voľného času poobede. Ale prišla PN, materská a tam sa to odzrkadlilo dosť.