Zarába pekná žena viac?
Priznajme si – atraktívni ľudia to majú v živote často ľahšie. Viac príležitostí, viac pozornosti... a áno, niekedy aj vyšší plat.
Má sa žena hanbiť za to, že si „pomáha“ výzorom? Alebo je to len iná forma sebavedomia?
Kde je hranica medzi sebaprezentáciou a manipuláciou?
podľa mňa, príležitosť naozaj môže skôr dostať žena, ktorá je atraktívna. Ale z mojich skúseností, nikto za vás nebude ťahať robotu len kvôli tomu, že sa na vás dobre pozerá. Čiže časom musí tá žena naozaj ukázať, že je pracovne prínosom nie len vzhľadom.
@alickapusinka Ono teraz ked napises, ze sa citis pekna v 44 rokoch, tak ta daju dole, ze to nemze byt pravda..ale ved co je pravda 🙂 vnimanie krasy je velmi individualne
Stale menej ako skaredy muz
len vo väčších firmách, v malých rodinného typu toto nehrozí
@dadis no ved áno si mlada.
Vies co, ten vyzor je dvojsecna zbran. Ja som na vysokej skole chodila v minisukniach a opatkoch, podla reakcii muzov som nevyzerala zle. Chodila som tak vsade a teda nebolo to oblecenie na urovni prostitutky, take primerane na mladu babu. No raz som prisla za jednym profesorom, chcela som zistit nieco ohladom zapoctu. On mi otvoril, spytal sa co potrebujem, potom si ma prezrel a hovori:"No ked ste takto oblecena, tak podte." Vtedy mi to bolo dost blbe, bola som dobra studentka, nepotrebovala som ziadne prilepsenia. Bolo mi vyslovene blbe, ze by som.mala nieco dostat za vyzor. Dalsi raz, uz pocas doktoratu, sme mali den otvorenych dveri. Iny moj byvaly profesor mi povedal, ze sa tam mam prist ukazat s vystrihom, aby bolo vidiet moje prsia. Zase raz ked sme organizovali konferenciu, tak ma sef poslal za jednym britskym profesorom, ze sedi sam pri stole a mam mu robit spolocnost. Samozrejme po 10-15 minutach konverzacie s profesorom vysvitlo, ze ma povazoval za hotelovu prostitutku. Dostala som v zivote aj niekolko ponuk na plateny sex a teda dvakrat z toho som bola v obycajnych gatiach a tricku. A mam takychto prihod viac a to som pritom pomerne obycajne vyzerajuca intelektualka, len tak celkom pekna zena, nikdy sa ani nemalujem, nerobim ucesy, nechty, nic. Take co fakt vyzeraju ako z modneho casopisu, toho zazivaju asi este o dost viac.
@marianarem toto čo si opísala ale nesúvisí s lepším platom a prácou. Tam už len vystrih nestačí, nikto ta nebude kralovsky platiť za to, že tu stoj a vyzeraj. Teda možno sú aj také profesie ale tu sa skôr bavíme o klasickom zamestnaní 🙂.
Pekné ženy majú možno viac výhod pri vybere partnera, väčšie možnosti randenia, je možné že pri priestupku sa privrie ocko a podobne. Ale v pracovnom živote musí jednoducho makať.
Autorka mohla by si k tomu mozno nieco viac napisat o aku profesiu napr ide

@lija22 vobec nemam skusenost, ze by velke prsia mali akykolvek benefit. Praveze expresne setrim na zmensenie, nenavidim ich a su len na obtiaz