icon

Zarába pekná žena viac?

18. apr 2025

Priznajme si – atraktívni ľudia to majú v živote často ľahšie. Viac príležitostí, viac pozornosti... a áno, niekedy aj vyšší plat.

Má sa žena hanbiť za to, že si „pomáha“ výzorom? Alebo je to len iná forma sebavedomia?

Kde je hranica medzi sebaprezentáciou a manipuláciou?

Strana
z2
luteam
18. apr 2025

Eeee co? No tak ja by som sa napr za to hanbila, ze som nieco dosiahla vzhladom a nie svojimi schopnostami. Som myslela, ze zeny sa uz posunuli a nie su pokladane za objekt, ale respektovane za scoj vykon a schopnosti.

dadis
18. apr 2025

Zarabam dost, na zahodenie nie som, ale mam predsa uz len 44 rokov 😅..

janai1
18. apr 2025

Zarábam viac ako moje oveľa krajšie kolegyne 😂

ukgirls
18. apr 2025

jasne ak robis v lahkom dome ci akos a to dnes vola ..oopripade spolocnicku etc tak tyam tie krajsie maju viac klientov .... ale v beznom svete nie ..

lucia13022023
18. apr 2025

Neviem kde si prišla na to, že pekne ženy to majú ľahké. No nie, nemaju😁 iba ak robia v bordeli😁

lija22
18. apr 2025

ja si naopak myslim, ze "peknota" otvara dvere prilezitostiam ( to si myslim aj o velkych prsiach). Podla mojich pracovnych skusenosti, zial, nepatrim do tejto skupiny 😃

zuzubb007
18. apr 2025

Krása nemá absolútne nič zo zárobkom, jedine pri prijatí na pohovor to môže závažiť a skôr príjmu peknú babu

sara07
18. apr 2025

skôr to maju občas tažšie, pretože musia aj čelit rôznym naražkam, ponukam a teda ak nie tzv, funkčne povolna tak ano je to skôr vyzor na pritaž
určite kolegyne uspech beru že je za tym ako vyzera nie že si to normálne odmakala a vie

zuzanockamt
18. apr 2025

Závisí v akom odbore. Niekde môže mať výhodu, v takých light prácach. Ale sú odvetvia, kde záleží len na skúsenostiach, vzdelaní a vedomostiach.

selena_luna
18. apr 2025

Praveze v niektorych profesiach je krasa skor nevyhoda - mnoho ludi si totiz mysli ze krasna nemoze byt mudra a pekne inteligentne baby byvaju casto podcenovane. Nie zeby som bola obzvlast krasna, ale tiez ma casto povazuju len za "peknucku". Tak musim makat viac a dokazovat ze vysledky nie su "nahoda".
Ale hej, su aj odvetia, teraz momentalne napriklad na roznych ministerstvach ;) kde staci vyzerat na stekloch a mat v hlave uplne vymetene...

zuju2
18. apr 2025

V školstve to určite neplatí. Rám je plat podľa tabuľky,nadobudnutých kvalifikácii a nie podľa krasy

simsalabim
18. apr 2025

Vies co? Mam naozaj krasnu kamaratku ( aj inteligentnu) a ta sa cely zivot stazuje, ako jej krasa skodi - u chlapov - bud v nej vidia iba pipinku alebo sa s nou chcu len vyspat, v praci detto - myslia si, ze je sprostucka... atd. Nad 50, za sebou kopec neuspesnych vztahov, bezdetna, bez rodiny, aspon posledna praca OK. Ci je na vine jej celkovy pristup alebo jej rkasa, sa mi posudzuje tazko. Ale je fakt, ze je ako modelka, este stale. Kto sa snou prvy krat stretne, vidno im na tvari, ako sa nevedia prestat pozerat a ako hladaju v pamati, ze ci by ju odniekadial nemali poznat.

moonlight1210
18. apr 2025

Krasne zeny sice maju viac sanci. Ale casto za to platia nezelanym nadbiehanim a podcenovanim. I v praci. A nutnostou nejak to nadbiehanie odmietnut tak, aby eliminovali dosledky urazeneho muzskeho ega. Co ak sa nepodari, tak sa im kludne kopec dveri zavrie, ktore im ich krasa otvorila.

Na prvy (vonkajsi) pohlad to maju lahsie. Ale nemaju.

nevenka
18. apr 2025

@lija22 tak si zle myslis, cely zivot mam velke prsia a kvoli tomu mi veru nikto nedal speci prilezitost. No asi preto, ze inak nie som pekna a som mala 🤣.

lienka.7
18. apr 2025

@autorka neviem, kde pracuješ ty, ale aspoň teda u nás mas plat za výkon v praci, bez ohľadu na výzor. To, aké máš "bonusy" od šéfa za prácu "naviac" mimo pracovnej náplne je už iba na tvojom svedomí a na dohode Vás dvoch.

lauriik
18. apr 2025

Podla mna mozu byt prace kde ti atraktivny vzhlad a sebavedome vystupovanie pomoze zarobit viac penazi (napriklad odmeny za predaj). Mam na mysli hlavne nejake obchodnicky vi vyssom biznise.
Potom moze byt, ze si atraktivna zena vyjedna lespi nastupny plat pri pohovore. Ale nemyslim si, ze ide o vzhlad. Skor atraktivna = sebavedoma a vdaka sebavedomiu pozna svoju cenu 🤷🏼‍♀️

nikoletkaa32
18. apr 2025

Zaujimava tema ale nemyslim si že by to pekné ženy mali až tak ľahké ako sa to vezme zrejme 😄

gab1sol
18. apr 2025

@selena_luna úplne súhlasím.

mischy00
18. apr 2025

Samotná krása nestačí...treba k tomu aj šarm a inteligenciu. A áno vtedy sú možno niektoré ženy v určitých oblastiach sikovnejsie a preferovanejsie. Hlavne u mužov teda 🙂.
Ale mať úroveň a byť afektovana su tiež 2 rozdielne veci.....

belle_vie
18. apr 2025

Ja to skusim otocit. Podla mna zeny, ktore viac zarabaju, maju vacsie moznosti starat sa o seba.

Fitko, kadernicka, slusive oblecenie, zdrava strava, obcas kozmeticka a wellness, naozaj nieco stoja. Nehovoriac o nejakych estetickych zakrokoch. Na to podla mna zena, co zaraba pod 1000 a nema solventneho manzela nenajde peniaze.

No a potom samozrejme, po manualne narocnej praci podla mna nema zena ani energiu ist si zabehat. A tiez ma viac takeho bezneho stresu skrz financie ( zaplatit skolu v prirode, vykryt prazdniny ( lebo tabory cosi stoja), pokazena pracka.

gab1sol
18. apr 2025

Nepovažujem sa za peknú, pretože krása je relatívny pojem a každý považuje za peknú ženu niekoho iného, resp. inú. Niečo mi bolo dané do vienka. Ale ja sama sa chcem cítiť krásna. A nemám pocit, že mi to otvára nové možnosti. Ako bolo spomenuté, často som sa stretla aj s tým, že pekná = hlúpa. Často si ma tak zaškatuľkovali. Často som musela dokazovať, že viem, že na to mám. A často som musela bojovať aj s tým, aby som si zachovala dôstojnosť - odbíjať rôzne narážky (či už sexuálne alebo smerom ku vzhľadu) a zároveň byť natoľko slušná a diplomatická, aby som si tým neuškodila.

minenkaa
18. apr 2025

A aká to je pekná zena?To už je zadefinované?

luccija
18. apr 2025

Áno, sú profesie kde sa vyžaduje, aby bola žena atraktívna a priamo úmerne tomu aj zarába viac.
Predajkyne áut, kamarátka robí pre developera predáva byty a všetky sú veľmi atraktívne, recepčne vo firmách, zubnych klinikách, klinikách krasy je to fakt, že sympatickí atraktívni ľudia či ženy, muži to majú lahsie

mischy00
18. apr 2025

Pre mňa je dôležité že natrafim v prvom rade na odborníka a vtedy mi je jedno, či je krásna alebo priemerná žena. Ak mi dokáže fundovane odpovedať na otázky, vidím ze sa vyzná a pracuje aj na osobnom rozvoji, nie len na vizuálnom. Ale je aj rôzna kategória mužov, od tích 4 cenová, vulgárny a prízemný humor, až po inteligentných a rozhladenych pánov....a tam ozaj len krása ženy nestačí

lindous
18. apr 2025

Podľa mňa sú odvetvia kde aj áno, hlavne teda tá sebavedomá, keďže krása je subjektívna, a nemusí to byť len verejný dom ako bolo spomenuté 😄 ale napríklad aj realiťáčka, či iná obchoďáčka, kde to proste záleží od toho vyžarovania a vystupovania, čo všetko dokáže klientovi predať, alebo aj taká čašníčka pri tringeltoch… ale nehovorím, že to nutne majú ľahšie, proste sú to povolania, kde je sebavedomie výhodou… a potom sú zas povolania kde na tom naozaj vôbec nezáleží

nikpa
18. apr 2025

Pekná žena má v práci možno niečo ľahšie jedine ak má nadriadeného muža. Keď ma ženu, tak opak je pravdou. Muži neviem ako to majú.

olimuc
18. apr 2025

V prvom momente mozno zaujmes, ale iba krasa nestaci, musis vediet vyuzit potencial a mat velmi dobre premyslene co a ako robis. Zalezi od povolania niekde su vyzadovane reprezentativne typy a niekde mozes mat na sebe Teplaky a je to jedno.

doriiis
18. apr 2025

Chvalabohu pracujem v oblasti kde všetci zarábame rovnako.Muzi,ženy,škaredi, pekní.A záleží iba na šikovnosti každého,či sa mu ten plat zvyšuje,alebo nie.
Ale fakt to nie je o krase

kiki68
18. apr 2025

Vacsinou to tak nie je, ved ked niekto sedi za compom, tak moze byt nadherny a vacsina ludi ho pozna iba cez meno.

alickapusinka
18. apr 2025

@dadis no to ej staršne 44 rokov och bože

sticker
Strana
z2