Zástup za MD/RD
Baby, ake su Vase skusenosti so zastupom za MD/RD? Nechali si Vas v praci alebo ste museli odijst? Ja som dostala miesto v docasnej statnej a trochu sa toho bojim ze sa pani vrati skor ako mi bolo povodne avizovane kedze uz je rok doma ale na jej miesto hladali az v tejto dobe niekoho
@klaudi555 tiež som v štátnej začínala len zástupom. A potom bol ďalší zástup a ďalší...az stala služba. A veľa sme mali aj takých, ktoré po zastupovaní museli odísť a boli s nimi spokojní, tak ked mala nejaká odísť na md, ozvali sa jej. Mňa tiež teraz zastupuje baba ktorá vie že v októbri sa vraciam
@leskky tak ja by som nemala problem keby mam odijst k tomu oficialnemu terminu, ved som bola o tom informovana ale sa bojim ze to pride z dna na den resp este predtym ako nastupim 😀😀😀 meviem ako to funguje ci v ramci nejakej korektnosti sa naozaj o tom ten zamesrnanec porozprava s tpu zenou na MD/RD lebo mam pocit ze v tej praci ma chcu kedze mi aj velakrat volali ale ze momemtalne len docasnu vedia ponuknut a myslim ze aj im by bolo blbe keby mi oznamia ze ma neberu lebo pani sa vracia kedze som uz dala vypoved...ale je to jej pravo, to chapem
@klaudi555 ja ti môžem len odporučiť sa nestrachovať, mám veľa skúseností z rôznych prípadov, ja sama som bola ako zástup a nakoniec si nechali mňa keď sa predčasne kočka vrátila, jednej kamoške ponúkli po návrate inú pozíciu, inú vyhodili.....je to individuálne a nemôžeš sa strachovať, nemusí ti práca zapasovať, kolektív alebo oni teba vyhodia v skúšobnej dobe..... pri zmene zamestnania je vždy riziko
@klaudi555 to bude v pohode, treba ísť, kým sa vráti pôjde iná na matersku a ak budú spokojní, presunu vás na to miesto, treba to skúsiť, určite by som odtiaľ neodchádzala dopredu. 😃a aj tak nástup musí oznámiť minimálne mesiac pred, takze aj vám dajú dostatočne včas vedieť, napríklad ja sa vraciam vo februári a včera mi volali, či náhodou nechcem prísť skôr, aby vedeli
Tiež som išla takto, na 2 roky na zástup a zmluvu mi dali nakoniec aj sa kolegyňa vrátila po 2 rokoch. Pre šikovných ľudí sa vždy nájde miesto vo veľkej firme.
Mna zastupovali pocas MD/RD dvaja ludia, obaja boli sikovni a oboch si vo firme nechali ;) Ale v statnej sprave asi nove miesta nebudu, ci?
@janka_266 tak ja som v štátnom podniku a tiež sa tam človek nedostane len tak, ale aj u nás odchádza veľmi veľa ľudí do dôchodku. Šikovného človeka sa vždy potom snažia niekde dať. 🤷♀️ kľudne aj dočasne zase za inú materskú ešte a potom za odchádzajúceho človeka do dôchodku. Naozaj je v dnešnej dobe problém nájsť šikovného a spoľahlivého človeka.
@zuzanockamt chapem, prave tohto sa obavam ale mozno by boli ptm ine moznosti atd...asi budem radsej nad tym viac premyslat ked by to bolo aktualne

@klaudi555 ahoj, a máš inú prácu alebo kvôli tejto práci dávaš inde výpoveď?