icon

Zástup za MD/RD

klaudi555
9. aug 2023

Baby, ake su Vase skusenosti so zastupom za MD/RD? Nechali si Vas v praci alebo ste museli odijst? Ja som dostala miesto v docasnej statnej a trochu sa toho bojim ze sa pani vrati skor ako mi bolo povodne avizovane kedze uz je rok doma ale na jej miesto hladali az v tejto dobe niekoho

Strana
z2
majka090
9. aug 2023

@klaudi555 ahoj, a máš inú prácu alebo kvôli tejto práci dávaš inde výpoveď?

leskky
9. aug 2023

@klaudi555 tiež som v štátnej začínala len zástupom. A potom bol ďalší zástup a ďalší...az stala služba. A veľa sme mali aj takých, ktoré po zastupovaní museli odísť a boli s nimi spokojní, tak ked mala nejaká odísť na md, ozvali sa jej. Mňa tiež teraz zastupuje baba ktorá vie že v októbri sa vraciam

klaudi555
autor
9. aug 2023

@majka090 kvoli tejto praci som dala vypoved...ale zase ak by som asi nic ine nenasla tak by som dala vypoved ak tak lebo mi vela veci v robote odkial odchadzem nevyhovuje

klaudi555
autor
9. aug 2023

@leskky tak ja by som nemala problem keby mam odijst k tomu oficialnemu terminu, ved som bola o tom informovana ale sa bojim ze to pride z dna na den resp este predtym ako nastupim 😀😀😀 meviem ako to funguje ci v ramci nejakej korektnosti sa naozaj o tom ten zamesrnanec porozprava s tpu zenou na MD/RD lebo mam pocit ze v tej praci ma chcu kedze mi aj velakrat volali ale ze momemtalne len docasnu vedia ponuknut a myslim ze aj im by bolo blbe keby mi oznamia ze ma neberu lebo pani sa vracia kedze som uz dala vypoved...ale je to jej pravo, to chapem

leskky
9. aug 2023

@klaudi555 nepríde to isto zo dňa na deň. Oznamuje zamestnávateľovi darup.nastupu mesiac dopredu.

klaudi555
autor
9. aug 2023

@leskky tak to by este do mojho nastupu stihla...ale tak snad vedia ze sa nechysta vratit lebo mi povedali ze ak to nevezmem ja tak daju opat vyberko na jesen

majka090
9. aug 2023

@klaudi555 ja ti môžem len odporučiť sa nestrachovať, mám veľa skúseností z rôznych prípadov, ja sama som bola ako zástup a nakoniec si nechali mňa keď sa predčasne kočka vrátila, jednej kamoške ponúkli po návrate inú pozíciu, inú vyhodili.....je to individuálne a nemôžeš sa strachovať, nemusí ti práca zapasovať, kolektív alebo oni teba vyhodia v skúšobnej dobe..... pri zmene zamestnania je vždy riziko

janka_266
9. aug 2023

@klaudi555 to bude v pohode, treba ísť, kým sa vráti pôjde iná na matersku a ak budú spokojní, presunu vás na to miesto, treba to skúsiť, určite by som odtiaľ neodchádzala dopredu. 😃a aj tak nástup musí oznámiť minimálne mesiac pred, takze aj vám dajú dostatočne včas vedieť, napríklad ja sa vraciam vo februári a včera mi volali, či náhodou nechcem prísť skôr, aby vedeli

gabika128
9. aug 2023

Tiež som išla takto, na 2 roky na zástup a zmluvu mi dali nakoniec aj sa kolegyňa vrátila po 2 rokoch. Pre šikovných ľudí sa vždy nájde miesto vo veľkej firme.

janka_266
9. aug 2023

@gabika128 ale to nie je veľká firma, ale štátna správa, tam sa len mení človek za človeka 😃

qetka
9. aug 2023

Mna zastupovali pocas MD/RD dvaja ludia, obaja boli sikovni a oboch si vo firme nechali ;) Ale v statnej sprave asi nove miesta nebudu, ci?

gabika128
10. aug 2023

@janka_266 tak ja som v štátnom podniku a tiež sa tam človek nedostane len tak, ale aj u nás odchádza veľmi veľa ľudí do dôchodku. Šikovného človeka sa vždy potom snažia niekde dať. 🤷‍♀️ kľudne aj dočasne zase za inú materskú ešte a potom za odchádzajúceho človeka do dôchodku. Naozaj je v dnešnej dobe problém nájsť šikovného a spoľahlivého človeka.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
luccija
10. aug 2023

@klaudi555 ano, moc kombinujes🙂nastup veď už si zmluvu podpísala prečo teraz špekulujes?dajú Ta niekam inam

klaudi555
autor
10. aug 2023

@luccija no len ci by mali kde ale pocitam s tym ze to nemusi vyjst alebo len na kratko

klaudi555
autor
10. aug 2023

@zuzanockamt chapem, prave tohto sa obavam ale mozno by boli ptm ine moznosti atd...asi budem radsej nad tym viac premyslat ked by to bolo aktualne

Strana
z2