Zaťažujú školské učiteľky novými povinnosťami?
Ahojte.. nejdem sa týmto príspevkom sťažovať ani nič podobné len ma zo zaujímavosti zaujíma ak niektorá pracujete ako učiteľka koľko hodín do týždňa približne pracujete? Pretože, tento rok sa nám menila riaditeľka a komplet vedenie školy na ZŠ a ja mám 2x toľko práce ako minulý rok. Pred 2 týždňami som ochorela zo stresu a vyčerpania a to som predtým fungovala úplne normálne ale tento rok mám zrazu na starosti zážitkové učenia, olympiády, pomaly každý druhý mesiac som zapojená do nejakého projektu, školskej akcie a neviem čoho, do toho som 2. rok triedna a mám dosť problémovú triedu ale mám ich veľmi rada ale takmer každý týždeň sa niečo deje a rodičia v škole a ja som dnes ako je nedeľa pracovala 5 hodín a keď si predstavím čo všetko ma čaká tento týždeň mám stiahnutý žalúdok.. Niektoré kolegyne nemajú na starosti nič a je nás veľa ktoré padáme na ústa doslovne a keď sme sa pýtali prečo to tak je, tak lebo tie druhé kolegyne by to nezvládli a podobne.. Najhoršie je, že tých akcii stále pribúda a riaditeľka nás stále tlačí aby sme robili to a to navyše a ja sa mám chuť zas vypísať na PN.. Sú dni kedy som bežne v práci aj 10 hodín.. Preto ma zaujíma ako to funguje na iných školách.. Keď počujem, že niekde učiteľ skončí o 1-2 tak to u nás môžeme iba snívať. Moje kolegyne sú tiež bežne v práci od 7:30 do 18:00.. Viem, že mnohí takto fungujete aj v iných zamestnaniach ale viem, že ak by som o takomto pracovnom tempe snívala dávno som niekde inde s mojou kombináciou..
Ďakujem za odpoveď.
@anonym_autor Od 7:00 do 14:30 alebo 15:30 v škole, občas dlhšie a doma ešte min. 2 hodiny.
Nie som ucitelka ale treba sa naucit hovorit „nie“ a sem tam tiez nieco „nezvladnut“, inak na teba budu nakladat stale
@anonym_a14639 u nás keď niečo nezvládneme tak hneď ohováranie aké sme slabé a nechutné reči od kolegov a vedenia.. Ja som odmietla už viac vecí ale oni nám niektoré veci nariadia a hotovo. A cesta von z toho je jedine výpoveď nad ktorou uvažujem už mesiac..
@anonym_autor máme urobenu prehľadnú tabuľku, kto z učiteľov má čo na starosť, aby nenastala situácia, že niekto má toho veľa a iný málo. Žiadne také, že ten a ten by niečo nezvládol, každý musí niečo robiť.
Koľko žiakov pripravujes na olympiádu?
Nepracujem viac ako tých 7,5 hodín. Cez víkendy vôbec.
@anonym_a14639 u nás keď niečo nezvládneme tak hneď ohováranie aké sme slabé a nechutné reči od kolegov a vedenia.. Ja som odmietla už viac vecí ale oni nám niektoré veci nariadia a hotovo. A cesta von z toho je jedine výpoveď nad ktorou uvažujem už mesiac..
@anonym_autor kľudne by som na tú PN išla a zrazu by to zvládli aj iné kolegyne. A o výpovedi by som uvažovala úplne vážne, za ten plat by ma ani nenapadlo v nedeľu päť hodín makať a počas týždňa dlhšie ako 7m5 hodiny
@anonym_autor kľudne by som na tú PN išla a zrazu by to zvládli aj iné kolegyne. A o výpovedi by som uvažovala úplne vážne, za ten plat by ma ani nenapadlo v nedeľu päť hodín makať a počas týždňa dlhšie ako 7m5 hodiny
@anonym_dacf6e keď som povedala riaditeľke, že je toho na mňa veľa a že zvažujem výpoveď tak som začala počúvať ako to nemôžem urobiť a že takto to nefunguje a nemôžem utekať od problémov. Povedala som jej aj to že som zo stresu ochorela a ona že sa mi budú snažiť pomocť ale reálne je všetko na mne pretože zodpovedná osoba som ja za to všetko a tým pádom to musím vybaviť, tak isto aj na konzultáciach s rodičmi byť, čo je logické len aj časovo náročné. Ja tú prácu mám veľmi rada ale tento pocit skrúteného žalúdka je hrozný…
Nezvazujes prestup na inú skolu ?
@anonym_autor ty si ochorela zo stresu a vyčerpania. Jedno som sa v živote naučila, že ziadna praca nie je dôležitejšia než zdravie. Je to len tvoj pocit či tvoje rozhodnutie, že niečo musis, nie skutočnosť, že tomu naozaj tak je.
Čo sa stane, keď odmietnes? Čo sa stane, keď ti to nariadia a ty to neurobíš? Máš nejaký prac.čas a platia iste zákony. Ak ich niekto porušuje, nie je to len jeho vinou ale i našou kvôli tomu, že sa proti tomu dostatočne pevne neohradime.
@anonym_dacf6e keď som povedala riaditeľke, že je toho na mňa veľa a že zvažujem výpoveď tak som začala počúvať ako to nemôžem urobiť a že takto to nefunguje a nemôžem utekať od problémov. Povedala som jej aj to že som zo stresu ochorela a ona že sa mi budú snažiť pomocť ale reálne je všetko na mne pretože zodpovedná osoba som ja za to všetko a tým pádom to musím vybaviť, tak isto aj na konzultáciach s rodičmi byť, čo je logické len aj časovo náročné. Ja tú prácu mám veľmi rada ale tento pocit skrúteného žalúdka je hrozný…
@anonym_autor mala si šéfke povedať, že neutekáš od problémov, ale zvažuješ odísť z práce, kde mie sú povinnosti rozdelené medzi všetkých a argumentuje sa tým, že by to iné kolegyne nezvládli. Spýtaj sa jej, ako to zvládnu potom, keď ty odídeš. Nikdy by mi žiadna práca nestála za zfravotné problémy. Nie je to jediná škola v okolí, zmapuj si situáciu v iných školách a ak sa riaditeľka nespamätá, tak daj výpoveď
@anonym_autor nie je to zmenou riaditelky ale systému. Ona je do toho rovnako tlačená. Prezentácia školy, projekty....
Ja sa pýtam- dokedy????
Keby rodicia neboli také ovce! Keby videli co je za tou ,,PRESTIZNOU" školou... keby si prestali vyberať školu podľa toho koľko má krúžkov, aktivít, akcii, výletov, projektov...!!!!
Ale nie, nevidia co je za tým. Nevidia že za tým sú vycerpani, ustvani, vyhoreni učitelia a nevidia že v školách sa už vlastne ani neučí. Už sa len FOTI, zapája do súťaží, do projektov....
Rodicia spokojní - však na edupage im pipaju nové fotoalbumy, nové aktivity....
Pýtam sa rodičov - je toto podľa vás normálne?
Viem o com hovoríš, ja som sa išla pre prácu rozdať. Milovala som učenie- ale to sa už bohužiaľ v školách nerobí. Školy sa už len prezentujú a predbiehajú.
Kiežby do toho bežný človek videl. Ja som vyberala dcére školu presne naopak - takú, ktorá sa nezapaja do každej debility, ktorá kladie dôraz na kvalitu vzdelávania, nie kvantitu, ale aj tam sa to už mení, lebo MUSIA. Tlači sa na nich zhora a ja čakám co bude ďalej?
Ozve sa niekto? Bude sa s tým raz niečo robiť alebo sa necháme donekonečna uhanat ako zver?
Škola už nie je školou, už je to len firma a veľký biznis. Nahánanie grantov, peňazí, a žiakov-normativov(penazi)
@anonym_autor nie je to zmenou riaditelky ale systému. Ona je do toho rovnako tlačená. Prezentácia školy, projekty....
Ja sa pýtam- dokedy????
Keby rodicia neboli také ovce! Keby videli co je za tou ,,PRESTIZNOU" školou... keby si prestali vyberať školu podľa toho koľko má krúžkov, aktivít, akcii, výletov, projektov...!!!!
Ale nie, nevidia co je za tým. Nevidia že za tým sú vycerpani, ustvani, vyhoreni učitelia a nevidia že v školách sa už vlastne ani neučí. Už sa len FOTI, zapája do súťaží, do projektov....
Rodicia spokojní - však na edupage im pipaju nové fotoalbumy, nové aktivity....
Pýtam sa rodičov - je toto podľa vás normálne?
Viem o com hovoríš, ja som sa išla pre prácu rozdať. Milovala som učenie- ale to sa už bohužiaľ v školách nerobí. Školy sa už len prezentujú a predbiehajú.
Kiežby do toho bežný človek videl. Ja som vyberala dcére školu presne naopak - takú, ktorá sa nezapaja do každej debility, ktorá kladie dôraz na kvalitu vzdelávania, nie kvantitu, ale aj tam sa to už mení, lebo MUSIA. Tlači sa na nich zhora a ja čakám co bude ďalej?
Ozve sa niekto? Bude sa s tým raz niečo robiť alebo sa necháme donekonečna uhanat ako zver?
Škola už nie je školou, už je to len firma a veľký biznis. Nahánanie grantov, peňazí, a žiakov-normativov(penazi)
@simona20201309 nič také nepociťujem, učím od 2003, takže mám už čosi za sebou.
A admin, teda ten názov nie je ani po slovensky, otras.
@simona20201309 nič také nepociťujem, učím od 2003, takže mám už čosi za sebou.
@letfenixa tak potom ste jedna z mála normálnych škôl, alebo ti vyhovuje to súťaženie a predbiehanie sa. Neviem kde učíš, ale asi pôjde o menšie mesto?
@letfenixa tak potom ste jedna z mála normálnych škôl, alebo ti vyhovuje to súťaženie a predbiehanie sa. Neviem kde učíš, ale asi pôjde o menšie mesto?
@simona20201309 normálna škola, nikto sa nepredbieha. PB.
@simona20201309 normálna škola, nikto sa nepredbieha. PB.
@letfenixa potom asi vela závisí od vedenia, ale možno i samotných učiteliek, ako riesia, či sa ozvú, keď ich takto zaťažia.

Nie som ucitelka ale treba sa naucit hovorit „nie“ a sem tam tiez nieco „nezvladnut“, inak na teba budu nakladat stale