Zaučenie bez platu
Nasla som si novu pracu kde sa mam zaucat mesiac zadarmo, je to praca v obchode. Po zauceni ak sa zapacim pani majitelka povedala že mozem sa vysplhat az na 1000 cisteho. zobrat to?
@jamidea joj zasmiala som sa 🤣
@janulka453 jamidea ti dobre radi, urob to tak a uvidis
@vsetkounas a toho, ze mesiac budes pracovat nacierno by si sa nebala?
@nelca84 je to dobra praca a mila pani majitelka. V dnesnej dobe najst normalnych zamestnancov trva tak to chapem ze to vyriesila takto
a nie, nechapes.. je problem ak niekto ma nezakonne podmienky, vtedy nevie najst zamestnanca. Duplom ak je mila zlata.. vsak by sa k nej zamestnanci hrnuli. Dohoda za 1000EUR.. to bude jedna z tych prac na cierno, s papierom v ruke o nicom, kde to vyplatia co cchu a kedy chcu? :D
a nie, nechapes.. je problem ak niekto ma nezakonne podmienky, vtedy nevie najst zamestnanca. Duplom ak je mila zlata.. vsak by sa k nej zamestnanci hrnuli. Dohoda za 1000EUR.. to bude jedna z tych prac na cierno, s papierom v ruke o nicom, kde to vyplatia co cchu a kedy chcu? :D
@simca06022011 nie jasne povedala prvy mesiac zadarmo bez vyplaty
@nelca84 je to dobra praca a mila pani majitelka. V dnesnej dobe najst normalnych zamestnancov trva tak to chapem ze to vyriesila takto
@janulka453 co chapes? Na vyskusanie je skusobna doba a nie praca nacierno. Mila pani majitelka akurat tak vyuziva hlupost inych... uz len na teba caka, spamataj sa, kym sa nedostanes do problemov
@simca06022011 nie jasne povedala prvy mesiac zadarmo bez vyplaty
@janulka453 nastup a druhy den jej tam zavolaj inspektorat prace, vysvetlia vam to obom, zo socialky je to okamzite min. 2000EUR pokuta :DDD okrem ineho minimalna mzda je minimalna mzda... tu musis dostat, take ako praca zadarmo myslim, u nas vobec nie je. Ale ak chce, mozes aj u mna si odpracovat mesiac zadara, zisla by sa mi pomoc.. hocikde keby sa to dalo, by si si takuto "socialnu brigadu", tzv. charitu, nasla...
@janulka453 nastup a druhy den jej tam zavolaj inspektorat prace, vysvetlia vam to obom, zo socialky je to okamzite min. 2000EUR pokuta :DDD okrem ineho minimalna mzda je minimalna mzda... tu musis dostat, take ako praca zadarmo myslim, u nas vobec nie je. Ale ak chce, mozes aj u mna si odpracovat mesiac zadara, zisla by sa mi pomoc.. hocikde keby sa to dalo, by si si takuto "socialnu brigadu", tzv. charitu, nasla...
@simca06022011 ale bude sa riesit aj to, preco ona pracuje bez pracovnej zmluvy...
@simca06022011 ale bude sa riesit aj to, preco ona pracuje bez pracovnej zmluvy...
@nelca84 ja tam nepracujem. Mala som zacat od juna na dohodu a potom normalne na pracovnu zmluvu ak budem dobra
V ziadnom pripade. Odrobis zadarmo mesiac a potom ta vykopne … snad nie si taka naivna, aj ja by som bola mila na kazdeho kto maka zadarmo 🤷🏻♀️, okrem toho, ze je to ilegalne, kto Ti zaplati zdravotne, Sp atd? Ked sa stratia peniaze … automaticky je vina tvoja a nie si zamestnanec atd . V zahranici existuje, ze si 1 den na Schnuppertag a pozeras sa, co sa ako robi atd ale realne nepracujes … mozes nieco vyskusat, ale nic zavazne… ale to je max 5-8 h … nie mesiac.
@nelca84 ja tam nepracujem. Mala som zacat od juna na dohodu a potom normalne na pracovnu zmluvu ak budem dobra
@janulka453 ale ches tam pracovat mesiac nacierno, lebo nechces pochopit, ze takto sa to nerobi
@nelca84 bude... a vysvetlia jej to :D ked si mysli, ze to chape...
a ak mas robit na dohodu, tak to nie je zadarmo... na dohode je predsa tiez nejaka mzda.
a ak mas robit na dohodu, tak to nie je zadarmo... na dohode je predsa tiez nejaka mzda.
@simca06022011 ano je ale to len AKOŽE
@janulka453 nic ako AKOZE neexisutje
ale teda nejdem sa opakovat, nesuhlasila by som s tym, a tuto pani podnikatelku by som velmi rada nahlasila na inspektorat, socialku... a nech toto AKOZE vysvetli. nezda sa ti to trosku cez pr eniekoho zadarmo robit? MESIAC?
To ti ona narozprávala, že to tak robí preto, lebo je ťažké nájsť normálneho zamestnanca? By som jej povedala, že ešte ťažšie je nájsť normálneho a férového zamestnávateľa… cez telefón vie byt každý milý, ale človek s takýmito praktikami nie je normálny vedúci a bude ťa odrbávať na čom sa len bude dať… ak by si vôbec tu zmulvu dostala… veď skús sa spýtať, že čo zatiaľ zdravotka atď… ani na hodinu takto
Jasne, že nemôže nájsť spoľahlivých a kvalitných ľudí. Zopár ich takto odrbkala, prvý mesiac zadarmo, druhý na dohodu a zarobíš možno 400, lebo sa stále zaucas tretí stále na dohodu, plat možno 500. A stále nemáš platené odvody a prejde aj pol roka. Potom to zamestnanca prestane baviť a ide preč. Takto fungujú stále niektoré prevádzky. A ešte na pobavenie, mam známeho co robí cateriggovu službu a ma aj takú jedálen s obedovym menu. Vraj ci nepoznám nejakú účtovníčka, co mu spracuje ucto , aj mzdy pre zamestnancov a keďže on vie ze dokladov je malo a ma hlavne dohodarov, tak od 6 ráno do 10 bude pomáhať v kuchyni a potom účtovať, aby mala 8 hodinový pracovný čas. Najprv som sa začala smiať, že dobrý vtip, ale on sa urazil, že to myslí vážne.
Však keď je taká milá vypýtaj si zmluvu na dohodu s najnižšou mzdou a po mesiaci ju môžete predĺžiť.
@janulka453 a aký druh sortimentu ponúka a aká je pracovná doba? Lebo 1000 eur mi príde malo
Jasne, že nemôže nájsť spoľahlivých a kvalitných ľudí. Zopár ich takto odrbkala, prvý mesiac zadarmo, druhý na dohodu a zarobíš možno 400, lebo sa stále zaucas tretí stále na dohodu, plat možno 500. A stále nemáš platené odvody a prejde aj pol roka. Potom to zamestnanca prestane baviť a ide preč. Takto fungujú stále niektoré prevádzky. A ešte na pobavenie, mam známeho co robí cateriggovu službu a ma aj takú jedálen s obedovym menu. Vraj ci nepoznám nejakú účtovníčka, co mu spracuje ucto , aj mzdy pre zamestnancov a keďže on vie ze dokladov je malo a ma hlavne dohodarov, tak od 6 ráno do 10 bude pomáhať v kuchyni a potom účtovať, aby mala 8 hodinový pracovný čas. Najprv som sa začala smiať, že dobrý vtip, ale on sa urazil, že to myslí vážne.
@som_realistka tak toto je dobre pobavilo 😄😄😄 pan je vynaliezavy aj uctovnicka aj pomocna sila v kuchuni 👌
@janulka453 a aký druh sortimentu ponúka a aká je pracovná doba? Lebo 1000 eur mi príde malo
@marhulka13 ta žena bola velmi mila a dobre na mňa pôsobila. Dala by mi dohodu o pracovnej cinnosti ale nebolo by to platene. Ta dohoda je vraj len aby som tam nerobila na cierno a su to potraviny.
Čo bude náplňou práce?
@simca06022011 ponúkni jej prísľub, že potom dostane 2000, keď bude makať 2 mesiace zadara😁
Však keď je taká milá vypýtaj si zmluvu na dohodu s najnižšou mzdou a po mesiaci ju môžete predĺžiť.
@januska12323 jasne, dohoda je uplne super, najma ak bude robit 8 hodin denne...
@janulka453 komu niet rady...
Čo bude náplňou práce?
@koniarova pocas zaucania si budem skusat len tak robit na pokladni na 5 hodin denne od pondelka do piatka
@januska12323 jasne, dohoda je uplne super, najma ak bude robit 8 hodin denne...
@janulka453 komu niet rady...
@nelca84 5hodin denne od pondelka do piatku, mesiac zadarmo
@nelca84 5hodin denne od pondelka do piatku, mesiac zadarmo
@janulka453 prepac, ale ja uz naozaj neviem ako ti obklukou napisat, ze si hlupa... tak chod a rob zadarmo a dufam, ze ta mila pani majitelka po mesiaci posle do prdele
zadarmo nerob nič...
.. keď vtáčka lapajú,pekne mu spievajú...😶...a keď sa nezapáčiš??.... príde ďalšia naivná na mesiac...atď... atď...vychcaným patrí svet
@janulka453 prepac, ale ja uz naozaj neviem ako ti obklukou napisat, ze si hlupa... tak chod a rob zadarmo a dufam, ze ta mila pani majitelka po mesiaci posle do prdele
@nelca84 to som naozaj tak naivna? Ja som tej pank chcela len pomôcť

Ja som sa “ zaucala” až 3 mesiace a dostávala som plat. Len toľko k zaucaniu. Že zaucanie zadarmo je odrb