icon

Záväzky po žiadosti o predĺženie pracovnej zmluvy

29. júl 2025

Ahojte,
31.8. mi konci zmluva na dobu urcitu. Podala som si ziadost o predlzenie pracovnej zmluvy. V praci so mnou nadalej pocitaju a ja som chcela pokracovat. Lenze sa zomleli take okolnosti, ze na 90% nebudem moct pokracovat v praci. Prosim, zavazuje ma ta ziadost k pokracovaniu? Meni sa nejako vypovedna doba? Je to uplne na nic situacia pre zamestnavatela a uvedomujem si to. Nemam vsak zial ako riesit tu svoju, este zajtra sa pokusim, ale asi to nevyjde.

deedol
29. júl 2025

ziadost ta nezavazuje, proste nepodpises tu zmluvu, ktoru ti pripravia, a skoncis v termine ukoncenia zmluvy na dobu urcitu, teda k 31.8. ale samozrejme im to daj vediet co najskor, nech sa zariadia.

rozculena
29. júl 2025

@anonym_autor čo si si podala?😨 To som ešte nepočula,nič také neexistuje,že ty si podáš žiadosť o predĺženie pracovnej zmluvy.
„Žiadosť“ nie je právny dokument.
Nemá žiadnu právnu váhu.
Nezaväzuje zamestnanca ani zamestnávateľa k ničomu.
Zmluva končí automaticky 31.8., pokiaľ sa neuzavrie nová.

autor
29. júl 2025
@rozculena

@anonym_autor čo si si podala?😨 To som ešte nepočula,nič také neexistuje,že ty si podáš žiadosť o predĺženie pracovnej zmluvy.
Nemá žiadnu právnu váhu.

@deedol dakujem, jasne, ze im hned dam vediet. Chcela som v tej praci ostat, aj ma to sakra skrie, preto este hladam riesenia.
@rozculena dakujem, tak mi kazali.

palicka
29. júl 2025

@anonym_autor nie, pokiaľ si nepodpísala novú PZ, resp. dodatok k starej, 31.8. normálne skončíš

deedol
29. júl 2025
@rozculena

Nemá žiadnu právnu váhu.

@rozculena aj u nas sa formalne vyzadovala ziadost, pracovala som v skolstve. jasne, ze nemala ziadnu pravnu vahu, bola to len info pre vedenie, ze mozu so mnou ratat.

nairobi
30. júl 2025
@rozculena

Nemá žiadnu právnu váhu.

@rozculena v školstve je to normálne,aj ja som si pisala v júni žiadosť o predĺženie...

janagem
30. júl 2025
@rozculena

Nemá žiadnu právnu váhu.

@rozculena aj zo zákona si môžeš požiadať o pracovnu zmluvu na dobu neurčitú (ak napríklad robíš na určitú) a zamestnávateľ sa musí vyjadriť

tiika
31. júl 2025
@janagem

@rozculena aj zo zákona si môžeš požiadať o pracovnu zmluvu na dobu neurčitú (ak napríklad robíš na určitú) a zamestnávateľ sa musí vyjadriť

@janagem podľa ktorého zákona, nepoznám?

simca06022011
31. júl 2025

ak nepodpises novu zmluvu/prip. zmenu, a nenastupis do prace 1.9., tak sa PP ukoncuje.. nepokracuje dalej. Ziadost nema ziadnu vahu. ALE treba im dat hned vediet ako budes na 100% vediet, hlavne z toho moralneho hladiska anech ti nechystaju papiere a tak.. zbytocne.

anonym_5a177e
31. júl 2025

Tiez sa kukam,ze ziadost.To su asi nove praktiky toto.

simca06022011
31. júl 2025

Ziadost si moze zamestnanec podat na hocico... neviem co sa cudujete... a zamestnavatel sa vyjadri.

anonym_5a177e
31. júl 2025
@janagem

@janagem toto som nepocula este.Skor sa ale clovek pyta ustne nadriadeneho,ci si ma hladat novu pracu alebo predlzia alebo daju uz zmluvu na dobu neurcitu.

anonym_5a177e
31. júl 2025

U nas davaju kazdy rok dotaznik,ze kde vidime o rok.Tak som hned povedala,ze potrebujem istoty na dobu neurcitu a budem na to tlacit v septembri,oktobri.Ale aj tak vsetko zavisi od veduceho,ci da ci neda.Takze u nas takto.

anonym_02a67f
31. júl 2025
@anonym_5a177e

@janagem toto som nepocula este.Skor sa ale clovek pyta ustne nadriadeneho,ci si ma hladat novu pracu alebo predlzia alebo daju uz zmluvu na dobu neurcitu.

@anonym_5a177e to, že si to nepočula neznamená, že to neexistuje.Aj ona vie s cím môže rátať aj oni.

anonym_5a177e
31. júl 2025
@anonym_02a67f

@anonym_5a177e to, že si to nepočula neznamená, že to neexistuje.Aj ona vie s cím môže rátať aj oni.

@anonym_02a67f ved opet som mudrejsia.

tiika
Autor odpoveď zmazal
janagem
31. júl 2025
@tiika

@janagem podľa ktorého zákona, nepoznám?

@tiika nenastala táto zmena v roku 2022 - 49b? Odpoveď do mesiaca ak odpracoval 6 mesiacov?vyhovieť nemusí ale má dať odpoveď. Aspon teda tusim

janagem
31. júl 2025
@anonym_5a177e

@anonym_5a177e čo sa tohto týka povinnosť podať žiadosť nemáš. Niektorí ľudia to využívajú, lebo dostanú odpoveď a vedia sa pripraviť.

tiika
31. júl 2025
@janagem

@tiika nenastala táto zmena v roku 2022 - 49b? Odpoveď do mesiaca ak odpracoval 6 mesiacov?vyhovieť nemusí ale má dať odpoveď. Aspon teda tusim

@janagem áno, máš pravdu, nezachytila som to, vtedy som bola na MD; radšej zmazem príspevok, nech niekoho nematie