Záväzky po žiadosti o predĺženie pracovnej zmluvy
Ahojte,
31.8. mi konci zmluva na dobu urcitu. Podala som si ziadost o predlzenie pracovnej zmluvy. V praci so mnou nadalej pocitaju a ja som chcela pokracovat. Lenze sa zomleli take okolnosti, ze na 90% nebudem moct pokracovat v praci. Prosim, zavazuje ma ta ziadost k pokracovaniu? Meni sa nejako vypovedna doba? Je to uplne na nic situacia pre zamestnavatela a uvedomujem si to. Nemam vsak zial ako riesit tu svoju, este zajtra sa pokusim, ale asi to nevyjde.
@anonym_autor čo si si podala?😨 To som ešte nepočula,nič také neexistuje,že ty si podáš žiadosť o predĺženie pracovnej zmluvy.
„Žiadosť“ nie je právny dokument.
Nemá žiadnu právnu váhu.
Nezaväzuje zamestnanca ani zamestnávateľa k ničomu.
Zmluva končí automaticky 31.8., pokiaľ sa neuzavrie nová.
@anonym_autor čo si si podala?😨 To som ešte nepočula,nič také neexistuje,že ty si podáš žiadosť o predĺženie pracovnej zmluvy.
Nemá žiadnu právnu váhu.
@anonym_autor nie, pokiaľ si nepodpísala novú PZ, resp. dodatok k starej, 31.8. normálne skončíš
Nemá žiadnu právnu váhu.
@rozculena aj u nas sa formalne vyzadovala ziadost, pracovala som v skolstve. jasne, ze nemala ziadnu pravnu vahu, bola to len info pre vedenie, ze mozu so mnou ratat.
Nemá žiadnu právnu váhu.
@rozculena v školstve je to normálne,aj ja som si pisala v júni žiadosť o predĺženie...
Nemá žiadnu právnu váhu.
@rozculena aj zo zákona si môžeš požiadať o pracovnu zmluvu na dobu neurčitú (ak napríklad robíš na určitú) a zamestnávateľ sa musí vyjadriť
ak nepodpises novu zmluvu/prip. zmenu, a nenastupis do prace 1.9., tak sa PP ukoncuje.. nepokracuje dalej. Ziadost nema ziadnu vahu. ALE treba im dat hned vediet ako budes na 100% vediet, hlavne z toho moralneho hladiska anech ti nechystaju papiere a tak.. zbytocne.
Tiez sa kukam,ze ziadost.To su asi nove praktiky toto.
Ziadost si moze zamestnanec podat na hocico... neviem co sa cudujete... a zamestnavatel sa vyjadri.
@rozculena aj zo zákona si môžeš požiadať o pracovnu zmluvu na dobu neurčitú (ak napríklad robíš na určitú) a zamestnávateľ sa musí vyjadriť
@janagem toto som nepocula este.Skor sa ale clovek pyta ustne nadriadeneho,ci si ma hladat novu pracu alebo predlzia alebo daju uz zmluvu na dobu neurcitu.
U nas davaju kazdy rok dotaznik,ze kde vidime o rok.Tak som hned povedala,ze potrebujem istoty na dobu neurcitu a budem na to tlacit v septembri,oktobri.Ale aj tak vsetko zavisi od veduceho,ci da ci neda.Takze u nas takto.
@janagem toto som nepocula este.Skor sa ale clovek pyta ustne nadriadeneho,ci si ma hladat novu pracu alebo predlzia alebo daju uz zmluvu na dobu neurcitu.
@anonym_5a177e to, že si to nepočula neznamená, že to neexistuje.Aj ona vie s cím môže rátať aj oni.
@anonym_5a177e to, že si to nepočula neznamená, že to neexistuje.Aj ona vie s cím môže rátať aj oni.
@anonym_02a67f ved opet som mudrejsia.
@anonym_5a177e čo sa tohto týka povinnosť podať žiadosť nemáš. Niektorí ľudia to využívajú, lebo dostanú odpoveď a vedia sa pripraviť.

ziadost ta nezavazuje, proste nepodpises tu zmluvu, ktoru ti pripravia, a skoncis v termine ukoncenia zmluvy na dobu urcitu, teda k 31.8. ale samozrejme im to daj vediet co najskor, nech sa zariadia.