Závisť v práci kvôli dovolenkám/peniazom
Ľudia sú závistlivý, čo si budeme hovoriť, vidno to aj tu na MK, keď niekto spomenie, že dcéru lepšie oblieka alebo jej kupuje drahšie veci. Viem, že je to prirodzená ľudská vlastnosť a niektorí s tým majú väčší problém. Pri tejto diskusií ju prosím odložte a prosím len príspevky z vlastných skúseností.
V práci máme celkom fajn kolektív - bez problémov, nikto nevie o mojej finančnej situácií. Žiaľ chodím na dovolenky raz - 2 krát ročne cez pol sveta. Cena dosť stúpa, Chorvátsko to proste nie je. Nikomu to nehovorím, poviem mesiac pred odchodom. Utajiť sa to nedá, keďže istý čas chýbam v práci a je to viac ako týždeň, čiže všetci vedia kde som. Je trošku cítiť závisť z ich strany a padli aj otázky odkiaľ sú na to peniaze.
Zaujíma ma, či ste sa tým stretli aj vy ? Bude to tak v každom kolektíve ?
@1ryba keby si si riadne prečítala komentáre, tak také somarinu netrepneš. Píšem, že nikto za mňa nič počas neprítomnosti nerobí. Všetko má počká. Na miesto dovolenky a cenu sa ma v predchádzajúch komentároch niekto pýtal. Nauč sa čítať s porozumením a až potom prispej k diskusií.
Nerozumiem načo by ti mali volať keď ťa defakto nikto nezastupuje, robota na teba počká. Na dovolenke sa telefón z roboty nedvíha. Jedine keby volal šéf ale aj tak neviem čo by chcel. Keby aj horelo čo ty s tým na dovolenke spravíš?
Tak neviem. Moji kolegovia letia niekam pomaly kazdy druhy vikend. Osobne navstevujem dubai, abu dhabi 2krat rocne, lyzujem vzdy ked je sezona kazdy vikend a cele sviatky, tiez to nestoji 500eur a leto travim na Mallorce/ to tiez je financne narocnejsie ako Chorvatsko.
V dnesnej dobe homeofficu to ludia robia. Mas zly okruh znamych...
A ozaj, odkiaľ sú na to peniaze, keď kolegovia na to nemajú? 😉
Nikto ta nezastupoval ked musel a cakala ta praca? Preco? Co na to vas nadriadeny? Vies si otvorit usta a riesit to?
Však povedz,že neprefajcis,neprepiješ, tak úspory míňaš na hobby😉
Tak prečo ti teda podla tvojich slov toľko vyvolávajú, keď aj tak nič za teba nerobia? Nerozumiem tomu.
Chyba je na tvojej strane lebo si to pripustis takéto blbé poznámky..
Co ti poviem my sme kúpili dom otázka od mojej kamošky ju by vraj veľmi zaujímalo odkiaľ máme toľko peňazí keď už máme byt a nešlo to cez hypo..no tak som ju poslala do riti co ju do toho lebo keby sa to spýtala inak tak jej ešte normálne odpoviem ale takto..no nedalo mi keď sme ho začali prerábať to som jej už ani nehovorila len videla lebo manzel si to daval na fb..mňa sa už nepýtala radšej..no to že maká od nevidím do nevidím to nevidí obaja sa snažíme..
Oni stávajú dom 5rokov a nejdú ho dokončiť takže ju by to zaujímalo lebo nechápe prečo oni tak a my tak..
Takže nepripúšťaj si blbé poznámky od ľudí mňa teda Absolútne nikto nezaujíma okrem mojej rodiny..
vies co nie, nevidim ze by si ludia dovolenky, vylety zavideli. A vidim, ako ludia ktori sa radi pochvalia a nikto nad tym nehyka, prezivaju ze im "vsetci zavidia" :DDD Ja sa vytesujem ked kolegovia idu na dovolenku, ja nemozem lietat cize ideme kam dosoferujeme :D ale ja sa potesim aj z nich :D Zavist vidno urcite, ale naozaj ojedinele takto okato. TO naozaj skor v rodine som sa stretla s tym ako u kolegov/susedov..a v podstate ak by mi neikto cudzi zavidel cokolvek, neriesim, je mi to jedno, nech ho od jedu aj rozdrapi :DDD
Ja som robila aj v práci kde sa nejako zvlášť nevypytovali, ale robila som aj v takej kde museli vedieť všetko a keďže ja neviem klamať a keď niekto do mňa pol dňa dobiedza otázkami, tak sa to nedalo utajiť, teda mne.
A tam ozaj závidela jedna kolegyňa ale, že úplne všetko, nech by človek povedal čokoľvek, závidela. Tak som sa aj zabávala na nej, keď kolegyňa, ktorú som mala rada, jej povedala, že ide na Kubu na dva týždne. Jasné, že hneď bola na nervy ako to, že na Kubu, ako to, že jej dali toľko veľa dovolenky... Jaj to bolo také vtipné keď som videla ako ju ide roztrhnúť od závisti. Ale ona fakt závidela aj keď bol niekto chorý a išiel k lekárovi.
Presne ako píše @jamimo "Nešťastná osoba chrliaca horké sliny"
@anetka34 asi tak, my sme boli na Kube mesiac. 2x. Pochodili s domácimi 💃🇨🇺🐬🌴🥥 A? Nikde sa nechválim, nemám FB, IG... Proste to nejak príde do debaty. Pracujem od 15. Všetko som si vydrela s chlapom sama. Mali sme šťastie na dobu, možnosti, zamestnávateľov, silnú menu v dobe pred 24 rokmi 😉 Ale ľudia vidia len to čo chcú vidieť 🚩
Boli sme lyžovať mimo Slovenska. Krásna oblasť, dobrý hotel. Kamarátka dala spoločnú foto na IG. (nevedela som o tom), nejaké hastagy. Idem po meste, stretnem známu. Ahoj, ahoj... Ona s úškrnom: ste boli lyžovať!? Ja: áno, odkiaľ vieš? 🤔Ona : tá a tá dala fotku na IG. Ešte viac krivý úsmev: Hm sa vám žije, takí požijú, sa máááte, čo ja, kde môžem ísť s tou mojou materskou... sa vám cestuje, nemáte deti...
Ja: Chápem to, dieťa, rodina niečo stojí, ale nemôžeš predsa porovnávať svoje dieťa s dovolenkami. Buď rada, že ste zdraví. Neboj aj vy raz pôjdete. V duchu som si pomyslela, preboha ľudia...
Napr. ja som šťastná aj pri Váhu, keď sa môžem opaľovať na Evu 😄, alebo v lese, s medovkovým čajom v termoske a legínach z Lidla za 4 eurá z výpredajového koša. To či niečo máme, (5 * alebo les za mestom) , alebo nemáme je naša vec. Užívanie si života v rámci našich možností a schopností je moje vnútorné rozhodnutie, sloboda... Lebo.... žijem s informáciou (a diagnózou), že raz sa nemusím z postele postaviť.
Kamoška robí predavačku, svoj plat má vreckové, kávička, manikúra, pedikúra... Manžela má stavbára, maká od 15 rokov. Kúpil jej Q7. A? Ich vec, nech užijú v zdraví. Kolegyne ju idú v zuboch rozniesť, že : Tccc, predavačka a Q 7, načo tu vôbec chodí??? Lebo chce, nemusí. Keby nepracovala, tak už je zlatokopka, lemra lemravá, knedľa domáca a neviem čo ešte... Na svete je 8.miliárd ľudí, nevyhovieš nikomu. A vieš čo?Ani nechcem 😄 Robím tak, aby mne dobre bolo, neškodím iným, pomôžem ak môžem a viem.
Mier, je ho vo svete málo.
Ak sa môj sused má dobre, potom aj sa mám dobre.
Bolo mi dopriate, doprajem iným...
V praxi však stále platí: Zdochla mi koza, susedovi nech zdochnú dve 🤷♀️ Škoda...
Bude to tak vždy. Ja ako jediná u nás v práci chodím na konferencie. Je to jedna noc a vidím tie blbé poznámky. No to ze oni tristvrtiny pracovnej doby prekvakaju a prekavickuju nikto nevidí. Ja v robote makám jak besna keďže moja pozicia je tam iba jedna. To tiež nikoho netrápi. Treba sa nad to povzniesť.
S každým kolegom sme si pred dovolenkou úprimne zazelali príjemnú dovolenku a zaujímali sme sa Oz aziatky ak išlo napr o niečo nezvyčajné či exotiku. Mňa nevychovali tak aby som závidela...ja jednoducho doprajem a som rada že aj v práci mám normálnych ludi
Jezis maria toto je zas taky humblebrag, ze az. Keby si naozaj chcela utajit tu tvoju zialbohudovolenku, tak bud nepovies destinaciu a naklady vobec, alebo si daco vymyslis. Ludia dnes bezne chodia na dovolenku cez pol sveta aj 3x do roka, alebo mas pocit, ze cely svet okrem teba chodi s omastenym chlebom na trabante do chorvatska ako pred 30 rokmi? Ked ta kolegovia nemaju radi, zavist to nebude.
@anetka34 prečo by som sa mala prezentovať, pretŕčať...? To robia podľa mňa ľudia s vlastnou nevysporiadanou existenciou, komplexom, nízkou sebahodnotou 😉Môj život, moje pravidlá, moje radosti a starosti. Jediný človek s ktorým budem musieť žiť do konca... som ja sama. Takže? Mám v sebe vnútorný mier, pohodu a vychutnávam plnými dúškami každý jeden moment. Veď sme tu tak krátko 🤔
Ďakujem, doprajem a prajem veľa šťastia v živote, zdravia... ostatné príde tiež ❣️