icon

Žiadne kariérne ambicie

11. aug 2025

Mám 43 r a nikdy som nemala kariérne ambície.Ste tu +- rovnaký vek, ktoré to tiež tak máte?Pracujem v jednej firme 13 rok práca na baví.Vzdy, keď ma chceli v predchádzajúcej práci povýšiť, tak som odišla.Odchod bol vždy k lepšiemu.Nechcem mať zodpovednosť, delegovať prácu.Nie som utiahnutý typ človeka aj si myslím, že sebavedomie mám dobré, ale spraviť si svoje a mať čistu hlavu.Casto čítam, že hľadaj prácu kde máš postup, kariéru su to zväčša mladé ženy po VS tá dravejšia generácia.Niekedy sa zamýšľam v čom to je, že som nikdy netúžila po výbornom poste, služobné cesty atď ..vy to ako máte?Moji rodičia tiež neboli kariérne typy, ale zase podnikali.Ani muž nemá pracovné méty je vo firme 15 r.Len sa tak zamýšľam, že čím to je, že niektoré rodiny, jedinci vidia vo všetkom výzvu, napredovanie.Ja som spokojná len ma zaujíma ta psychologia prečo niekto má ten drive a niekto nie.

matapo
12. aug 2025

@anonym_autor mám to podobne, mám prácu ktorá ma baví, nejaké to samo vzdelávanie samozrejme je ale nie z dôvodu nejakého postupového cieľa, ale preto lebo ma to baví. Všetko mi v práci vyhovujú, aj pracovný čas, o 14tej som už doma ( som sama s troma deťmi ). Po práci už moc nemám chuť pracovné veci riešiť venujem sa sebe deťom. Je to taká super rovnováha, kt. mi vyhovuje.

denkabemommy
12. aug 2025

@anonym_autor za mňa to plynie zo zážitkov z detstva. Zažila som si doma aj chudobu, že keď som otvorila chladničku, bol tam len chladný vzduch a môj drive plynie z toho, že to nechcem už nikdy v živote zažiť, tobôž nie moje deti. Súčasne ma práca extrémne baví, takže ja pri práci dokážem úplne vypnúť okolitý svet a oddýchnuť si od bežných starostí.