Žiadosť o skončenie pracovnéhu pomeru dohodou

3. nov 2023

Dobry den, mozem ziadost o skonceni pracovnehu pomeru dohodou poslat postou? Je nutne telefonicky, alebo osobne ziadat o tuto dohodu? Viem, ze to je dohoda a zamestnavatel musi suhlasit. Ale som na rodicovskej, a chcela by som nejake 3 mesiace pred koncom rodicovskej dovolenky poslat zamestnavatelovi tuto dohodu doporucene, kde by bol navrh datumu ukoncenia pracovneho pomeru den kedy moje dietatko bude mat 3 roky.

gelifil
3. nov 2023

Nemusí súhlasiť...

autor
3. nov 2023

@gelifil Mam tam preklep, chcela som napisat, nemusi suhlasit. To viem. Ja sa pytam na ci to mozem poslat postou.

senta_sofia
3. nov 2023

Ako prve by som poslala ziadost o skoncenie pracovneho pomeru dohodou, mali by sa ti ozvat, ci pristupia na dohodu a potom mozes s nimi riesit, ci ju prides podpisat osobne alebo sa dohodnete inak. Ak by ti nevyhoveli, vies podat vypoved, tam suhlasit nemusia, len pamataj na to, ze vypovedna doba zacina plynut az prvym dnom kalendarneho mesiaca nasledujuceho po doruceni vypovede.

danielllka
3. nov 2023

Podľa tohto, čo je písané v článku vyššie, ja myslím, že môžte aj poštou - "Ak chcete ukončiť pracovný pomer dohodou, napíšte zamestnávateľovi žiadosť."

mikadooo
3. nov 2023

Tak najskôr by som zdvihla telefón (napísala mail) a slušne sa dohodla, aspoň ústne. Až potom by som posielala poštou... Ale samozrejme, že poslať to môžeš, poštárka ti to vezme 🤷.

zorkahorka
4. nov 2023

Nedavaj vypoved ku dnu narodenin dietata. Vycerpaj si jeddn den dovolenky, zvysok si dsj preplatit. Moze ti vyjst vyssia podpora.
Tebe nevolali z prace, ci sa vratis a podobne? Ja som s nimi prediskutovala vsetky moznosti a dohodli sa na vypovedi dohodou. Dokonca mi ju vyhotovili, podpisali a poslali domiv na podpis.

autor
4. nov 2023

@zorkahorka Tak to aj planujem urobit, ze navrhnem v den ukoncenia pracovneho pomeru, ze chcem cerpat dovolenku a zvysok si dat preplatit. A nevovali, kedze az o pol roka mi konci rodicak. Preto chcem viac ako 3 mesiace do predu poslat tu dohodu o ukonceni pracovneho pomeru do prace postou doporucene.

lindus_esterka
4. nov 2023

Tiez navrhujem najskor poslat postou len "navrh" ze by si rada skoncila dohodou k xy datumu s prosbou, aby sa vyjadrili do 7/10/14.. dni. Isto priloz svoj mail a t.c., lahsie sa vam dohodne dalsi postup ak budu súhlasiť, nebude kazda strana cakat 3dni na list ako za starych cias