Žiadosť o zvýšenie platu na konci skúšobnej doby
Ahojte, potrebujem poradiť.
Bude mi končiť skúšobná doba a chcela by som požiadať o zvýšenie platu, avšak pred týždňom som požiadala svojho nadriadeného, či môžu prehodnotiť isté pracovné povinnosti, ktoré nemám v náplni práce, ale robím ich, teda či by túto konkrétnu činnosť nemohlo prevziať naspäť oddelenie, pod ktoré táto práca spadá, pretože mám toho veľmi veľa.
No a tu je tá dilema....keď som žiadala nadriadeného o ubratie z mojich pracovných povinností, či je vôbec na mieste pýtať si zvýšenie platu?
Neviem ako sa zachovať v tejto situácii.
Ďakujem za vaše názory .
Podla mna je celkom bezne ze po skonceni skusobky sa plat zvysi. Ale ked si si vypytala menej roboty mne osobne by na tvojom mieste bolo neprijemne zaroven ziadat vyssi plat.
@1lionik1 na základe čoho chceš zvýšenie mzdy? Pretože nie, zvýšenie mzdy po skúšobnej dobe nie je bežné. Mzda sa zvyšuje, ak človek robí svoju prácu nadštandarde, ak prináša viac, ak robí viac ako 100% toho, čo by mal, ak ide príkladom kolegom, ak je aktívny, atď. Ty si zatiaľ odrobila 3 mesiace, čiže extra úžitok firme si zatiaľ nemohla logicky priniesť, ešte si aj požiadala o zníženie množstva práce, pretože nezvládaš prácu, ktorú ti pridali, takže neprečítala som jediný dôvod na zvýšenie mzdy. Aké argumenty chceš použiť na odôvodnenie požiadavky? Koniec skúšobnej doby tým argumentom nie je. Argumentom je hodnota, ktorú prinášaš tímu, nadštandardný výkon, vysoká aktivita.

ak nebolo od zaciatku dohodnute zvysenienponskusobnej tak by som nepytala a pockala na rocne hodnotenie, najma ak ti vyhoveli a vzali cast agendy