Ahojte,prosím nerobí tu niekto takto? Muž si ide založiť živnosť,naskytla sa mu práca z domu na Slovensku,pre českú firmu.. a mňa zaujímajú dve otázky 😅 bude mať nárok na daňový bonus? Je komplikovanejšie robiť pre českú firmu,treba niečo vybavovať? Daňový úrad navyše,alebo niečo podobne? Na internete je strašne veľa informácií,a k účtovníčke ide až budúci týždeň,tak zháňam len také info pre nás 😊 veľmi pekne ďakujem
@tehulka2011 aj keď bude všetko platiť na Slovensku? Bolo mu povedané,že v tomto prípade pri vyúčtovaní raz ročne si môže požiadať 🫣
@tehulka2011 lebo toto som našla u pána Mihála,ktorý s tým robí.. len sme si neboli istí
@tehulka2011 prečo by nemal mať nárok na bonus keď bude mať Slovensku živnosť? On vystaviť faktúru môže hocikde, ale keď mu prídu na slovenský účet a zaplatí z toho odvody...
ak je živnostník, živnosť má založenú na SK, žije na SK, odvody a dane platí na SK, nevidim dôvod, že by nemohol mať všetky práva slovenského daňového poplatníka.
tiež robím na živnosť z SK pre zahraničné firmy. to je jedno, komu vystavuje faktúru, platba mu príde na SK účet a žije na SK
Musí sa registrovať na platbu DPH a podávať štvrťročne výkazy.
Viac nájdeš tu:
https://www.ekonoom.sk/dph/som-zivnostnik-dodav...
Daňový bonus na deti bude poberať tu. Ale na tú DPH sa musí registrovať keď prejde cez nejakých 10.000€ na faktúre za rok (nájdi si presné číslo).
Veľmi veľmi pekne ďakujem 😊
no lebo bude mat viac ako 10% prijmov zo zahranicia, od 1.1.2025 to je tak. To od Mihala mas 22tyzdnov stare
@tehulka2011 ale písal to pre rok 2025,ohľadom nového DB.. ale všade je iné info,preto som sa opýtala
lenze pred 22 tyzdnami sa o tomto este nevedelo. Ved uvidis, co vam povie uctovnicka, potom napis
@lenkakravcova nie všetci sa musia registrovať podľa par.7a zákona o DPH. Záleží od toho,aké služby poskytuju
@tehulka2011 ďakujem 😊
@anos18 tak hádam sa u účtovníčky dozvieme viac 😅
Áno, účtovníčka vám povie.
nebude mat narok na danovy bonus