icon

Zlý nadriadený ako dôvod na odchod z práce

20. júl 2025

Ahojte, chcem sa spýtať, či je zlá nadriadená dôvod na odchod z prace? Vkuse buzeruje a naháňa, kričí, vulgárne nadáva, zadrapuje do ľudí. Robím v kancelárii. Výsledky aj plat mám super, prácu milujem. Neznášam nadriadenú, ktorá z pozície nikdy neodíde. U vedenia je obľúbená, má super výsledky. Ja som tiež všeobecne obľúbená s dobrými výsledkami. Mám vo výhľade novú prácu.
Odišla by som len kvôli šéfke, inak v podstate nechcem odísť. Ďakujem za rady.

mdse
20. júl 2025

@anonym_autor pracovné prostredie je dôležité, ide o to, či Ťa to ovplyvňuje moc. So stiahnutým žalúdkom by som do roboty nechodila. Ak sa vieš povzniesť, nerieš. Ak si v strese, zmeň prácu, ak si vieš nájsť niečo iné. Ja by som odišla, ale v mojom povolaní sa zmení miesto rýchlo.

biba_18
20. júl 2025

to musíš vedieť ty ako to na teba vplýva. ja som kvôli šéfovi nikdy neodišla - zvažovala som odchod keď boli napaté vzťahy medzi kolegami, to áno, ale kvôli šefovi nie…

tykat
20. júl 2025

@anonym_autor kazdy to vnima inak, ja by som neodisla, mna taketo spravanie nezatazuje. Mna by zatazovalo a vyhnalo z prace ak by islo o klamstvo, ohovaranie a vyslovenu sikanu.
To ze je sefka nedoslychava a mysli si ze su aj ostatni by ma nejako nerozhodilo. Mozno by som aj ja na nu zacala hovorit hlasnejsie.

mandzula
20. júl 2025

Ja som po dlhom rozmyslani odisla, lebo bola kryta vedenim a nebola sanca, ze odide ona. Ako na potvoru po cca roku otehotnela, co vsak nikto vzhladom na jej vek a povahu nepredpokladal.

ukgirls
20. júl 2025

ze nahana a krici ok ale ak by mi vulgarne nadavala-to hadam nie... to by som riesila s nou a slusne jej vysvetlila,ze sa takto ludia nechovaju a ona nema pravo ti nadavat ... ak to robi vseobecne stazovala by som sa - vedenie ju moze mat rado,ale mozno ani len netusi aka je . kazdopadne vsetko zalezi ako velmi si to pripustas..su ludia kt to nevadi a jednym uchom dnu a druhym von a potom su ty co z toho maju stresy a doma su stale v napeti co vplyva na rodinu a zivot -v tom pripade by som odisla

anonym_99d781
20. júl 2025

Ja to mam podobne. Priama nadriadena jedna katastrofa. Najvyssia nadriadena je ok. Ona chape co sa deje, ale.....
Moju pracu mam rada, podmienky na pracu su fajn. Vysledky su, len tato jedna osoba, ktora ma 4 roky do dochodku. Tak to vydrzime😁. Moze to byt aj horsie.
Ked odchadzal do dochodku najvyssi, tak kolega pekne povedal: po zlom, lepsie necakaj. bude horsie. Aj bolo. Trochu sa to utriaslo, zostala pohoda az na tuto osobu, ktora sa nevie ovladat, netusis kedy vybuchne a preco. Treba ju filtrovat.
Moze to byt aj horsie co pocuvam z okolia. Je tyzden aj dva kedy ju ani nevidim a potom sa pripomenie😂

jamidea
20. júl 2025

@anonym_autor ano, kolegyna je zajtra poslednykrat v nasej praci, a je presne tvoj pripad. Ked sefka takmer so slzou v oku oznamila, ze koleg.dala vypoved, vsetky ostatne sme jej gratulovali, ze to dokazala.

mane01
20. júl 2025

@anonym_autor ja som kvoli tomu taz odisla, ale ja som dotycnemu davala spatnu vazbu, ze take spravanie nemienim tolerovat. Nezlepsilo sa to, tak som odisla. V praci travime privela casu na to, aby sme tam zazivali buzeraciu.

denkabemommy
20. júl 2025

@anonym_autor asi by som musela zarábať nad 5k mesačne, aby som prekusla debilného nadriadeného. Ja som mala v práci najlepšiu kolegyňu na svete (boli sme len dve) ale nadriadený bol bez pardonu kok.t tak som odišla, respektíve dostala som výpoveď po tom, čo som mu povedala, čo si myslím 🤣 (mala som pripravenú výpoveď aj druhú prácu už)

katrink1
20. júl 2025

je to len na Vás ako si stanovíte hranice, buď sa necháte na seba kričať a šikanovať, alebo jednoducho musíte mať to sebavedomie a povedať si svoje, že sa Váš šéf zľakne a nebude si dovoľovať v budúcnosti na Vás. Všetko je to o hraniciach ako ho ďaleko necháte zájsť.

diewcatqoo
20. júl 2025

Ano, pre mna by to bol problem. Ja si neviem predstavit, ze by po mne v praci niekto hulakal a vulgarne mi nadaval. Sme dospeli ludia, tak hadam dokazeme normalne komunikovat. Ak nie, tak v takom prostredi by som nebola.
Keby mi raz nadriadeny povedal do oci nejake vulgarne slovo alebo by na mna krical, asi by mi sami dali vypoved, lebo ja si take nenecham a na hulvata by som bola vulgarna tiez.

mimacaci
20. júl 2025

ja by som nedokazala robit "pod" takou osobou. ale priklanam sa k prvemu prispevku. ak si ty odolna voci takemu chovaniu, tak ostan. ak ti vsak prichadza pomaly az fyzicky zle napriklad rano pri odchode do prace, a to len preto, lebo mas uz obavy z toho, ze co zas bude, tak potom bude lepsi mozno odchod.
plus tu padli dobre otazky - rady: hovorila si uz s nou o tom? ze ti to vadi a nezelas si taketo jednanie voci svojej osobe?

kvetinka_2
20. júl 2025

@anonym_autor pre mňa je moja psychická pohoda dôležitejšia ako práca alebo peniaze, či nebodaj kolegovia... čiže, áno ak sa ku mne v robote správa ako buran, ako k handre... tak, áno pre mňa, by to bol dôvod na odchod...a ja sama už, nad odchodom uvažujem...len si najskôr potrebujem nájsť, novú prácu...

kiki68
20. júl 2025

Ak mozem byt inde, tak dovi a odisla. Nemienim trpiet roky nejaku labilnu osobu,co ma dobre vysledky vdaka tomu, ze to za nu odrobia ostatni. Za mna nulove kvality a dlhodobo by mi to iba liezlo na nervy.

mima73
20. júl 2025

Mala som podobnú skúsenosť a odišla som. Pre mňa je dosť dôležité,ako sa v práci cítim nakoľko tam trávim dosť veľa času a nepotrebujem sa kvôli jednému človeku úplne psychicky zdeptať. 🙂

anonym_e597ca
20. júl 2025

@anonym_autor závisí aká si povaha. Ja som melancholik a vadilo by mi to veľmi. Nemám rada stresujúce prostredie v práci veľmi mi to robí zle a veľmi si to beriem k srdcu takže áno odišla by som. Problém je že akú má človek záruku že v inej práci to nebude horšie? Pred odchodom by som ale išla za vedením a povedala im že ak sa takto nadriadena bude správať tak veľa dobrých ľudí bude odchádzať. A ty vravíš že si dobrá v práci určite by tvoju stratu pocítili

mogaa
20. júl 2025

ja ano....čo ale urobíš ty je tvoje rozhodnutie s ktorým budeš žiť ty....každý veci vnímame inak a máme nastavené veci inak, takže je to len tvoje rozhodnutie....

autor
21. júl 2025
@mogaa

ja ano....čo ale urobíš ty je tvoje rozhodnutie s ktorým budeš žiť ty....každý veci vnímame inak a máme nastavené veci inak, takže je to len tvoje rozhodnutie....

Dievčatá, ďakujem za vaše rady, no vidím, že je to 50/50, takže zasa neviem, čo mám robiť 🙂 Aby som to upresnila, mne šéfka nikdy vulgárne nenadavala, to by si nedovolila, ona nadáva a vrieska tak všeobecne, napr. na rozhodnutie majiteľov, na prievan v kancelárii, spúšťačov je milión. Už to asi neviem filtrovať, ja som s ňou v kancelárii každý deň min. 8 hodín. Ja som jej pravá ruka, odo mňa najviac chce a potom musím najviac znášať jej sarkasticky s podrypovačné poznámky. Po 5 rokoch s ňou v spoločnej kancelárii ju už nechcem vidieť. Celkove ju ľudia nemajú radi, ale u vedenia je strčená v zadku, spraví aj nemožné, radšej vypustí dušu, akoby nesplnila niečo, čo chce od nej vedenie. Potom sedí celá vyflusnuta a nervózna v kancelárii a odnesieme si to my s kolegami.
Ja túto prácu milujem, nemám žiadny stiahnutý žalúdok, lebo mam dobre výsledky, ale šéfka aj tak svojim nechutným správaním všetko ničí.
A tú novú prácu, čo mám, už vlastne ani neverím, že by to tam mohlo byť lepšie, nejaká som skeptická, ale tak možno by sa aj na mňa mohlo usmiať šťastie.

selena_luna
21. júl 2025

Mne sa tiez nechcelo odist kvoli takemu sefovi, ale ked pred mojimi ocami zacal skrtit moju nadriadenu, tak som si povedala ze naozaj stacilo. Takemuto cloveku, co nevie ventilovat vlastny hnev, raz dva prepne.

anonym_6f6971
21. júl 2025

Ahoj, riesila som toto iste do minuleho tyzdna aj ja. Stale som bola v nervoch, chodila s averziou, nechutou do prace a prepocitavala som si, kedy odidem. Chcela som este pockat minimalne do konca tohto roka, pripadne este dalsi rok, ale osud to asi vyriesil za mna - po poslednom telefonate od sefky sme sa dohodli na ukonceni spoluprace (na moj popud). A dost sa mi ulavilo. Uz som to tahala strasne nasilu, nedokazem ja pracovat pod sefkou manipulatorkou. A tym poslednym telefonatom sa mi to len potvrdilo. To vobec nebolo v poriadku, co sa u nas dialo. A tiez je u vedenia strcena v zadku, spravi pre nich prve posledne aj o druhej rano. Nikdy by neodisla a zo mna by postupne odchadzala zivotna energia.