Zlý výber školy - práce

4. dec 2023

Mam odbornu skolu kozmeticka aj s maturitou ale vobec ma ta skola nebavila , nechcem to robit, ano spravila som chybu ze som tam bola ale stalo sa. Mam ist na vs alebo sa viem zamestnat aj niekde inde s nejakym kurzom? Velmi ma bavi umenie ale s tym sa clovek neuzivi si myslim a taka dobra niesom, takze rozmyslam o kurzoch nejakych ktore by boli dobre aj do zahranicia napriklad, jazyk moc neviem , anglictinu len a nemcinu malilinko, co by bolo fajn povolanie/kurz aj na slovensku aj zahranicie?

melanta
4. dec 2023

Aj s umením vie človek veľmi dobre zarábať, ak ho samozrejme veľmi dobre vie. Aj a NJ veľmi málinko, nuž dnes aj dievčatá na recepciách musia hovoriť minimálne komunikatívnou AJ. Do zahraničia, áno, veľa žien ti tu bude písať že choď. Ja tvrdím nie, ak nechceš celý život muklovať, tak nechoď. Radšej si dorob kvalifikáciu na niečo, čo by ťa bavilo, nauč sa jazyk a potom môžeš riešiť prácu či už doma alebo v zahraničí. Ak odídeš do zahraničia bez kvalifikácie a jazyka, budeš robiť nekvalifikované práce a len malé % z týchto ľudí sa posunie na lepšie. Čo by bolo fajn povolanie? Na ťo môžeš dostať množstvo odpovedí, ktoré ti nijak nepomôžu. Nájdi to, čo by ťa bavilo a čo vieš, že by si vedela a potom si za tým choď, či už štúdiom alebo inak.

vanilkovazmrzka
4. dec 2023

Z kozmeticky na vysoku skolu? Tak to asi tazko 🤷‍♀️

melanta
4. dec 2023

@vanilkovazmrzka prečo? Aj medzi lekármi či právnikmi nájdeš ľudí, ktorí pred VŠ skončili učňovku s maturitou. Ale potom sa zaťali a makali na sebe. Iste, že ich je málinko, ale sú.

dettilv
4. dec 2023

@vanilkovazmrzka codovala by si sa koľko musí vedieť kozmeticka. To nie je o krémoch a maskach. Keď človek chce tak dokáže aj nemožné. Autorke držím palce😊

gemerka17
4. dec 2023

@vanilkovazmrzka vôbec v tom nevidím problém. Väčšina vysokých škôl je pre priemerne inteligentných ľudí. Dosť veľká časť prijma aj bez prijmaciek, pripadne prijímačky nie sú tak narocne, že by sa na to niekto nevedel pripraviť za 2 mesiace s doucovanim. Keby sa autorka učí a pripravuje tak sa nie je problém dostať na medicinu.

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz