icon

Zmena práce

27. júl 2025

Dievcata idem menit od septembra robotu. Stale mam zmiesane pocity. Chcela by som od vas len nazor. Predtym riadiaca pozicia, 8,5 h. , ale castokrat aj vikendy na telefone. Mam 2 deti . Nova praca 6 hod. pracovna doba. , volno pocas prazdnin, ziadna veduca pozicia.
Plat samozrejme nizsi o cca 700 Eur. Isli by ste do toho?

13uzivatelka11
27. júl 2025

Tak ty musíš vedieť či ti tie peniaze chýbať nebudú.. pre mňa je 700€ dosť, ale ak ty to nejako extra nepocitis v rozpočte išla by som do toho.. prípadne hľadať iný kompromis.. u mňa je na prvom mieste tiež samozrejme rodina, ale aj účty treba platiť

anonym_5cbe70
27. júl 2025

Záleží od celkovej finančnej situácie v rodine a či by nám to spravilo zásadný škrt v rozpočte alebo je to napríklad oproti manželovmu príjmu zanedbateľné... ale ja skôr nie ako áno... deti sú aké veľké?

autor
27. júl 2025
@13uzivatelka11

Tak ty musíš vedieť či ti tie peniaze chýbať nebudú.. pre mňa je 700€ dosť, ale ak ty to nejako extra nepocitis v rozpočte išla by som do toho.. prípadne hľadať iný kompromis.. u mňa je na prvom mieste tiež samozrejme rodina, ale aj účty treba platiť

@13uzivatelka11 aktualne to nie je problem. Beriem to iba kvoli casu, deti su este male

anonym_f4ad1b
27. júl 2025

Ja by som ostala v riadiacej pozícii, nie kvôli peniazom, ale kvôli tomu , ze na nižšej pozícii môžeš začať stagnovať. Ja sa rada posúvam a nieco stále riesim. Zváž sama , čo je pre Teba vhodné.

autor
27. júl 2025
@anonym_5cbe70

Záleží od celkovej finančnej situácie v rodine a či by nám to spravilo zásadný škrt v rozpočte alebo je to napríklad oproti manželovmu príjmu zanedbateľné... ale ja skôr nie ako áno... deti sú aké veľké?

@anonym_5cbe70 maju 5 a 10 rokov

autor
27. júl 2025
@anonym_f4ad1b

Ja by som ostala v riadiacej pozícii, nie kvôli peniazom, ale kvôli tomu , ze na nižšej pozícii môžeš začať stagnovať. Ja sa rada posúvam a nieco stále riesim. Zváž sama , čo je pre Teba vhodné.

@anonym_f4ad1b mam dost pocit, ze som v tej praci uz vyhorela

mimicka2013
27. júl 2025

@anonym_autor tak ono odrobis o 2,5hod denne menej ako v starej praci (nepocitajuc vikendy) takze tych 700€ v podstate je aj adekvatna ciastka za tie hodiny...cize ak ti je momentalne prednejsi cas s detmi nevyzera to na zlu volbu a mozno casom ak pojdes na plny uvazok, tak aj ta mzda sa dorovna

anonym_d9e9b8
27. júl 2025

Túto blbosť som urobila po prvom rodičáku. Šla som zo zabehnutej práce vo firme do školstva. Platový rozdiel bol 40%. Už po mesiaci som to oľutovala a zvyšok roka som sa zúfalo snažila nájsť si prácu adekvátnu pôvodnej. Aj som potom našla, ale to bolo pred 10 rokmi a musela som opäť začať od nuly po každej stránke.
Nehovoriac o tom, že samozrejme, v škole vyžadovali 100% výkon za oveľa nižší plat, stálu prítomnosť a v domácnosti sa na mňa postupne presunuli všetky povinnosti, pretože manžel to vnímal tak, že veď som viac doma a on musí viac zarábať, lebo platí väčšinu záväzkov. Veľmi sa nám vtedy zhoršili vzťahy, nerada na to spomínam.

akje
27. júl 2025

@anonym_autor ahoj. Bola som v rovnakej situácii. Deti som mala ešte menšie ako máš teraz ty a úprimne, mne je aktuálne najlepšie na svete a už by som to nemenila. Samozrejme, že tých peňazí mi je ľúto, nie je mi však ľúto toho, že nemusím riešiť tím, nadčasy, prácu cez víkendy, nemožnosť ostávať s chorými deťmi doma.
Viem si zorganizovať čas, stres sa znížil tak o 80% a s tým súvisiace zdravotne komplikácie, viem sa deťom venovať viac.
Ak by však boli financie pre nás kľúčové, hľadala by som ďalej pozície, ktoré maju menší finančný rozdiel. Mne sa však plat postupne dorovnáva a mám naozaj kľudnejšie noci a viac času aj pre seba.

Takže držím palce pri rozhodovaní, pripadne pri hľadaní ďalších možnosti pracovných pozícii…

denkabemommy
27. júl 2025

Ja by som šla radšej na kratší úväzok. Mám synov 7 a 4. Je to super, mať pre dostatok času a energie, súčasne čas aj na seba a nemusieť riešiť cez víkendy robotu. Človek mentálne dokáže vypnúť

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
27. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba ano do skolstva, na strednu skolu, ale budem mat na starosti prax studentov, uvidime

autor
27. júl 2025
@akje

@anonym_autor ahoj. Bola som v rovnakej situácii. Deti som mala ešte menšie ako máš teraz ty a úprimne, mne je aktuálne najlepšie na svete a už by som to nemenila. Samozrejme, že tých peňazí mi je ľúto, nie je mi však ľúto toho, že nemusím riešiť tím, nadčasy, prácu cez víkendy, nemožnosť ostávať s chorými deťmi doma.
Viem si zorganizovať čas, stres sa znížil tak o 80% a s tým súvisiace zdravotne komplikácie, viem sa deťom venovať viac.
Ak by však boli financie pre nás kľúčové, hľadala by som ďalej pozície, ktoré maju menší finančný rozdiel. Mne sa však plat postupne dorovnáva a mám naozaj kľudnejšie noci a viac času aj pre seba.

Takže držím palce pri rozhodovaní, pripadne pri hľadaní ďalších možnosti pracovných pozícii…

@akje ahoj, presne mi hovoris z duse, stale riesis len problemy, ja som uz myslela, ze pojdem na PN od unavy, hrozne tlaky od vedenia... Teraz mi to bude vychadzat okolo 1000 Eur v cistom., mame aj 2 investicne byty, ktore prenajimame, tak + k tomu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
27. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba v sukromnom sektore si robila? na manazerskej pozicii?

zmrzlinka2021
27. júl 2025

@anonym_autor určite nešla!!!

Stratiť 700 eur je too much, hlavne ak mám deti. Tiež kariérne klesnúť? Načo som na sebe makala?

autor
27. júl 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor určite nešla!!!

Stratiť 700 eur je too much, hlavne ak mám deti. Tiež kariérne klesnúť? Načo som na sebe makala?

@zmrzlinka2021 deti mas?

akje
27. júl 2025
@anonym_autor

@akje ahoj, presne mi hovoris z duse, stale riesis len problemy, ja som uz myslela, ze pojdem na PN od unavy, hrozne tlaky od vedenia... Teraz mi to bude vychadzat okolo 1000 Eur v cistom., mame aj 2 investicne byty, ktore prenajimame, tak + k tomu.

@anonym_autor držím ti palce 🍀

autor
27. júl 2025
@akje

@anonym_autor držím ti palce 🍀

@akje ❤️❤️❤️❤️