icon

Zmena práce či nie?

carrot_apple
28. dec 2018

Neviem, čo mám robiť...
či ostať v terajšej práci, kde mám istotu tak na 6 rokov a možno sa firma rozrastie a bude aj v iných projektoch fungovať, je to zahraničná firma, mám auto aj na súkromné účely, mobil, ovocie zdarma, kávu čaj vodu, rôzne akcie, teambuldingy... nemôžem však v nej postúpiť, stále budem iba na tejto pozícii, plat super a zvyšujú mi ho každý rok nie len o infláciu, kolektív super, dochádzam 6km..mám pocit, že takto nemôžem ostať do dôchodku na takejto pozícii, nič sa nové neučím, mám pocit, že stagnujem...a mám možnosť ísť do práce kde bude robota istá do dôchodku no za menší plat, žiadne výhody, ani auto ani mobil, učiť sa budem furt kvôli meniacim sa zákonom... dochádzať tiež nebudem, kolektív dobrý..poraďte čo je lepšie?

Strana
z2
tinatitti
29. dec 2018

@carrot_apple ako účtovníčka sa uzivis vždy, toho by som sa nebála. Môžeš pracovať aj sama. Nemusíš robiť len pre firmu. Vravím, bola som v podobnej situácii. Tiež mám vážne zdravotné problémy. Do toho prišlo nečakane tehotenstvo. Nový zamestnávateľ má istotne po materskej neprijme naspäť. Takže tiež v 40tke budem hľadať novú prácu a viem, že to bude veeeelmi náročné, hoci mám roky odbornej praxe a dve vysoké školy. Preto ti radím, dobre si zvaz svoje rozhodnutie. Nevravím, že novú prácu prijať nemáš, to je len na tebe. Len dobre zvaz, aj prípadné ďalšie zmeny v živote. Držím palce, akékoľvek tvoje rozhodnutie bude 🙂

xxxkatka
29. dec 2018

@carrot_apple ked si tam robila 10 rokov, to uz si sa mohla naucit dost. Btw ked kolegyne idu do dochodku tak sa kolektiv pomeni, nemyslis? Kazdopadne si rozhodnuta, nie je co riesit.

carrot_apple
autor
29. dec 2018

@xxxkatka mala som 24 rokov, mladosť pochabost...len dve odídu a v podstate aj tak by som bola stále sama zavretá v kancelárii, dáko ten kolektív neriešim

carrot_apple
autor
29. dec 2018

@tinatitti no len to treba ovládať a poriadne a ja to viem tak na 50 percent

tinatitti
29. dec 2018

@carrot_apple tak si si sama odpovedala, musíš sa v tom dovzdelavat. Len rátaj aj s tým, že nie každý kolega je ochotný zdieľať svoje rokmi nadobudnuté skúsenosti.

carrot_apple
autor
29. dec 2018

@tinatitti týmto je to už jedno,za rok idú do dôchodku 😎 naučia ma len zasa ak to nebudem 4 roky robiť tak načo vlastne sa to mám učiť? Nemám takú pozíciu v tejto firme,som archivarka. Máme externú účtovníčku na faktúry

marion09
29. dec 2018

Že niekto má problém nájsť si vôbec nejakú prácu a ty špekulujes či jednu opustiť a ísť do druhej

carrot_apple
autor
29. dec 2018

@marion09 neboj sa,preto takto rozmýšľam lebo som mala veľký problém nájsť si prácu,ale len preto, že som nešla z dobou a neposuvala som sa dopredu, možno takí ľudia čo majú problém by mali dačo študovať, učiť sa,rekvalifikovat sa,ja neviem...

mia_von_prag
29. dec 2018

Doporučila by som napísať si priority, čo je pre teba doležité v práci ako napr. plat, kariérny posun, benefity, dochádzanie, kolektív apod. ohodnoť si bodmi a porovnaj. Pokiaľ si celkovo spokojná, len máš pocit stagnácie, porozprávala by som sa s nadriadeným, či je nejaká možnosť rozvíjať sa. Firmy si chcú udržať dobrých ľudí.
Robím nábory zamestnancov a ľudia si dosť často myslia, že v iných firmách je situácia oveľa lepšia, ale každá firma má svoje muchy.

Ja som to riešila pred polrokom a ostala som v súčasnej práci, nakoniec prišiel nový projekt, zmenila sa mi nadriadená a posun bol veľký. Takže otvorený rozhovor s nadriadeným by mohol vyriešiť túto situáciu.

mia_von_prag
29. dec 2018

@marion09 Práce je dosť, len nie je dostatok kvalifikovaných ľudí. Pokiaľ má niekto problém nájsť si prácu, mal by začať tým, čo ponúka, aké má skúsenosti a ako je spoľahlivý.

moni73
30. dec 2018

@carrot_apple
@mia_von_prag ja by som s vami aj suhlasila, keby som nezazila opak. 18 rokov vo verejnej sprave (predpokladala som, ze nic moc skusenosti pre nového zamestnavatela), pracu som nasla asi po 2 tyzdnoch v oblasti, o ktorej som nevedela vôbec nic. Nasledne 2 roky praxe (a ze riadnej) + odb. sposobilost v danej oblasti a hladam miesto len v nej. Ponuk je dost a ja sa nedostanem ani na pohovor. Nerozumiem absolutne. Az rozmyslam nad tym, ci mi "ohrdnuty" sef (vypoved som davala ja, napriek ponuke o nasobneho zvysenia platu) neurobil zlu reklamu...

violetta01
6. jan 2019

@carrot_apple ja odporucam, rob si co chces, ako chces, ale mal/mala by si urobit reparat na ZS zo slovenskeho jazyka. "Zboznujem ludi", ktori napisu ze plat mi zvysuju s y po m. A bohuzial, este aj dobre zarabaju, na Slovensku a miesto maju.

Strana
z2