icon

Zmena pracovného času

3. okt 2023

Ako mam presvedčiť zamestnavatela aby mi zmenil prac.čas? ide o to že sme tu 2 na rovnakej pozicii, ibaže jeden od 7-15 a druhy 8-16 (ja) a viac by mi vyhovovalo od tej 7 tu byť ale nemám ani deti a podobne povinnosti ktore by možno zamestnavatela presvedčili (vyhovovalo by mi to lebo mam viac času po praci na pomahanie doma rodine, chorej babke, aj na volnočasove aktivity a podobne). Viete poradit ako presvedcit zamestnavatela popripade kolegu?

janagem
3. okt 2023

@alenah31 a ďakujem, zp poznám veľmi dobre 🙂

missviolet
3. okt 2023

mas nejake riesenie ako vykryt zvysok pracovnej doby, prevadzku? kto tam bude? ak riesenie mas, zacni s tym bodom v rozhovore so zamestnavatelom. seniornejsiemu zamestnancovi by som proti jeho voli len za tvoj prospech podmienky nemenila. som team lead, moj team ma vykryvat pracovnu dobu 7.30-18.00, cize taketo mozu nastavat - najferovejsie riesenie je striedanie sa (skory-neskory tyzden... nastastie ale taketo problemy nemame, mam ludi, co prirodzene prichadzaju skoro aj neskoro)

katka700
3. okt 2023

Otázka je či si šéf môže dovoliť po 3tej na pracovisku nikoho nemať. Ak je tvoja práca o tom že odrobis určitý čas jedno kedy, tak sa porozprávaj so šéfom či by si nemohol mať pracovný čas ako kolega. Voľnočasové aktivity nespomínaj, argumentuj jedine babkou ktorej treba pomáhať.
Ak si pracovisko vyžaduje aby tam niekto do štvrtej bol, lebo chodí tovar, klienti tak ani nemá zmysel sa pýtať - odpoveď bude nie a možno si ako "bonus" pokazis šance dostať trvalú zmluvu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
katka700
3. okt 2023

Tak sa skús porozprávať so šéfom ale počkaj kým budeš mať trvalú zmluvu 😊

viestta
3. okt 2023

Autor, tebe neostane nic ine, len sa porozpravat so sefom. Je iba a len na jeho dobrej voli ci ti vyhovie, ci nie. Ani, keby si mal zakonne dovody (su vymenovane v ZP), nemusel by ti vyhoviet so zmenou pracovneho casu, ked mu to nedovolia prevadzkove dovody.

martinenka886
3. okt 2023

Ako spytat sa ho mozes vies, ale ak to tak on potrebuje, tak ten pracovny cas budes musiet akceptovat, inak si proste najde niekoho, komu taky cas bude vyhovovat a proste ta vymeni. Ked si nastupoval do tej prace, ved si o tom pracovnom case vedel, nie?

lienka.7
3. okt 2023

@janagem keby mal ten človek nejaké relevantné argumenty, tak v pohode. Ale nie, ze chce viac času na voľnočasové aktivity 🤦‍♀️
A sorry, jasne píše, že kolega ma deti a on nie. Pokial ich bude mat, je na mieste otázka sa nejakého prestierania sa a pod. Nejaká babička je v tomto prípade naozaj irelevantna, jej je uplne jedno, či k nej vnucit príde 16 alebo 16:30. A pri takejto luxusnej pracovnej dobe ma aj habadej času na posilku ci beh.

lienka.7
3. okt 2023

@autor milý môj zlatý, takého ako ty by som ani neprijala. Ešte si len brigádnik a budeš si rozkazovať co ty chceš a co tebe vyhovuje 🤣🤣🤣
A ano, zmier sa s tým, ze kolega ma deti a je tam skôr ako ty, pokial to tebe nevyhovuje a nemáš na to relevantné dôvody (co nemas), tak si hľadaj inú prácu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
3. okt 2023

ono je to sice len hodina ale aj mne to dost pomoze, stiham viac veci…

viestta
3. okt 2023

Chodis do roboty na osmu, fitko sthnes aj rano. Vela z nich je otvorenych uz o 6:00

autor
3. okt 2023

@viestta ano samozrejme da sa to aj rano, ono aj tak nemam moc čas na to takže tieto volnocasove skor vikend budem moct. tu Ide o tie veci čo som spominal vyššie hlavne.

katulienkax
3. okt 2023

Prepacte ale s tymi zahradami sa vsetci maju, ked nasa babka pochorela, zahrada bola posledne, co deti riesili, padla uhorom ... a odvtedy sa uz nik o nu nestaral, ked sa babka pominula, o zahradu sa starali len ti surodenci, ktori to mali ako konicek a neobtazovalo ich to

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
buberova
3. okt 2023

Podľa mňa sa do teba ti pustili viac ako je nutné.. za opýtanie nič nedáš.. keďže nemáš vážne dôvody, nebude tragédia keď ti nevyhovejú.. ale bude to príjemný bonus tak prečo to neskúsiť

autor
3. okt 2023

tak aky dovod mozem mat ktory nebude hlupy? Čo by okrem deciek presvedčilo vas?

autor
3. okt 2023

@buberova presne… nezruti sa mi svet sice ale bude to lahsie pre mna prijemnejsie… preco si neulahcit zivot v tejto dobe… uz tak to je dost tazke a este len bude … na slovensku

tinkavvv
3. okt 2023

Porozpravaj sa s nadriadenym. Pripadne navrhni striedanie po tyzdni.

lienka.7
3. okt 2023

@autor ci by si prišiel skôr alebo odišiel neskôr, tak ci tak si tam tu hodinu sám. Cize toto je uplne chaba argumentácia, ze ked odíde kolega, si tam chudáčik sám. Ráno to uz ako nevadí? Jednoducho si prišiel ako druhý do firmy, kde už nejaké pravidlá nastavene sú. Keď sa ti nepáči, hľadaj inde, ja by som kvôli tebe zaužívané nemenila a ako som napísala už, ani by som ta nevzala. Nic si este nedokázal, ale ideš si dávať podmienky a rozbíjať vzťahy vo firme lebo ty chceš... najskôr ukaz co vieš, že si pre formu väčším prínosom ako tvoj senior kolega a potom sa môžeš začať baviť o nejakej zmene. A sorry, ale babka je fakt trápny argument. Nie je to male doeta co nevydrží hodinu same. Pokial ano, riešte to opatrovateľskú službou, ktorá je mimochodom platená obcou/mestom, cize vas to nebude nič stať.

autor
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
3. okt 2023

Ved pracovna doba 8-16 je fantasticka.

Ja teda by som nikdy dobrovolne neprisla do práce pred 8:00.

Ak budes chodit na siedmu, budes musiet skoro vstavat a prides domov a zahrnis...

autor
3. okt 2023

@zmrzlinka2021 skore vstavanie mi nerobi problem, skor to že pridem neskoro domov a potom toho malo stiham a nemam z toho dna nič

lienka.7
3. okt 2023

@autor no tak pomôžeš aj poobede docistit stroje alebo co bude treba a potom pôjdeš pekne za babkou. Za mna ma jednoznačne prednosť dieta, pred akýmkoľvek dospelým človekom, ktorý je navyše doma. Vieš aspon dokedy je otvorená skolka/škola ked tu takto mudrujes? Tvoja babka drepi doma a je jej srdecne jedno, či prídeš o hodinu skôr ale neskôr. Tu hodinu chceš mať ty pre seba. Tak sa nevyhovoval a nechovavaj za babku, je to ubohe.
A ako som napísala, nevzala by som ta, lebo budeš robiť len problémy v kolektíve.

autor
3. okt 2023

@lienka.7 neviete o situacii tak poprosim neurazat a nevyvodzovat si to po svojom 🙂 dieta ma aj mamu a problemy ziadne nerobim len zistujem možnosti 🙂

zmrzlinka2021
3. okt 2023

@lienka.7 Ani bezdetny clovek nesmie byt znevyhodnovany len kvoli cloveku, co ma dieta.

autor
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
3. okt 2023

@zmrzlinka2021 nechapem trosku, o akom znevyhodnovani tu hovoríš. Kolega, ktorý je vo firme skôr ako ja, ma uz nejaký svoj pracovný čas. Prídem tam ja, a budem si dupat nohami, ze chcem taky istý čas ako on, resp, ze ja chcem ten jeho a jemu nech ho enia podľa môjho želania, lebo chcem mať este poobede čas na moje koníčky, ti príde ok? No mne nie. Došla som tam ako druhá, takto to tam funguje a bud to beriem alebo nie. Nebudem tam robiť predsa rozbroje, lebo chcem to takto ja a kolega, nech sa proste prispôsobí, hoci mu to nevyhovuje. Toto ti príde ok? Mne nie. A určite tam bude fasa pracovná atmosféra 👌👌👌