icon

Zmena zamestnania - šofér kamiónu alebo autobusu

ghost1993
21. apr 2025

zdravim, viem ze je to forum prevazne o mamickach a ich starostiach, problemoch ale chcem sa spytat nasledovnu otazku

pracujem vo vyrobe par rokov a uz mam toho fakt dost preto uvazujem nad niecim inym, uz nie vyroba. Premyslam budz nad kamionom /vodicak c+e/ alebo vodic autobusu. Na obidva samozrejme este nemam vodicak ale to sa spravi ked sa rozhodnem. Mna realne bavi soferovat. Co si myslite o tom?

pribinak
21. apr 2025

Veď vyskúšaj. Ak nebude dobre, môžeš sa vrátiť do výroby
Napr v BA majú šoféri MHD veľmi slušný plat. A rušňovodiči ani nehovorím + množstvo benefitov

0silvia0
21. apr 2025

@ghost1993 podla mna ovela zazivnejsie ako vo vyrobe. Urcite to skus

domkakvet
21. apr 2025

@ghost1993 ak si myslis, ze ta to bude bavit, tak nevidim dovod preco nie, ale skor by som ti odporucila vodica autobusu, kvoli rodinnemu zivotu, teda ak mas rodinu, alebo ak ju planujes. Tieto kurzy ak sa nemylim nedavno preplacal aj urad prace aj zamestnanym, mozno to este funguje, skus sa informovat.

sharpay
21. apr 2025

chod do toho👍

ghost1993
autor
21. apr 2025

rodinu nemam , priatelku taktiez nie, nehovorim ze do buducna nebudem mat. Ale aj vodici kamionu maju rodinny zivot. Ak by som si nasiel priatelku ktora by to akceptovala tak nevidim nejaky problem. Ake mate skusenosti budz s vodicmi kamionu alebo autobusu? premyslal som dlhsie nad kamionom ale davnejsie ze by som spravil vodicak ale odhovorili ma zeby som nebol doma a take veci. Teraz by mi to veru nevadilo. Sofer autobusu ma napadlo vcera a neviem co by bolo lepsie.

domkakvet
21. apr 2025

@ghost1993 skusenosti nemam ziadne a maju aj kamionisti rodiny, ale uz je to zlozitejsie, tak ako pre muza, tak aj zenu. Dolezite je aj tak co by ta viac bavilo.

luccija
21. apr 2025

@ghost1993 ako vodič máš vela možnosti.Ci ako zásobovanie, taxikar, kuriér, vlastná autodoprava...

annamivo
21. apr 2025

@ghost1993 môj muž je vodič z povolania. Robil na kamióne 2 r. Uz o Tom nechce počuť. Bol strašne veľa mimo dom - zmeškane oslavy, sviatky - jazdil úniu -rozdielne sviatky. Teraz jazdí SK , má trochu menšiu výplatu ale každý večer je doma, víkendy, sviatky doma s deťmi. Za mňa je kamiončina robota pre slobodných alebo keď už sú deti odrastené, ale všetko je to o zvyku a ako si to pár nastaví.

doriiis
21. apr 2025

Keď ťa baví šoférovať prečo nie.Moj otec bol autobusár celý svoj pracovný život.Odpracoval pre arivu 40 rokov.Moj muž je vysokozdvizkar.Tiez strašne rád soferuje

ghost1993
autor
21. apr 2025

@annamivo zo zaciatku by som veru jazdil vnutrostatne a potom mozno vonku. Ak sa smiem spytat na plat, aky dosahuje? aby som mal ako taku predstavu.

ghost1993
autor
21. apr 2025

@doriiis ja nie som z bratislavy ale tak zo stredneho slovenska. Mozno by som uvazoval primestske spoje alebo dialkove ? fakt neviem

doriiis
21. apr 2025

@ghost1993 .....to uvidíš.Otec robil len prímestské spoje.Sem tam občas zobral nejaký zájazd.Musim povedať že otec nikdy nezarábal zle a aj dôchodok má pekny

laurikagab
Autor odpoveď zmazal
deedol
21. apr 2025

Keby som sa mala rozhodnut ako “buduca partnerka”, tak radsej mhd ako kamiony, budes viac doma. Pozri ba, tu stale hladaju…

deedol
21. apr 2025

A odporucam precitst “ako som vozil norov”. Aj sa pobavis, aj ziskas nejake info o tom, ako to funguje

ghost1993
autor
21. apr 2025

@deedol vedela by si mi napisat kolko maju plat v cistom? mozem napisat aj sukromnu spravu, aby som mal predstavu. dakujem

ghost1993
autor
21. apr 2025

@doriiis mozes mi napisat sukromnu spravu aby som mal nejaku predstavu o plate ak by nevadilo, dakujem

doriiis
21. apr 2025

@ghost1993 ...kľudne aj tu.Myslim,že to je verejne dostupná informácia.Nastupny plat vodiča autobusu je okolo 1200 € v čistom.Otec zarábal okolo 1500 posledné roky.Dnes je už na dochodku

ghost1993
autor
21. apr 2025

@doriiis teraz to moze byt aj viacej vsak nastupny plat? pozeral som inzeraty a nasiel som dopravny podnik bratislava a ze davaju aj ubytovanie alebo cast ubytovania hradia ked som zďalej ako bratislava

doriiis
21. apr 2025

@ghost1993 ....môže byť.Nesledujem to.Ubytovanie je celkom bežný benefit mnohých zamestnavatelov

annamivo
21. apr 2025

@ghost1993 veľmi záleží od firmy v tej dobe cca 8r späť to bolocca 1500 ale s tým že bol doma možno 4dni z mesiaca. A velku časť z toho boli diéty. Teraz jasné že zarobí viac, ale pre na je hlavne že je častejšie doma.

ghost1993
autor
22. apr 2025

@deedol to velmi rozmyslam nad ba a nad tou spolocnostou. Skor by som sa chcel spytat kolko je realne plat za mesiac v cistom? Tym platom ktore sa pisu v inzeratoch velmi nechcem verit kedze realita je castokrat ina.

deedol
22. apr 2025

@ghost1993 hod si do kalkulacky hruby cisty prijem.

https://www.platy.sk/vypocet-mzdy

ghost1993
autor
22. apr 2025

@deedol ano o tomto veru viem, ale ze ake su realne skusenosti ohladom platov v BA dopravny podnik MHD. Zisiel by sa taky clovek ktory vie ako to tam funguje platovo.

marsmykkok
23. apr 2025

@ghost1993 určite autobus. Kamion doma moc nezarobíš a vkuse naháňanie, chodenie do zahraničia je psychicky náročné. V autobuse sa nemáš kam naháňať, si v práci... A mzda veľa robí aj od spoja, ak budeš robiť školské spoje len cez pracovný týždeň zarobíš menej ako ak budeš robiť aj víkendy, nočné, sviatky, lebo tam robia veľa príplatky.

mamaaja82
23. apr 2025

Moj manzel jazdil 23 rokov,teraz to nechal lebo má mňa a mame dve male deti spolu.Takze rodinny zivot a kamion pokial chces vidiet vyrastat svoje deti moc dokopy nejde.