Zmena zamestnania - šofér kamiónu alebo autobusu
zdravim, viem ze je to forum prevazne o mamickach a ich starostiach, problemoch ale chcem sa spytat nasledovnu otazku
pracujem vo vyrobe par rokov a uz mam toho fakt dost preto uvazujem nad niecim inym, uz nie vyroba. Premyslam budz nad kamionom /vodicak c+e/ alebo vodic autobusu. Na obidva samozrejme este nemam vodicak ale to sa spravi ked sa rozhodnem. Mna realne bavi soferovat. Co si myslite o tom?
@ghost1993 ak si myslis, ze ta to bude bavit, tak nevidim dovod preco nie, ale skor by som ti odporucila vodica autobusu, kvoli rodinnemu zivotu, teda ak mas rodinu, alebo ak ju planujes. Tieto kurzy ak sa nemylim nedavno preplacal aj urad prace aj zamestnanym, mozno to este funguje, skus sa informovat.
chod do toho👍
rodinu nemam , priatelku taktiez nie, nehovorim ze do buducna nebudem mat. Ale aj vodici kamionu maju rodinny zivot. Ak by som si nasiel priatelku ktora by to akceptovala tak nevidim nejaky problem. Ake mate skusenosti budz s vodicmi kamionu alebo autobusu? premyslal som dlhsie nad kamionom ale davnejsie ze by som spravil vodicak ale odhovorili ma zeby som nebol doma a take veci. Teraz by mi to veru nevadilo. Sofer autobusu ma napadlo vcera a neviem co by bolo lepsie.
@ghost1993 môj muž je vodič z povolania. Robil na kamióne 2 r. Uz o Tom nechce počuť. Bol strašne veľa mimo dom - zmeškane oslavy, sviatky - jazdil úniu -rozdielne sviatky. Teraz jazdí SK , má trochu menšiu výplatu ale každý večer je doma, víkendy, sviatky doma s deťmi. Za mňa je kamiončina robota pre slobodných alebo keď už sú deti odrastené, ale všetko je to o zvyku a ako si to pár nastaví.
Keď ťa baví šoférovať prečo nie.Moj otec bol autobusár celý svoj pracovný život.Odpracoval pre arivu 40 rokov.Moj muž je vysokozdvizkar.Tiez strašne rád soferuje
Keby som sa mala rozhodnut ako “buduca partnerka”, tak radsej mhd ako kamiony, budes viac doma. Pozri ba, tu stale hladaju…
A odporucam precitst “ako som vozil norov”. Aj sa pobavis, aj ziskas nejake info o tom, ako to funguje
@ghost1993 hod si do kalkulacky hruby cisty prijem.
@ghost1993 určite autobus. Kamion doma moc nezarobíš a vkuse naháňanie, chodenie do zahraničia je psychicky náročné. V autobuse sa nemáš kam naháňať, si v práci... A mzda veľa robí aj od spoja, ak budeš robiť školské spoje len cez pracovný týždeň zarobíš menej ako ak budeš robiť aj víkendy, nočné, sviatky, lebo tam robia veľa príplatky.
Moj manzel jazdil 23 rokov,teraz to nechal lebo má mňa a mame dve male deti spolu.Takze rodinny zivot a kamion pokial chces vidiet vyrastat svoje deti moc dokopy nejde.

Veď vyskúšaj. Ak nebude dobre, môžeš sa vrátiť do výroby
Napr v BA majú šoféri MHD veľmi slušný plat. A rušňovodiči ani nehovorím + množstvo benefitov