icon

Zmena zamestnania z učiteľky - za a proti

12. apr 2025

Ahojte, zaujíma ma Váš názor na moju situáciu. Pracujem ako učiteľka v škole v BA. Išla som do toho s tým, že ma vždy bavila práca s deťmi a mám k nim pozitívny vzťah. Chcela som robiť niečo, čo by ma bavilo.. Avšak po necelom roku som ostala akási demotivovaná a zvažujem buď zmenu školy alebo zmeniť komplet zamestnanie. Tým, že je to moja prvá škola nemám to s čím porovnať, ale som sklamaná z toho aké drzé sú dnešné deti a celkovo z ich správania a rodičia ich v tom často podporujú a sú agresívni.. Príde mi, že na všetko len nadávajú a sťažujú si. Plat je tiež nízky.. Vyštudovanú kombináciu mám takú, že sa uchytím aj inde..

Strana
z2
autor
13. apr 2025

@tibiokke veď nieje to adekvátne ohodnotené to máte pravdu 🙂

katrin21
13. apr 2025

Vela robi kolektiv, viem o com hovorim...lahsie sa zvladaju veci a clovek sa vie tesit do prace,ked su fajn kolegovia a vedenie. Skus zmenit
Ale toto ostatne nech si citaju rodicia, lebo s pristupom niektorych zachvilu v skolstve nebude nikto.

katrin21
13. apr 2025

@petkavka 😯😯😯😯blbci co na toto pristupia..
P.s. som uculitelk, viem 4 jazyky a robila som aj v medzinarodnej firme..ale 12h denne je nonsens, netreba sa nechat zneuzivat

autor
13. apr 2025

@katrin21 keď odídu staršie kolegyne tak tam nebude naozaj nikto okrem matiek, ktoré sú tam kvôli deťom..

barju
14. apr 2025

Určite sa nájdu aj lepšie a neskromne školy, moja mama ma takých robila, kde učitelia nestali na strane rodičov, ale si kryli navzájom chrbát a kde riaditelia nedovolili mať v triede viac ako pár inkluzistov, aby udržiavali úroveň školy.

siska53
14. apr 2025

Ja som tiez ucila len rok. A odisla som. Tam, kde som dostala v tom case dvojnasobok. Ale teraz to vraj uz nie je take zle platovo u ucitelov ci?.
Skor tie deti su z roka na rok asi horsie.

nelka93
14. apr 2025

Klobúk dole, ja by som učiť nemohla. Dakedy som mala pár deti na prípravu na gympel a niekedy ma z nich išlo poraziť. Ty píšeš ze mate špeciálne deti, skus možno normálnu školu. S matikou sa uchytis všade. Ak máš k tomu ešte fyziku alebo chémiu, tak sa pobijú o teba. Ja som inak z korporatu odisla a prešla do verejnej sfery, najlepšie rozhodnutie aké som spravila.

zuzana76
14. apr 2025

@siska53 písala som ti v inej teme, platovo je to okolo 1100-1200 eur v cistom u ucitela s vyse 20 rocnou praxou.

zuzana76
14. apr 2025

@petkavka taky nastupny plat mala moja sestra pred 14 rokmi v korporate, teraz ma takmer 3x tolko

autor
14. apr 2025

@nelka93 ja som na normálnej škole ale bohuzial specialne skoly su zrusené a deti, ktore by tam mali byt sú na klasických a tak to tam aj vyzerá potom

lauricka
14. apr 2025

Bežte inde. Hneď. Ak budete veľmi chcieť, do školstva sa môžete vrátiť.

hopsas
14. apr 2025

Ja som tiež učila len rok a potom ma to prestalo baviť. Prešla som do HR.a nedá sa to porovnať ani finančne ani stresovo. Do školy už nikdy viac a obdivujem tých čo to zvládnu.

siska53
14. apr 2025

@zuzana76 mna zaujimal teraz skor plat ucitela s kratkou praxou -1-3 roky. Ale teda z toho mi vyplyva, ze po 20 rokoch by az teraz mala o cca 50-100 mesacne viac ( aj to v niektore mesiace mam viac v cistom) , nez mam teraz. Dobre som spravila, ze som odisla.

zuzana76
14. apr 2025

@siska53 nedocenena praca, keby len financne, ale najma moralne
jasne, ze niekomu, kto ma 800 v cistom sa to zda super plat, ale 800 v cistom uz bude na hranici chudoby

autor
14. apr 2025

@siska53 ja ucim prvy rok a mam v cistom 950 a je to bieda teda za tie roky štúdia

katrin21
14. apr 2025

@siska53 ja som odisla kedysi po par rokoch a neverila som,ze sa vratim.
🤣. Cuduj sa svete,po 15r som sa vratila... lebo som to chcela skusit...robit to,na co som kvalifikovana... a veru, prisla som tomu na chut asi vekom a bavi ma to. Viem porovnat obe sfery a mozem seriozne povedat,ze hoci je pracovna doba kratsia, chodila som prve mesiace tak unavena z prace,ze som mala chut spat poobede ( a to ja poobede nikdy spat neviem,iba ked som chora...).
V kancli ma clovek klidek, v skole musim vydavat energiu ....stale.... v kancli rano pomaly rozbeh, tu musim fungovat, rozpravat, vydavat zo seba maximum,aby decka vnimali ... robim srandicky, snazim sa ich nejako zaujat a aby nerobili hluk ,stale mat aktivity...
Summa summarum, ja nelutujem vobec navrat, ano, platy isli kustik hore,ale stale sme na chvoste, dorobila som si atestaciu , posledne 2 roky sa stale vzdelavam, platim si skolenia stale nejake... predtym tomu tak nebolo, chcela som, ale skola ,kde som bola, nemala zrovna podporujuce prostredie na sebarozvoj , odisla som a uplne ma to nakoplo a teraz je to lepsie pp vsetkych strankach. Preto aj tebe zmena moze pomoct . A aj keby si odisla , vidis, nikdy nevies, co sa nevratis....mne to raz jedna aj vyvestila,ze sa vratim.k tomu,co som.vystudovala a reakcia bola , ze nehrozi🤣🤣🤣.
A som fakt spokojna. Som extrovert, s rodicmi mak zatial vzdy korektne vztahy, aspon dufam , moj pocit je,ze som vdacna,ze mi davaju naspat to, co davam ja im. Skus to takto. Kde je vola,,je cesta...
Ak ta bavia deti, to je zaklad...
Skolstvo ma vyhodu len prazdniny ( dovolenka,ale zas nemozes cez rok, ked je lacnejsie) a prac.doba. Cize unava, nasadenie a byt stale k dispozicii su tie negativa, ale mne osobne nevadia... tie prazdniny su ale nevyhnutne,aby clovek nacerpal energiu, inak by to zle🤣🤣🤣 ,asi by sme tie deti " zozrali"...( srandujem,ale fakt ze relax treba)

katrin21
14. apr 2025

Treba si dorobot inovacne,,to vies behom roka mat o 12% viac.. ma 7 rokov...potom.dopredu urobit znova a pokracujes

Plus triednictvo, uz nebudes zacinajuca, pojdes teda tabulkovo hore... a od septembra zvysuju a od januara zas...aspon po troske... uz tie % dost pomozu, odporucam pozri si mladypodnikavec.sk ich inovacne su fajn

autor
14. apr 2025

@katrin21 inovacne pokial viem vies si za rok urobit jedno a mas za to len 3%😄

katrin21
14. apr 2025

@zuzana76 da sa mat ovela viac, ale treba 2 atestacie s inovacne...po 20r bez problemov..jasne,ze ale nikdy nebude plat ako mimo skolstva.

katrin21
14. apr 2025

Kdeze, to ti kto povedal? To je hlupost....

katrin21
14. apr 2025

3% za jedno, x 4 = 12%. To je maximum na priplatok.... ja som prave skoncila tretie..
Jedine,co musis, je mat to v plane prof.rozvoja,aby ti tp riaditel uznal. Ak ti schvalil prof.rozvoj,kde mas uvedenr inovacne , musi priznat...

siska53
14. apr 2025

@katrin21 to je fajn, ze ta to bavi a si sa v tom nasla. U mna odchod bol sposobeny aj platom, ale aj tym, ze som to hlasovo nedavala a bola kazdy mesiac chora. Cize ja sa nevratim uz aj kvoli tomu. Ale mam pracu, ktora ma bavi, hlas pouzivam a istym sposobom stale tak trochu ucim 🙂

siska53
14. apr 2025

Ano, je to malo na to, ake su aj deti a co tam clovek vyda energie, pamatam si to.. ja som koncila s platom 7000 korun a do par mesiacov som zacala s nastupnym platom 15000 korun a s garanciou, ak budem mat dobre hodnotenie, zvysovania platu a 2x nie male rocne odmeny.. uz tam sice nepracujem, ale.. bola som tam spokojna a nie tak chorlava ako v skole...
Ja obdivujem vsetkych, ktori ostali, nie su vyhoreni a naozaj ich to bavi.

katrin21
14. apr 2025

@siska53 ano, aj u mna to vtedy bolo aj o plate, rozviedla som sa a potrebovala som zarobit viac.. hlasivky si zvykli...tiez som 3t marodila bez hlasu ked som po VS nastupila a to aj preto,ze som ucila vela hudobnej.. moj plat pri odchode bol asi 9600SK🤣🤣 , v hrubom... inde som o rok robila za 16000 a viac.. takze ano... porovnavat sa to nedalo.

zuzana76
15. apr 2025

@katrin21 áno, ja som uprednostnila ďalší aprobáciu predmet a ha to som v tom case nič nedostala

katrin21
15. apr 2025

@zuzana76 vzdy sa da dorobit... ja som sa toho bala,ale som rada, ze som do toho isla

zuzana76
15. apr 2025

@katrin21 jasne, ale ja uz odchadzam, takze pre mna pase

Strana
z2