Zmenili ste niekto prácu kvôli nátlaku a stresu?
Ahojte. Zaujímalo by ma či sa tu nájde niekto taký, kto zmenil prácu kvôli nátlaku v nej, napr. stres a podobne somariny. Ale ide o nervy a peniaze, tzmn. Že spadol napr. z 1500€ v čistom na dajme tomu 500 - 700€ v čistom ale je v tej práci kde zarobí menej spokojnejší. Je tu niekto taký? 😀😀😀
@caroline_ mesiac je preč a týždeň doma 😔 vadi mi jeho robota, neznašam ked odchadza preč ale čo keď jeho ta robota baví a uz som skusala aj zeby ju zmenil ale povedal mi, ze jazdenia sa nevzda a ze ked to nebudu kamiony, tak pojde robit na dodavky a kedze viem jak dodavkari funguju (prakticky bez spanku) radsej nech čuši na kamione. Ale dala som mu podmienku, keď vynecha kvoli robote synove narodeniny alebo Vianoce, viac domov chodit nemusi. V tu ranu sa s nim rozvediem. Toto je moja jedina podmienka preco mu to tolerujem a povedal ze dobre ..
@ssandyy To bolo pred 10 rokmi, potom som študovala a čo som mala potom prácu, určite som bola spokojnejšia. Nikdy som neoľutovala výpoveď, naopak, ľutujem, že som tam tak dlho vydržala a stratila pracovný rok zo svojho života. Pokiaľ sa v nejakej práci necítite dobre a "ako doma", znamená to, že ešte nie ste v tej práci, v ktorej máte byť, ešte to nie je vaša posledná pracovná zastávka.
@caroline_ hej .. Prakticky som na všetko sama. Nerobi to kvoli peniazom, pretoze dom sme postavili bez hypoteky, vydavky mame fakt len bežne na chod domacnosti, keby sa zamestnal len tu, zarobili by sme obaja dobre a dost na to aby sme vedeli fungovat ale kedze jeho to bavi, nechce o tom ani pocut. 🙈
@saskia_98 neber to prosím ako vyzvedanie, len ma vždy zaujímalo ako to v takýchto rodinách funguje. Keď som bola mala skoro cele detstvo chodil môj otec na služobné cesty, do Afriky, Pakistanu atď, na tri mesiace a na dva týždne prišiel. Nakoniec sa s mamou aj tak rozviedli, síce kvôli niečomu inému ale aj tak. Strašne málo bol doma, nejaká výchova o mňa to neprichádzalo do úvahy..
@caroline_ noo u nas to vyzera tak, ze ked pride manzel domov, syn moze prve aj posledne lebo si ho rozmaznava .. Na vychovu som tu ja. A neviem.. Kvoli robote by som sa s nim nerozviedla. Ja sama pochadzam z rodiny kde mame kamionistov (ci moj oco, krstny, ujo, buduci švagor) takze tuto pracu uz beriem tak automaticky .. Len fakt, keby bol trosku viac doma, bola by som stastna.
@saskia_98 a pamätá si ho dieťa vôbec, keď ho mesiac nevidi? A neuvažoval jazdit lokálnu kamiónovú dopravu, alebo vodiča autobusu? Si neviem predstavit byt mesiac na všetko sama a nemat ho po ruke. Pred dvoma tyzdnami mi v mraze odisla autobateria(akože bola to aj moja vina, lebo som mala zapnuté kúrenie pod zadkom, radio, svetla a cakala som 20 minut na kuriera), ale neviem, čo by som robila, keby má nedosiel nakablovat, nešiel kúpiť novú baterku a nevymenil mi ju, lebo ja som bez auta tehotna s malým dietatom úplne jak bez noh😁
@ssandyy ja som nezmenila, radšej som šla na matersku😁 ale kamoska z HR manažérky išla robit učiteľku do škôlky, ale môže si to dovoliť, lebo jej muž zarába veľmi dobre a ona je teraz veľmi spokojna, lebo sa im napriek umelému oplodneniu nepodarilo otehotnieť a takto si kompenzuje prítomnosť deti..
@lila1988 take veci ja zvladam vsetko sama (vymenit baterku na aute je nic) horsie bolo ked mi odpalilo spojku v strede krizovatky 😅 ale to som si tiez poradila. Nie .. Zmenu nechce. On chce vidiet svet a mat zato zaplatene, cize ina robota neprichadza do uvahy. A maly jasne ze si ho pamata. Praveze ked je doma tyzden, ku mne ani ist nechce, len tata tata. Teraz na Vianoce bude doma 3 tyzdne, coo som fakt stastna a aj maleho si konecne uzije. A ked spolu volame, tak maly s nami vola cez messenger, že ho proste vidi 🙂
Väčšinou už starší ľudia sú takí, že radšej zarobiť menej ale cítiť sa dobre v robote a nemať zbytočne veľa stresov a nátlakov.
@saskia_98 ja mám ale 25kilovu autobatériu, to by som pri manipulacii s nou aj porodila, už muž nadával, že načo tam taku veľkú a ťažkú kravu davali😂😂😂 tak keď Vám to takto vyhovuje, tak je to v poriadku.. aspoň sa nemáte ani kedy pohadat😁
@ssandyy neboj, po prvom príde druhé a za ten čas možno aj prídeš na to, čo by tá v zivote bavilo😉
@ssandyy ja som robila v AT v ambulancii u vseobecneho lekara a bol to masaker. Sefka ma buzerovala za kazdu hlupost, davala mi podradne ulohy, vymyslala si hystorky. Plat som mala na polovicny uvazok cez 1000Eur. Spokojnost nadovsetko ale tei migreny co mi sposobovala som si povedala ze dost. nebola som schopna po praci venovat sa detom, musela som zatiahnut zaluzie, zhasnut svetla, zavriet sa do ticha a hodinu si pospat. Horor a nikdy viac. Zacala som sa venovat nasej firme, sama nezarabam pravidelne ale posuvam nas dalej a setrim nakladny na externych fakturantov ci grafikov 😀
@ssandyy tu závislosť na mužovej výplate som aj ja riešila, lebo stať sa môže všeličo, aj horšie než rozvod. Podľa mňa je dôležité hlavne zachovať/udržať si schopnosť zarobiť peniaze. Ja pracujem na polovicak, plat teda polovičný, ale v prípade nutnosti a prechodu na full time by som hadam aj s deťmi vedela vyžiť.
@ssandyy ja som odišla z práce 2x v skúšobnej dobe. V oboch prípadoch to boli nové pracoviská, kde zamestnávatelia neboli pripravení na ich spustenie. Nikdy som to neoľutovala, možno preto, že som mala aj naďalej informácie, ako to tam pokračuje. V oboch prípadoch som išla na ÚP. Manžel podnikal, príjem do rodiny sme mali zabezpečený.
@jana19877 mala som.25r., ked som odisla z prace, kde bol dost natlak, sefka bola hnusna.. byvala som.u nasich..bez podpory, trvali chvilu, nez som.si nasla novu prácu..ale nelutujem..aj ked vtedy mlada, vymenila som.klud za to, co tam bolo.. nie je to o veku, ale o ochote vydrzat.. ja som.na ukor zdravia toto nemienila tolerovat..
Radšej práca za kol 700€ a kopu volného času než byť fulltime otrok a život v pi...ešte ktomu horenos čo si nevie predstaviť klesnúť na štandarte s drahými handrami a blbosťami ktoré reálne stojá za prd :D ...ja napr dokážem zarobiť kol 200€ za tyzdeň vo voľnom čase a sedieť pri tom doma na riti a mám pokoj ...proste kto chce si nájde vlastný spôsob ako sa nestať otrokom času
Kazdemu zalezi na niecom inom, pre niekoho je toto normalne pre niekoho nepredstavitelne, ja osobne som skor za klud, lebo casom mozes lutovat to, ze si zabila roky niekde v praci pod natlakom, to ze robis pod stresom sa moze na tebe prejavit, ak nie teraz tak casom a zdravie mas len jedno ;)
@judar az mam chut sa spytat na taku pracu, v dobrom, pretoze som fulltime otrok za 900. Ak by som nechcela stres, v mojom meste praca tak za 500, co mi nepokryje naklady :/
@ssandyy ja sa na to chystam po rodicovskej. Plat mam vyssi ako 1500 netto a bude mi stacit 1000netto. Dovodom je stres a ludia, v podstate skryta sikana, manipulacia, podrazy atd. Uz mi to nestoji za to. Nemame hypoteku a muz slusne zarobi. Chcem normalnych kolegov a normalnu pracu 🙂

@ssandyy vies co, cela moja vyplata (1300€) ide na sporiaci ucet akonahle pride aj s pridavkami a rodičakom. Tak sme sa dohodli.. Ja mam skor obavu aby mi neumrel v robote, keďže ma rizikovu prácu (kamionista). Zatial nerozmyslam nad tym co by bolo keby ma opustil, lebo viem ze neopusti...
A myslim si, ze nezarabam zle na pomery na vychode aby som nevedela aj sama vsetko utiahnut..