Zmluva na dobu určitú a jej predĺženie

ibrunova
3. dec 2017

Pekný deň, neviete niekto poradiť? Známa mala pracovnú zmluvu na dobu určitú do 30.11.2017. Šéf jej len tak ústne predtým neformálne povedal, že jej predĺžia ešte na pol roka. Ale písomne nič, 1.12.2017 prišla normálne do práce, odrobila celý deň, to isté 2.12 a šéf stále nič.. Niekde sme vyčítali, že ak jej nedal nič na podpis, automaticky ostáva na dobu neurčitú. Ale keby to aj tak bolo, nemala by aj tak niečo podpísať, konkrétne tú zmluvu na dobu neurčitú? Lebo ona vlastne nemá v ruke nič a do roboty chodí.. Ako potom zdokladuje, že vlastne je zamestnaná?

korunka1
3. dec 2017

No kedže chodí do práce so súhlasom šéfa, ináč by ju tam asi nepustili, tak sa jej zmluva zmenila na dobu neurčitú.Ale by som si dala záležať na tom, aby som si vedela vydokladovať, podľa povahy zamestnania, že tam chodím.Môže sa totiž stať, že mu dôjde, čo sa stalo.Ak tam chce robiť ďalej, mala by potom trvať na dodatku o dobe neurčitej..ak by jej chceli dať podpísať niečo iné

janci05
3. dec 2017

Mala by podpísať od zamestnávateľa nejaký dodatok k predchádzajúcej zmluve.

safranca15
3. dec 2017

U nas baby podpisovali dodadok k zmluve ked isli na neurcitu

tamarka9
3. dec 2017

Áno je pravda že sa jej to automaticky zmenilo na neurčito, no musí si s partnerom dohodnúť dodatok. Ale už jej nemôžu dať na pol roka,proste už musia len na neurčito.

stankadu
4. dec 2017

kamoška tiež takto bola, v júni jej končila zmluva na dobu určitú a šef jej povedala, že jej ju predlžia a bude to mať na dobu neurčitú. Mesiac čakala na podpis. Chodila za šéfom, urgovala, lebo aj úver chcela zobrať. Šéf ju stále ubezpečoval, že zmluva bude, len pani, čo to má na starosti má dovolenku, bolo to v lete. Nakoniec podpísala dodatok k zmluve na dobu neurčitú a bol tam spätný dátum, takže to má na poriadku.

stastnablcha
5. dec 2017

malo by to byt pisomne .. ale keby Ti dali podpisat zmluvu o tyzden a tam by bolo na pol roka a ty by si nesuhlasila tak nepodpises. po pol roku keby zamestnávateľ trval na tom, ze bola zmluva len na pol roka a tym padom je pracovny pomer ukonceny. V tom pripade by si sa dovolala na sude o neplatnost skoncenia pracovneho pomeru a tam by sa skumalo ci ti bolo oznámené ze pol roka a ty si to akceptovala alebo nie. ale vo vseobecnosti plati, ze zmluva by mala byt na dobu neurcitu.