icon

Zmluva pre asistentov v školstve a prechod na pozíciu učiteľa

30. okt 2025

Dobrý deň, druhý rok robím na škole pg. asistenta. Mám vyštudovaný dejepis. Budúci školský rok sa zrejme uvoľní miesto dejepisárky a mne ponúkli tieto hodiny. Prosim vás ako to bude so mnou a zmluvou? Prejdem na dobu neurčitú, alebo pôjdem zase od začiatku, teraz ako učiteľ? A budem zase v adaptačnom, alebo mi platí to čo som ukončila ako pg. asistent? Ďakujem za odpovede k veci. Pekný deň.

kacena4
30. okt 2025

ja som pokracovala vsetko doteraz platilo aj odpracovane roky, takze adaptacne sa znova nerobilo. len si daj pozor aby si mala dostatok hodín kedze budes ucit len 1 predmet aby ti ho vedeli naolnit do celeho úväzku alebo ti daju doplnit ho vychovami?!

msnesquik
30. okt 2025

@anonym_autor no nebiem, ci nebudes znovu robit adaptacne, ved to je ina prac.pozicia...toto su otazky na zamestnavatela, je to podla mna vsade inde, standardne sa dava v skolstve 2x doba urcita a ptm az na neurcito

anonym_2b02f0
30. okt 2025

A tá dejepisárka odchádza úplne? alebo ide na MD? lebo takto ti môžu dať za ňu zástup. U nás tak bola kolegyňa niekoľko rokov na zástupoch a až potom dostala zmluvu na dobu neurčitú.

autor
30. okt 2025
@anonym_2b02f0

A tá dejepisárka odchádza úplne? alebo ide na MD? lebo takto ti môžu dať za ňu zástup. U nás tak bola kolegyňa niekoľko rokov na zástupoch a až potom dostala zmluvu na dobu neurčitú.

@anonym_2b02f0 úplne do dochodku

zajinkakoni
30. okt 2025

@anonym_autor zmluva nová a adaptačné už nebudeš robit.

autor
30. okt 2025
@zajinkakoni

@anonym_autor zmluva nová a adaptačné už nebudeš robit.

@zajinkakoni takže zase na rok? Zas na dobu určitú?

zajinkakoni
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor určite áno.

anonym_ae967c
31. okt 2025

Daju novu zmluvu, do vysswj triedy, adaptacne iz robot nemusis, ja som ucila a potom mi doplnili asistenciou a dali hned na dobu neircitu. Alw, asi zavisi od zamestnavatela

anonym_bde5f3
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jasné,že nová zmluva. Úväzok máš na 23 hod len dejepis? To ste asi veľká škola.

autor
31. okt 2025
@anonym_bde5f3

@anonym_autor Jasné,že nová zmluva. Úväzok máš na 23 hod len dejepis? To ste asi veľká škola.

@anonym_bde5f3 ano veľká škola