Zmluva s opatrovateľkou
Ahojte, vedeli by ste mi poradit ako by mohla vyzerat jednoducha zmluva s opatrovatelkou ktora mi obcasne strazi dieta ? Nakolko bude s nou chodit aj von, rada by som mala zmluvu kvoli osobnym udajom(pre vsetky pripady, budem mat lepsi pocit ze viem ze je ozaj ta co tvrdi a odkial tvrdi). Uplne nieco jednoduche kde by bola len napisana mzda, co spada do jej povinnosti (moze a nemusi byt), a tie osobne udaje. Viete mi niekto poradit , pripadne ukazat priklad ? Dakujem.
Ja som mala opatrovateľku 4 roky a nikdy sme nemali zmluvu. Zverila som jej deti, takže som jej na 100% verila.
@belasy_motylik no trochu si protirecis, pises ze je to normalne a potom ze si s takouto nedoverou zo strany rodiny nerobila, ale nevadi...nema to nic spolocne s tym ze jej nedoverujem, proste keby sa nahodou daco stane chcem mat jej udaje ako potom lutovat ze mi povedala ze je Zuzka z BA a pritom nikto taky neexistuje 🙂
@nique ako pisem vyssie, nema to spolocne s tym ze by som jej nedoverovala, proste od hocikoho kto bude brat moju dceru von chcem vidiet ze je fakt ten kto tvrdi ze je , a nie ze mi nahodou vykradne byt aj s dcerou a pridem na to ze dany clovek neexistuje ....
Fuha veď existuje facebook, instagram, si ju prever tam. A ked od nej chceš zmluvu, tak velmi nedoverujes.
Nič nie je zle na tom, že chces zmluvu.
Určite nájdeš na webe, alebo si napíš sama uzatvara sa zmluva medzi xy a xy v ohľadne veci ...
opatrovania maloletej dňom xy ...daj tam aj sumu na ktorej ste sa dohodli vyplácaná na účet, do vl. ruk na konci mesiaca ako si dohodnete....
@nyphadora ona navrhla zmluvu, ja som sa pytala ze ci nema problem nam ukazat nam obciansky aby sme vedeli ze je fakt ten kto tvrdi ...a co akoze facebook a instagram sa neda ofejkovat ? :D
V zahranici je to uplne bezne, zamestnavatelia (rodicia) si spravia kopiu pasu a vyzaduju vypisat vsetky udaje ako adresa atd. a nema to nic spolocne s doverou, pripadne opatrovatelku preklepne agentura a dokonca ziadaju/mozu ziadat aj vypis z registra trestov. Obvolavaju sa aj byvale rodiny, velakrat nestaci len pisana referencia... Opatrovatelka ma tiez plne pravo mat vsetky info o rodicoch. Jednoducho to tak je a nikto to neriesi.
Ide o pracovnu poziciu, tak to tak treba brat... bez emocii a zbytocneho domyslania si.
@anonym neprotirečím, že je to normálne som myslela v kontexte toho, že chcete mať vierohodné informácie o človeku, ktorý sa vám má starať o dieťa, ale veď absolútne nie je problém a práveže to považujem za potrebnú vec, si vypýtať občiansky preukaz a príp. ešte nejaký preukaz totožnosti a ako tiež píšem, dajú sa tiež zistiť mnohé veci na doplnenie na internete.
tak ak už jej urobíš pracovnú zmluvu kde bude aj jej náplň, musíš ju aj normálne zamestnať ako zamestnávateľ - so všetkým čo k tomu patrí - teda odvody, stravné , dovolenka....osobne by som nikdy nepodpísala zmluvu čo je výhodná len pre toho kto mi platí...takže ak podpis zmluvy ok, ale nech za na normálne platí aj odvody.....
@mogaa tak mozno keby ju zamestnavam na full time, takto ked mi obcas postrazi dceru na 2 hod, sa mi neoplati nieco take riesit 🙂 ale najskor to teda urobim tak ze si len popytam od nej obciansky a skontrolujem meno a bydlisko....
ono legáĺne zamestnať sa ti ju neoplatí ani full time. lebo by si platila za ňu odvody ako zamestnávateľ a to nie je malá suma....

Veď údaje si môžeš vypísať i tak, určite to pochopí, je to normálne, nakoľko jej zveríte svoje dieťa a preklepnúť sa dá takmer každý za pár minút 🙂. Neviem, možno mi to niekto vyvráti, ale z právneho hľadiska nebude mať takáto zmluva žiadnu hodnotu a ak to chceš pre tvoju/vašu bezpečnosť ... ja som robila opatrovateľku mnohým rodinám, ale s takouto nedôverou zo strany rodiny by som nerobila.