Znova do práce po materskej
Ahojte.
Tento rok ma caka zaradenie sa do bezneho zivota po rodicaku. Som doma celkom dlho dve deti. Fakt netusim ako toto zvladnem,celkom mi to nahana hrozu. Normalne neni uz den co nepremyslam o tom ako to cele bude.
Pred detmi mam odrobene vela rokov ale do povodnej prace nenastupim isto. Cas by som nezvladala. 12hod nehrozia
V podstate nemam nikoho na strazenie. Ziadna babka dedko sestra ci brat ked bude mensí zo skolky doma. Cize predpokladam ze vkuse OcR. Nikto kto by deti vyzdvihoval skola,skolka. Skola by sa este dala skolak by uz presiel sam. Skolka do 15:30. Vsetky prazdniny detto.
Premyslam ist na 6hod niekam. Som ochotna ist robit hoc co niekam po kuchyne,upratovacku na 6hodin. Neviem proste fakt kde zacat.
Viem je xy zien co toto riesia. Len mam pocit ze vsetci z okolia aspon niekoho maju ako pomoc. Aj ked malu ale maju.
Poprosim o normal reakcie nie zas strasne mudre reci
@scila
@nadazdi ako príšerná feministka vám vysvetlím prečo sa tu toľko radi aby išiel aj chlap na OCR, pretože v 90% tam naozaj ísť môže. A tých zvyšných pár % pozícii zarába natoľko dobre aby mohol zaplatiť opatrovateľku alebo zabezpecit celú rodinu tak aby žena nemusela robiť kymsu deti maličké a často chore..
Ale potom su tu borci ktorý robia nejakého klasického operátora na 3 smenke s minimalnym platom ktorý sa ale tvária jak najväčší zivitelia rodiny a neexistuje ísť na OCR, ani pre dieťa do škôlky, ani nijak pomôcť svojej žene.....
Nevies si najst pracu na home office?
Ja budem riesit podobnu situaciu, novu robotu a nech to tocime z kazdej strany, proste musim hladat len full alebo z vacsej casti home office.. presne kvoli skole / skolke / ocrkam atd atd.. tiez nemame nikoho kto by nam pomohol
@lujza123 veď jasne, každý ma iné vzorce doma. Ja tiež babám zo škôlky beriem deti a tým im v podstate zastupujem toho muža, ale je mi to úprimne šumak prečo sa rozhodli ísť obaja do zamestnania, kde nemajú šancu si do 16 prísť po vlastne decko 🙂 niekto jednoznačne musí ten ústupok urobiť, tu ho robí autorka
Autorka, skus zavolať do práce a zistiť ci ti nemôžu dat 8 hodinové smeny. Za opýtanie nič nedáš. V pôvodnej práci by si to mohla mať najľahšie, po skúšobnej dobe ta nik vyhodiť nemôže.
Stále máš podporu v nezamestnanosti, takže toho pol roka môžeš byť ešte doma - akurát to vychádza na tu prvú zimu v škôlke kedy je chorobnosť najväčšia.
Hlavne sa s tým nestresuj dopredu, uvidíš ako to bude, niektore deti nebývajú až tak často choré, pripadne sú zamestnania kde ti ocr budú tolerovať, niekde sa dá ísť aj na home office, vymeniť smenu atd
@lujza123 to viem 100% ze sa neda. Kolegyna co nastupila min rok tak jej dali 6hodinovky tiez sa vratila z rodicaku. Preto uz teraz zacinam premyslat kam na 6hod. Ale v podstate mi je naozaj jedno kam aj keby to bolo upratovanie.
@deadlylucy zarabanie z domu hmmm vacsinou su to take tie ponukanie produktov,telefonovanie atd. Ved to pozname.
@lujza123 nemam muza borca co robi na 3smeny. Ma normalnu pracu. Vie urobit v praci velmi vela ustupkov pre rodinu a to uplne staci. Ale OCR fakt nie. Proste toto neriesim naozaj.

Áno, aj keď najprv som s odhodlaním nastúpila na UPSVaR, ale keď som dostala papier, ktorý som mala za 2 týždne doniesť potvrdený, že si hľadám prácu a hneď v ten deň som večer skončila so synom na pohotovosti a celé 2 týždne som sa o neho starala bez šance hladať robotu, tak som si povedala, že to zatiaľ vzdám, na UPSVaR som doniesla prázdny papier, vysvetlila situáciu a dohodla sa, že budem evidovaná ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov.
Sú ženy, čo nevydržia byť doma s dieťaťom ani do jeho 3 rokov a tie by to určite riešili ináč, ale ja to beriem tak, že deti za chvílu vyrastú a nebudú ma potrebovať, muž s tým nemá najmenší problém a pri tej chorobnosti čo bola túto jeseň som bola veľmi rada, že som doma a že nemusím mojej nepríjemnej bývalej šéfke písať so stiahnutým žalúdkom, že zas musím ostať na očr.