Zrušenie pracovného miesta a nárok na odstupné

adelsa
28. sep 2015

dobry den cele to zhrniem takto. 15.5.2011 mi vznikla zmluva potom som 10.2.2012 isla na matersku dovolenku a som na nej az do teraz konci mi 1.10.2016. Ja som sa dozvedela, ze pracovne miesto zaniklo. zrusilo sa . tym padom nemam kde nastupit. chcem vediet ci mam narok na odstupne. a este jeden dotaz hladam si novu pracu a keby som nasla. uz nebudem mat narok na odstupne?

evittam
28. sep 2015

@adelsa Podmienky nároku na odstupné nájdeš v §63 ZP. Záleží, kto dá výpoveď, či je dohodou a ako dlho si pracovala u zamestnávateľa. Nemá to nič spoločné s novou prácou.

adelsa
autor
28. sep 2015

aha takze aj keby som nasla inu tak to nema s tym nic?

evittam
28. sep 2015

Nie. Prečo by malo mať?! Ty máš alebo nemáš nárok na odstupné od pôvodného zamestnávateľa a nič spoločné s tým nemá ďalší zamestnávateľ, u ktorého sa zamestnáš....

jolly84
28. sep 2015

@adelsa dve rozdielne veci sú to 🙂 zamestnávateľ má kolektívnu zmluvu sa rieši aj toto? Ak nie, tak máš aspoň to čo píše zákon, musíš naštudovať. Nárok na odstupné nemá nič s dalsim zamestnávateľom, jediné že sa znova zamestnas v tej istej firme....

adelsa
autor
1. okt 2015

Este mam otazku keby som si nasla novu pracu a v starej by som nemala podpisanu vypoved.bol by problem? Ako neviem ci mam si poriesit vypoved a as potom hladat pracu?

evittam
2. okt 2015

@adelsa No ak ťa zamestnávateľ-pôvodný pustí zo dňa na deň.........Veď inak ak dáš výpoveď tak ti beží výpovedná doba. 😉

libka1
2. okt 2015

@adelsa ak das vypoved sama o odstupne samozrejme prides. Aj pri podpise dohody treba dat pozor aby tam bolo odstupne uvedene 😉

adelsa
autor
2. okt 2015

@libka1 ano ale nemam na vyber ked si hladam pracu a v starej uz skoncila prevadzka, nefunguju uz. takze ani neviem co mam robit. to nemozem mat obe zmluvy naraz nie? a oni sa ani neracia ma zavolat aby som prisla podpisat vypoved. tak by som mala samozrejme narok na odstupne.

libka1
2. okt 2015

@adelsa napis im list ze napr. od 1.11..2015 sa chces vratit do prace. Uvidis co sa udeje. Ine ma nenapada... potom uvidis co dalej, neviem v akom stave je ta firma. IP by ti tiez mohol pomoct.

adelsa
autor
2. okt 2015

@libka1 uz som im volala zrusilo sa to. nemaju pre mna miesto.

libka1
2. okt 2015

@adelsa ved to je v poriadku ze sa to zrusilo a co teraz ako chces robit? daj im oficialne vediet ze chces nastupit a nech ti oni tym padom musia oficialne odpovedat ze to miesto je zrusene a mas vypoved. to ze ty si niekam volala a niekto ti cosi povedal je sice pekne, ale co chces robit dalej? proste ste si zavolali a tym to zhaslo? ked ti nedaju odpoved na tvoj list tak by som sla na IP nech ti povedia ako dalej postupovat. ked im na IP povies ze si tam volala tak ta akurat vysmeju. Alebo sa chces pripravit necinnostou o odstupne?

adelsa
autor
2. okt 2015

@libka1 co je to IP. ono ja mam strasne malo informacii ohladne mojho majitela. lebo, ked som tam volala ze sa chcem vratit do prace nic mi na to nepovedali.ekonomka ta uz duplom na mna kasle a ked som chcela majitela, tak zas majitelova dcera mi nechcela dat na nich kontakt.ze mam zavolat ten a ten den, ked tam budu.a tak si ma pipoguju a neviem do kedy.myslela som, ze ked som sa im pripomenula, ze sa majitel aspon ozve.ved mam u nich stale zmluvu a ich to vobec netrapi.

jolly84
2. okt 2015

@adelsa inspektoriat práce. To, že chceš prist do práce sa oznamuje písomne, mesiac pred......

zuzanka.zuzu
2. okt 2015

@adelsa cez orsr si pozri majiteľa a sídlo firmy. na sídlo firmy pošli doporučený list, že nastupuješ od toho a toho dátumu. a uvidíš ich reakciu.

libka1
2. okt 2015

@adelsa nevolaj, napis. Robia z teba sprostu a prehadzuju si ta lebo im to dovolis. Jasne ze nebudu aktivny, nechcu dat odstupne tak cakaju ze ta odradia a das vypoved sama. IP je inspektorat prace.

adelsa
autor
24. okt 2015

chem sa opytat, mozem mat sucstene 2 pracovne zmluvy? ide o to, ze som na RD a poslala som list do svojej prace, ze chcem nastupit spat. prislo mi, ze nemaju pre mna miesto. a podpist vypoved mam az k 31.12.2015. ide o to, ze pracu si hladam druhu a keby som si ju nasla ci mozem mat 2 zmluvy.mozno len na cca 1 az 2 mesiace. dakujem

evittam
24. okt 2015

@adelsa Môžeš mať aj 10

adelsa
autor
24. okt 2015

@evittam diky lebo uz nieco som si nasla aj na nete ale pisu to tak vseliak. a poniektory mi vravia, ze nemozem mat.

libka1
24. okt 2015

@adelsa mozes

adelsa
autor
24. okt 2015

a za 4 roky je kolko odstupne?

adelsa
autor
11. nov 2015

mam jeden dotaz ktory mi vrta v hlave aj viaceri mi to povedali. mozem podpisat vypoved aj dostat odstupne ked som na RD? podnet bol z mojeje strany, ze chcem nastupit.