Zvýšenie platov učiteľov o 10%
Ahojte,chcem sa opýtať hlavne učiteliek či ste už obdržali platobný dekrét zo zvýšením platu. Nakoľko ja áno a zvýšenie je 0,25% (rozumej 2,50eur) a absolútne nechápem tomuto prezentovaniu 10%. A akokoľvek pozerám aj v zákone ,nijak mi nevychádza tých 0,25%. Pravdupovediac,u nás asi 2 mali zvýšenie o 10% ,zvyšok pod.
Inak nemusela si mazat ten tarifny plat je to verejne dohladatelne. Ak sa ti navysil len o 2,5 treba ro reklamovat a konfrontovat ich s novymi tabulkami, drzim palce
@carmenuska bola som za nasou uctovnickou- povedala mi to, co som napisala.
Trebalo tu dať starý dekrét platný od 31.12.2022 a aj nový platný od 1.1.2023 a tam by bolo pekne vydieť tú zmenu. Zmena ja v tarifách, presne to čo je zmazané čo autorka dala.
Potom by tá debata bola objektívna a hneď by bolo jasné, či je to správne, alebo nie.
@bilberryday
@clovekoj
@palicka ďakujem za rady ,milsie ženy ako v školstve som nikdy nestretla s tými úžasnými poznámkami 🙈
Prepac, ale s ktorou poznámkou máš konkrétne problém? Vysvetlili sme ti jednotlivé položky. Pokial zmena nenastala v riadku tarifný plat- tak sa stala chyba. Ale keďže je to zabielené, musíš si to dohľadať podľa dekrétu sama. 10% v hrubom u každého urobilo cca 80-100€. No je to hrubá mzda, teda mínus odvody, čo je 34,95%
No ja mam tiez 2 VS, prvu nepedagogicku, druhu Bc. pedagogicku a som v 6. platovej triede. Preco ste v 5. platovej triede?
@sonkyp to som sa ani ja nedočkala odpovede. Ešte je možnosť ,že má aj titul,ale robí asistentku a nemá adaptacne....Keď ho urobí,šla by do 6 a viac nie. Inak nerozumiem.
@kika831 to je totálna hlúposť a nezmysel. Proste sa ti základ zdvihol o 10% a keď nie,rob s tým niečo.
Zdravím ja mám podobný problém. Mám tarifný plat ako v roku 2022. A to už by mal byt o 10% vyšší. Zamestnávateľa som informovala že tak to byt nemôže. Ten mi povedal, že nemá na to financie, aby mi vyplatil plat , ktorý je schválený od 1.1.23 Čo mám robiť podľa vás? Okrem toho mi nedal príplatok za odpracované roky, ani profesijný rozvoj a nevypláca ani stravné. Ako by ste to riešili na mojom mieste?
Všetko prezentujú, aby to v médiách znelo nadmieru spokojne. Rovnako omáčky o zvýšení dôchodkov a koľko miliárd si dôchodcovia rozdelia, ale iná vec by bola keby napísali koľko dôchodcov si tú sumu rozdelí. To už super nie je. Rovnako dotácie za energie atď....
@anesim platový dekrét som nedostala ale videla som ho ( asi nemala) jedáleň nemáme, stravné nám bolo minulý rok vyplácané ale tento rok nie z toho dôvodu ako som písala vyššie. Je nás viac takých ale trápi to len mňa lebo všetci sú asi chápavejší ako ja. Asi naozaj budem nútená ísť za zriaďovateľom.. alebo ma napadlo spätne žiadať doplatenie..len sa bojím že to dotiahnem až na súd a nerada by som až takto.
@bbacardi 1. Tarifný plat (pokial ste ZŠ je zarátaný v zvýšením normatívne, pokial MŠ v zvýšených podielových daniach). Dekretovany plat má niekoľko zložiek, tarifa a zvýšenie platovej tarify podľa zapocitanych rokov je narokovatelnou zložkou, rovnako ako príplatok za profesijný rozvoj. Pokial ste s tým už do školy prišli, resp. ste si vzdelanie robili v súlade s Plánom profesijného rozvoja (len vtedy sa s daným príplatkom počíta v rozpočte, rovnako je to s atestaciou). Triednictvo a príplatok za riadenie, za istých podmienok príplatok za pracu so žiakmi zo SZP je tiež narokovatelnym príplatkom. Ostatne príplatky nie sú narokovatelné.
2. Príspevok na stravovanie- ten je povinný zamestnávateľ formou, akú si 1x v roku zvolíte len v prípade, že skola, MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti nemá školskú jedalen. Resp. pokial správou od odborného lekára zdôvodniteľné, že kvôli zdravotnému problému sa nedokážete stravovať v SJ.

Platová trieda ti zostava, len suma tabuľka do 31.12. A od 1.1. je ina