icon

Zvýšenie spokojnosti v práci po zmene prístupu

14. júl 2025

ahojte vopred sa ospravedlnujem za anonym a za mozno zvlastnu otazku ale stala sa mi v praci taka zvlastna vec..Pracujem u zamestnavatela 3 roky..ja som typ zamestnanca ktory je precizny a pracu spravi vzdy na 110 % a kontroluje po sebe 20x aby som nespravila chybu..resp bola som takito typ zamestnanca do nedávna..makala som aj nadcasy len aby som mala vsetko spravne urobene skontrolovane, aj napriek takemuto pristupu k praci sa stale naslo nieco co som spravila zle..vacsinou uplne blbosti ktore sa dali vyriesit do par minut ale aj tak mi to bolo neskutocne vytykane..tak ma to znechutilo ze som zmenila pristup k praci pred par mesiacmi a mam tu pracu da sa povedat uz v pazi..nerobim ziadne nadcasy, skontrolujem po sebe max 2 krat niekedy ani to a jednoducho vkuse si davam pauzy jednoducho mi je uz fakt jedno ci ma vyhodia alebo nie a cuduj sa svete odvtedy nerobim akosi ziadne kiksy a pomaly som vyhlasovana kazdy mesaic za zamestnanca mesiaca..cim viac mam pracu v pazi tym su na mna lepsie ohlasy, kazdy tydzen mi vola sefka ze ako su somnou spokojni ako vidno ze sa snazim (nesnazim vobec)..a podobne..tak ja neviem zazili ste nieco podobne aj vy ?

autor
14. júl 2025

predtym som isla zo seba dusu vyplut ešte som pomahala ostatnym a stale bolo nieco zle..uz aj take som dostala vynadane ze som nevypla monitor od PC alebo nezasunula za sebou stolicku..a pritom som makala az sa zo mna dymilo...teraz odkedy mam uplne flegmaticky pristup k praci ze robim naozaj nevyhnutne minimum a niekedy ani to nie..tak zrazu chyby ziadne nerobim a same pochvaly z kazdej strany..ja to nechapem

papulienka48
14. júl 2025

No tak aspon vidis, ze sa netreba premahat. Naco. Nic ine by som si z toho nevzala a ani nic nerobila 😀

muchotrafka298
14. júl 2025

Z mojej skusenosti je mnohokrat lepsie spravit iba to nevyhnutne, co sa po tebe pozaduje.

autor
14. júl 2025

lebo ako ja som fakt makala svedomito, ešte doma som rozmyslala ci som vsetko spravila dobre kontrolovala za sebou neustale a furt bol nejaky problem..sice maly ale bol..a teraz ako na to kaslem uplne tak zrazu je vsetko super..neviem ci ma ešte nejdu povysit..

nyusika
14. júl 2025

z moje skusenosti - taki ti "stopercentni" su najotrasnejsi kolegovia...otras s nimi pracovat

melanta
14. júl 2025

Budem úprimná - nikdy som nemala vo svojom tíme kolegov, akým si bola predtým. Čo všetko 100x kontrolovali, ostávali nadčas hoci všetci ostatní to zvládali za bežnú pracovný dobu, doma premýšľali nad prácou. Takí ľudia si myslia, že sú rok zamestnanci. Nie sú. Na druhej strane, mať prácu v paži je druhý extrém. Uvoľni sa. Ak máš prácu, ktorú vieš urobiť za bežnú pracovnú dobu, tak ju tak urob. Ak si v práci dôsledná, stačí to po sebe skontrolovať raz, netreba viac krát. Nebuď napätá ako predtým ale ani to nemajú v paži. Získaš väčší kľud, pohodu aj radosť z práce, budeš aj ako kolegyňa pôsobiť viac v pohode a veselšie.

anonym_5e2a7c
14. júl 2025

staré známe : "premotivovaný blbec je horší ako triedny nepriateľ "

autor
14. júl 2025

ja by som nepovedala ze som premotivovana jednoducho som mala sefku ktora bola velmi dosledna a a museli sme tak vsetci pracovat ..niektori to zvladali iní nie ale ja som sa pri nej naucila preciznosti a doslednosti..ako jedina som plnila jej pokyny do bodky neodisla som z prace kym nebolo vsetko tip top a aj tak boli stale nejake male chyby kazdu chvilu sa nieco naslo co nebolo ok, tak jedneho dna som si povedala ze zacnem mat proste v pazi..ze spravim to co musim ale nic viac a nepjdem sa pretrhnut aby bolo vsetko spravene dokladne ako doteraz..

muchotrafka298
14. júl 2025

Preciznost a doslednost by mala byt v kazdej praci. To nie je nic extra podla mna. Ja som sa rokmi naucila, ze sa snazim spravit vsetko co sa po mne pozaduje cez pracovnu dobu. Ano, nesedim za stolom, nekukam videa alebo filmy, nekavickujem pol dna. Lebo na to nemam cas. Ale moj volny cas je mi viacej ako nadcasy, ktore nie su platene.

lenka0908
Autor odpoveď zmazal
siska53
14. júl 2025

@anonym_autor menej je niekedy viac. U mna to tiez tak casto bolo, ked som sa snazila, nic, stále volaco. Ked som to mala na haku, nejak to slo zrazu lepsie.

autor
14. júl 2025
@lenka0908
Odpoveď bola zmazaná

@lenka0908 aj pre mna to bolo strasne tazke ale jednoducho uz som nevidela vychodisko, vytykana kazda drobnost tiez taka co by v inej firme vobec nikto neriesil proste uplne malickosti, vedeli o mne ze som svedomita ze makam tam najusilovnejsie ale stale ma museli za nieco zdzubat..uz mi to prislo niekedy ze to robia uz len tak zo zvyku alebo preventivne..po asi 750-tom taktom zdzube mi dotiekli nervy a povedala som si ze dost odteraz menim pristup..mam na haku a ked ma vyhodia ich problem..no a odvtedy zrazu ani jedna chyba, maximalna spokojnost somnou, chvaly z kazdej strany..

anonym_d2817e
14. júl 2025
@lenka0908
Odpoveď bola zmazaná

@lenka0908 ja to mám tiež takto v práci - šéfka je perfekcionistka až tak, že sa sama dostáva na hranicu únosnosti, je na pokraji vyhorenia. Tá vie tak buzerovat za akúkoľvek maličkosť, ktorá firmu reálne nič nestojí, ale v kuse naháňa a rieši maličkosti, všetko musí byť tip-top, ešte aj farby v prezentácii musia byť jej oku lahodiace, i keď každý to ma reálne v paži. Nehrozí odlepit sa cez deň zo stoličky, v kuse požiadavky. Mám jej už po krk s jej perfekcionizmom, nehrozí spomaliť, hneď začne naháňať a dávať úlohy navyše. Co s tým? Asi len zdrhnúť skôr ako človek príde o nervy, s perfekcionistom šéfom sa asi nedá dlhodobo fungovať. A to mam najlepšie výsledky na oddelení a aj tak zarypuje za akúkoľvek drobnosť, aj keď aj vďaka mojim výsledkom je za hviezdu.

anonym_d2817e
14. júl 2025
@anonym_autor

@lenka0908 aj pre mna to bolo strasne tazke ale jednoducho uz som nevidela vychodisko, vytykana kazda drobnost tiez taka co by v inej firme vobec nikto neriesil proste uplne malickosti, vedeli o mne ze som svedomita ze makam tam najusilovnejsie ale stale ma museli za nieco zdzubat..uz mi to prislo niekedy ze to robia uz len tak zo zvyku alebo preventivne..po asi 750-tom taktom zdzube mi dotiekli nervy a povedala som si ze dost odteraz menim pristup..mam na haku a ked ma vyhodia ich problem..no a odvtedy zrazu ani jedna chyba, maximalna spokojnost somnou, chvaly z kazdej strany..

@anonym_autor mňa tiež všetci chvália, lebo robím aj také veci, ktoré sú spoločné a nikto ich nechce/nevie robiť. Viem, že mám veľmi dobre meno vo firme, čo z toho, keď šibnutej šéfke nič nestačí, stále chce viac a buzeruje za veci, ktoré si iní ani nevšimnú a ešte poznamená, že ona nemôže za to, že všetko, čo nie je tip-top, ju proste vyrušuje - úplná buzeracia. Asi to už psychicky pri nej nedávam, to si ani neviem predstaviť, čo by robila, keby som si dovolila spraviť skutočnú chybu. Robím ešte pre iného šéfa a tam vidím, ako robím veci s ľahkosťou, ten do všetkého nepcha nos a necháva volne dýchať. Mám pocit, že bláznivá perfekcionistka ma ťahá dole, akoby som bola v začarovanom kruhu. Viem, že by som mala odísť, ale ja tu prácu milujem a som v nej fakt dobra. Serie ma, že kvôli tejto osobe mám začínať niekde od nuly, ale asi sa inak nebude dat riešiť túto situáciu.

lenka0908
Autor odpoveď zmazal
tetapetra
15. júl 2025
@anonym_autor

predtym som isla zo seba dusu vyplut ešte som pomahala ostatnym a stale bolo nieco zle..uz aj take som dostala vynadane ze som nevypla monitor od PC alebo nezasunula za sebou stolicku..a pritom som makala az sa zo mna dymilo...teraz odkedy mam uplne flegmaticky pristup k praci ze robim naozaj nevyhnutne minimum a niekedy ani to nie..tak zrazu chyby ziadne nerobim a same pochvaly z kazdej strany..ja to nechapem

@anonym_autor a takto skončila moja kolegyňa. Vyhorela a je už 4m PN. Narozdiel od nej,ty si si to uvedomila. Ona nie. Ona sa však dostala do takého stavu, že akože robila, ale nič nerobila už len stresovala, všade videla "duchov" sabotáž, no celé zle. Niekedy je naozaj lepšie ubrať zo svojich požiadaviek

petronela1985
15. júl 2025

Čo som si všimla počas pracovného života- ak je zamestnanec fakt dobrý, šéf sa vedome snaží ho buzerovať, hľadať najmenšie chyby, lebo sa bojí o svoju pozíciu vo firme, že by ho jeho podriadený zamestnanec vlastne nahradil vo funkcii.