icon

Zvýšili vám plat?

11. mar 2023

V súvislosti so zvyšovaním cien všetkého, zvýšili vám aj plat?

Strana
z2
angela85
11. mar 2023

Ano

autor
11. mar 2023

@angela85 aj mne, ale zatiaľ iba kozmeticky. 😃

biibiana
11. mar 2023

Tak toto ma zaujima.

janinque
11. mar 2023

Nie

tinqua
11. mar 2023

Ano, o 10% a kvartalne dostavame odmeny v ramci protinflacneho balicka vsetci zamestnanci bez rozdielu...za minuly rok to bolo dokopy 2500 v odmenach

8nikinka8
11. mar 2023

Nie

salamistka
11. mar 2023

O niečo áno, keďže sa zvyšovala aj minimálna mzda...ale mi aj zobrali jediný benefit (ktorý som mala ako dlhoročný spoľahlivý zamestnanec) a teda nemôžem si prispôsobiť pracovnú dobu autobusovým spojom a musím dochádzať autom, takže po zvýšení cestovných nákladov som tam kde predtým.

mikadooo
11. mar 2023

Áno

martinusik91
11. mar 2023

Ano

marca12
11. mar 2023

Tie drobne sa nedaju nazvat zvysenim platu,ale ano,sef to nazyva zvysenie platu. Vychadza to mozno o 2% zvysenie .

angela85
11. mar 2023

Aj mne len tak mierne,o 8% a to som ani pred tým moc nezarabala

majamat
11. mar 2023

mne iba tak ako kazdy rok, inak nic navyse

samanta44
11. mar 2023

Áno

amelie2017
11. mar 2023

Ano, ale nie kvoli inflacii. Zvysili len o tolko, co bolo v spolocenskej dohode na tento rok.

hopsadobrandejsa
11. mar 2023

Nie....ale to je v mojom sektore celkom bezny jav.

Zato ale mame viac prace pretoze podnik praska vo svikoch. Moju brandzu ale ludia hufne opustaju od konca Covidu kedze zlepsenie prac. podmienok ostalo len pri sluboch.

Dufam, ze coskoro budem patrit aj ja k tym stastlivejsim a podari sa mi zmenit oblast posobenia 🙂

Podla firmy uz vraj aj tak zarabame "prilis vela". Preto ludia hufne odchadzaju inam robit "za menej" 🤣

amelie2017
11. mar 2023

@hopsadobrandejsa a co robis? Lebo u nas je tento problem v gastre. A v zdravotnictve. Uz maju dost naslubovanych nezaplatenych milion hodin nadcasov.

felycity
11. mar 2023

áno

luccija
11. mar 2023

@hopsadobrandejsa ešte si v zahraničí?

ana82
11. mar 2023

áno o 55 eur v hrubom, raz neviem čo s nimi🙈 otras

jaja20
11. mar 2023

@ana82 Mne o 60 😅

ana82
11. mar 2023

@jaja20 fantázia ozaj🙈 šak človek je vďačný za každé euro, ale keď vieš, že je z čoho a doslova by na tebe orali😖

jaja20
11. mar 2023

@ana82 Presne. A to sme mali ešte na nástenke vyvesený obežník, že to museli naše odbory doslova vybojovať 😒

ana82
11. mar 2023

@jaja20 som sa kukla odkiaľ si 😀lebo to vyzeralo, že sme v rovnakej firme😀

hopsadobrandejsa
11. mar 2023

@amelie2017 Gastro .....ale po dlhej dobe som konecne dostal ten spravny impulz cize ciel je zmenit sektor v buducnosti. Nema to perspektivu, je nacase sa pohnut dalej

@luccija jop....momentalne este hej.

Ak vsetko pojde podla planu a s ucenim to troska zrychlim tak uz mam nejaky predbezny termin kedy by som mohol skoncit.

Ciel je IT tak snad sa mi to casom podari 🙂

colsami
11. mar 2023

Ano, ale iniciativne som si vypytala, ked vyleteli najma ceny nafty a benzinu. Cca o 10%. Vzala som papier, napisala aktualne percenta phm+potraviny+energie, kolko navyse nas to vsetko vyjde a nech sa to zohladni v plate. Vzhladom na fakt ze poskytujeme ludom sluzby v prevadzke, ak chcu vyuzivat sluzby a nasu profesiu, musime to mat zaplatene od nich, nie z vrecka. Takze sa priamoumerne po mojej ziadosti mierne zvysili ceny na pracovisku.

amelie2017
11. mar 2023

@hopsadobrandejsa drzim palce, ja som tiez v gastre. Kebyze sa naucim jazyk na urovni C1, mozem robit v tom, co som vystudovala, ale popri 2 detoch a praci na plny uvazok... Ale na druhej strane, praca ma velmi bavi, robim svojich 8 hod (ano, vynimocne treba potiahnut, ak mame nejaky kongres), 2 dni volna. Uz to nie je, ako ked som zacinala, ze som tahala od nevidim do nevidim bez volna. Vo firme, kde som aktualne, som spokojna. Este tu dostat muza a bude super 😀 on je stale v praci nonstop.

guiseppinka
11. mar 2023

V podstate podla odborov by sa mala zvysit mzda o cca 9,7%... Som zvedava, ci sa to odrazi uz teraz v marcovej vyplate...

akvi
11. mar 2023

Vo firme môjho muža odmietli zvýšiť. A teraz, keď začali odchádzať šikovní ľudia, tak zrazu plno kecov, že jasné, že zvýšia. No máš ho vidieť. Aj môj odišiel. Vlastne bol aj rád, lebo inak by sa možno nerozhybal, teraz ma v novom podstatne viac, takže spokojnosť. A na jeho miesto stále hľadajú a plat je v inzeráte vyšší, ako mal on. Ale môžu si trhnut. Pritom na konci roka sa nezabudli chvastat, že pre firmu to bol veľmi dobrý rok. Toto je inak problém slovenských firiem, nevážia si ľudí. Ale vlastne sa ani nečudujem, lebo často si ani tí ľudia nevážia samých seba a nechajú si drevo na sebe rúbať.

guiseppinka
11. mar 2023

@akvi to nie je len slovenskych... Muz kazdy rok na vianoce dostavali poukazky v hodnote vyse 300e, v tusim 2020 dostali neviem ci vobec 50e a vzalati mail, ze to bol najziskovejsi rok firmy... Tiez im odchsdzaju ludia, na odbornych poziciach su kadejaki mimoodborovi, ktori nemaju ani paru o tej robote... Ale ved nevadi... 🤦

Strana
z2