icon

Zvýšili vám plat?

11. mar 2023

V súvislosti so zvyšovaním cien všetkého, zvýšili vám aj plat?

Strana
z2
sunshine_18
11. mar 2023

ano

mima1608
11. mar 2023

Ja som doma, ale teda mužovi zatiaľ nedvihol, ale už mu povedal, že od Mája môže rátať so zvýšením. Neviem teda prečo práve od Mája, ale budiš (lepšie neskoro ako nikdy). Muž pracuje pre súkromníka.

lesana25
11. mar 2023

Zvýšili, už druhýkrát, ale nie preto že všetko zdraželo, ale pretože som v práci dobrá a zaslúžila som si to.

hopsadobrandejsa
11. mar 2023

@amelie2017

Poviem ti pravdu, vcelku som vdacny za pristup firmy aky maju ohladom benefitov a zvysovania platov pretoze ma to nastartovalo k studiu. Vsetko zle je na nieco dobre.

My sme momentalne velmi dobry kolektiv v praci a je to vidiet aj na hostoch. Za ten cas co som tam tak ten narast prace je evidentny. Mame toho kazdym rokom viac lenze z predoslych firiem viem, ze toto je zrejme len docasny stav. Teraz sa vezieme na vlne uspechu ale jakmile sa ludia dvihnu a nezozenu novych ktori budu zvladat to tempo, pojde to dole vodou. Latka je uz teraz nastavena vysoko.

Firma navysila ceny aby pokryli naklady na energie atd a napriek tomu, ze chodia spravy od veducej ako lameme rekordy na trzbach oproti predoslym rokom, peniaze na zvysenie platu nie su 🤷🏻.

Mne osobne je to lauter egal. Tie casy ked mali firmy 50 mailov v schranke su nenavratne prec. Dnes ked ti niekto odide tak mas viacmenej smolu, ziaden nahradnik necaka na zastup.

Ja si v priebehu roka zrejme znizim pensum na 80% a najdem si nieco ine s lepsim platom. Od firmy v tomto smere neocakavam zmenu.

Ja to beriem ako prejav toho, ze firma neeviduje moj prinos pre danu prevadzku cize ja sa teraz uz len svojim sposobom veziem a venujem viac casu studiu. Firma uz pre mna nepredstavuje prioritu. Ani sichty uz kolegom nepreberam pokial sa nejedna o nejaku mimoriadnu situaciu ( uraz, choroba ). 🙂

amelie2017
11. mar 2023

@hopsadobrandejsa tak ja robim v novootvorenom hoteli, 5*, jediny v ohruhu 80km, takze zatial je velky zaujem. Kym sa neokuka 😀 je to aj dost drina, kedze este nemame nejak stanovene vsetky postupy, standardy, ideme hokus pokus 😀 ale bavi ta roznorodost, kedze ide o hotel s kongresovym centrom. Keby som bola v restike alebo v nejakom malom penzione, hoteli, uz davno by som tu nebola a ten jazyk vedela. Na jednej strane je to skoda, na druhej som sa v tomto nasla, bavi ma to. Kedze neobsluhujem, ale mam na starosti obsluhu, organizaciu, dekoraciu, vyber menu..ale je to narocne..take vyzvy

hopsadobrandejsa
11. mar 2023

@amelie2017 Ak ta to bavi tak je to super 🙂

Ja som mal svojim sposobom stastie, ze som v podstate na prvy sup trafil odbor v IT ktoremu rozumiem a zaroven ma bavi.

Nebol som si isty ci budem schopny naucit sa kodovat kedze to mam momentalne formou samostudia, ale zatial ma web-design velmi bavi.

Ucenie a citanie knih je dost nuda, ale prakticka cast je super. Ked vies co a ako robit tak dizajn webu je cool.

Svojim sposobom digitalna stavbarina, zrejme preto mam k tomu vztah pretoze okolo domu tiez vkuse nieco robim 🙂

iv007
11. mar 2023

V januari 10% a vraj od jula bude dalsich 10

amelie2017
11. mar 2023

@hopsadobrandejsa tak super. Drzim ti palce. Ako keby som nadalej robila casnicku, uz by som to nechala. Ale to kongresove centrum je vyzva. Aj ked si pri poziadavkach ponadavame 😀 a potom zas, ked vidim, kolko ludi mam na realizaciu. Ale ked ti podakuju, ze vsetko prebehlo nad ich ocakavania, je to super pocit.

izabellabela
Autor odpoveď zmazal
zobaka
11. mar 2023

takmer nic, 3%

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
12. mar 2023

Áno.

Aj ked podla mna ani nemuseli

laurikagab
Autor odpoveď zmazal
saxana000
12. mar 2023

@mima1608 potrebuje si asi uzavriet tie.mesiace predtym a zistit ci je v pluse alebo v strate..

floki1994
12. mar 2023

Dokonca uz dvakrat 😅 plus sme dostali inflacny bonus takze dobre to padlo 🙂

Strana
z2